Zdroj pre zostavu (R5 2600,GTX 1060+overclock)
Re: Zdroj pre zostavu (R5 2600,GTX 1060+overclock)
ked to nesmrdi ako spalene tak je to ok. Mne smrdela aj rampage doska tak, ze v celej izbe ju bolo citit. Preslo to relativne rychlo.
.
- DiwaSwina
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2003, 08:00
Spociatku mi to smrdelo ako plosako/prihoreno, teraz skorej taky plosako/kyselinovy zapach. Davno som asi nemal v rukach nic nove ;-)
- DiwaSwina
- Používateľ
Takze nakoniec to nie je zhorene, ale len zapach "novoty", ked som mal teraz v rukach ten stary Corsair CX pachol podobne, akurat omnoho slabsie.
K samotnemu RM750x -
dizajnovo/farebne univerzalny, pasuje mi viac ako zlaty seasonic,
v baleni zbytocne vrecka na zdroj+kable, samotne kable neskutocne tuhe, najma ten na dosku, a dlzkovo to v mojej skrini vyslo nadoraz + kable mohli spravit vsetky rovnake,
ZeroFan funkcia je sice fajn, ale aspon pri starte systemu by ten vetrak mohlo naplno na chvilu pretocit-takto sa to pri beznom pouzivani netoci a pri slabsej zostave sa to nebude tocit ani pri zatazi kym sa to nadobro "nezadrie"
Samozrejme napajanie je to kvalitne, napatia stabilne, 12V vetva si drzi 12.096 zataz-nazataz, CXko na tom bolo horsie, 12V behalo hore-dolu niekedy az pod 11.7 (HWinfo),
Co sa tyka spotreby v standby to berie trocha viac (24W vs 15W pri CXku), maximalna spotreba Prime+Furmark vyskocila az na 440 wattov (s CXkom to bolo 380W) - co prisudzujem tomu ze zdroj to uz nebrzdi a aj furmark aj prime95 idu naplno,
inak jadro GPU teraz ide o dalsich +40MHz navyse bez artefaktov.
Pretaktovana masina je pekny zrut a 750W zdroj vobec nie je overkill-pre uplnost stock nastavenia max. spotreba cca 280W. Kedze bol pouzity lacny merak treba tie watty brat s rezervou. Dik za poradenstvo
K samotnemu RM750x -
dizajnovo/farebne univerzalny, pasuje mi viac ako zlaty seasonic,
v baleni zbytocne vrecka na zdroj+kable, samotne kable neskutocne tuhe, najma ten na dosku, a dlzkovo to v mojej skrini vyslo nadoraz + kable mohli spravit vsetky rovnake,
ZeroFan funkcia je sice fajn, ale aspon pri starte systemu by ten vetrak mohlo naplno na chvilu pretocit-takto sa to pri beznom pouzivani netoci a pri slabsej zostave sa to nebude tocit ani pri zatazi kym sa to nadobro "nezadrie"
Samozrejme napajanie je to kvalitne, napatia stabilne, 12V vetva si drzi 12.096 zataz-nazataz, CXko na tom bolo horsie, 12V behalo hore-dolu niekedy az pod 11.7 (HWinfo),
Co sa tyka spotreby v standby to berie trocha viac (24W vs 15W pri CXku), maximalna spotreba Prime+Furmark vyskocila az na 440 wattov (s CXkom to bolo 380W) - co prisudzujem tomu ze zdroj to uz nebrzdi a aj furmark aj prime95 idu naplno,
inak jadro GPU teraz ide o dalsich +40MHz navyse bez artefaktov.
Pretaktovana masina je pekny zrut a 750W zdroj vobec nie je overkill-pre uplnost stock nastavenia max. spotreba cca 280W. Kedze bol pouzity lacny merak treba tie watty brat s rezervou. Dik za poradenstvo
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Ja som pre 2600ku + rx580ku bral focus plus 550 gold a myslim,ze ma booohatu rezervu v tejto zostave
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Záleží jak na krv sa pretočí ten rezeň. 440W na kombináciu R5 2600 + 1060 je brutal, ten procák musí ísť riadne na limite.
Spoiler: ukázať
- DiwaSwina
- Používateľ
Skorej neverim tomu meraku - teraz to skocilo az na 490W, ale ukazuje mi napatie v zasuvke 280V, aj ked realne (podla HWinfo cez UPSku aj podla klasickeho meraka) je to 232-239. Je tam pretaktovane CPU, GPU aj RAM takze unreal to nie je, +100W tam nadskoci urcite
edit. plus ratat este vetraky ktore pojdu vtedy naplno, 6x po cca5W mas dalsich 30W...
edit. plus ratat este vetraky ktore pojdu vtedy naplno, 6x po cca5W mas dalsich 30W...
Zdravim,
vcera divne zasmrdelo z PC ako keby nieco vyhorelo. Bohuzial som nezistil odkial to islo, momentalne uz smrad nieje, PC bezi. Ale mam podozrenie, ze to bolo zo zdroja, kedze je najstarsi.
Chcel by som kupit nieco, co potiahne sucasnu zostavu a bude stacit aj do novej. Momentalne je tam iba i5 4460 a dva disky, v buducnosti planujem ryzen 5 alebo 7 a grafiku daku nizsiu strednu triedu. Taktovat nebudem.
Bude stacit aj 550W zdroj? Ktory?
https://www.alza.sk/seasonic-focus-plus ... 041954.htm
https://www.alza.sk/corsair-rm550x-2018-d5494142.htm
Ako sa uplatnuje zaruka po viac ako dvoch rokoch? Tam kde som ho kupil, alebo nejako inak (u vyrobcu...)?
Brat mozem a asi aj budem z eDsystemu alebo Asbisu, tam by som mohol mat za 93€ 650W verziu. Nebude to zbytocne vela?
Resp. prichadza do uvahy aj tento 450W? https://edsystem.sk/seasonic-zdroj-450w ... uct-833079 Za 65€...
vcera divne zasmrdelo z PC ako keby nieco vyhorelo. Bohuzial som nezistil odkial to islo, momentalne uz smrad nieje, PC bezi. Ale mam podozrenie, ze to bolo zo zdroja, kedze je najstarsi.
Chcel by som kupit nieco, co potiahne sucasnu zostavu a bude stacit aj do novej. Momentalne je tam iba i5 4460 a dva disky, v buducnosti planujem ryzen 5 alebo 7 a grafiku daku nizsiu strednu triedu. Taktovat nebudem.
Bude stacit aj 550W zdroj? Ktory?
https://www.alza.sk/seasonic-focus-plus ... 041954.htm
https://www.alza.sk/corsair-rm550x-2018-d5494142.htm
Ako sa uplatnuje zaruka po viac ako dvoch rokoch? Tam kde som ho kupil, alebo nejako inak (u vyrobcu...)?
Brat mozem a asi aj budem z eDsystemu alebo Asbisu, tam by som mohol mat za 93€ 650W verziu. Nebude to zbytocne vela?
Resp. prichadza do uvahy aj tento 450W? https://edsystem.sk/seasonic-zdroj-450w ... uct-833079 Za 65€...
OK, zase az taky rozdiel to nie je a v pripade toho seasonicu a sucasnej "zostavy" mozno bude bezat vacsinou pasivne...
A pred chvilou som uz objednal Seasonic. Corsairy maju len v Alze.
A pred chvilou som uz objednal Seasonic. Corsairy maju len v Alze.
- DiwaSwina
- Používateľ
Zdroj by som vybral a dal niekomu skontrolovat, alebo pozri sam ak sa nebojis
Kvoli rezerve 650W.. Z alzy nejaky rozbaleny kus s plnou zarukou a slusne usetris.
Kvoli rezerve 650W.. Z alzy nejaky rozbaleny kus s plnou zarukou a slusne usetris.
Čo už tam na kontrolujem... Hľadať v tom prachu nafuknuty kondik na no name x ročnom zdroji. V podstate ale dúfam že to bol zdroj, doska by ma potešila menej.