Všeobecná diskusia

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.

Objektívna zodpovednosť je...

pozitívny krok k bezpečnosti cestnej premávky.
71
42%
hlúposť.
99
58%

Celkom hlasov: 170

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa shajek »

slusne - obstojne, dost dobre .... nie ze ako krestansky sofer v nedelu
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
Používateľov profilový obrázok
wingo
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36

Príspevok od používateľa wingo »

warrior606 napísal: Ut 05. Mar, 2019, 18:44
wingo napísal: Ut 05. Mar, 2019, 17:37 Ak to pri 180 nestihne a pri 200 by už stihol tak sa nemáme o čom baviť, vodič je retard a nikdy nemal dostať vodičák.
Nemyslim si ze je vodic retard. Mas auta ktore zrychlia z 90 na 200 za par sekund a nepotrebuju na to 3 km rovnej cesty takze je to realne. Je zbytocne sa o tom bavit aj tak o tom nerozhodujem ani ja ani ty. Ja som len napisal ze niekedy to moze byt viac na skodu...
Človek, ktorý predbieha na plnej ceste tak, že sekunda rozhoduje o tom či bude zrážka alebo nie, na cestu nepatrí, pretože stačí maličkosť a stane sa tragédia, a úplne zbytočne. Možno patrí na okruh, ale ak jazdí po plnej ceste ako na okruhu tak na ceste nemá čo robiť.

Ale máš pravdu, zle som sa vyjadril. Nie je retard. Je to nebezpečný hazardér a sociopat.
Spoiler: ukázať
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

PC1:
Ryzen 5 7600X, Noctua NH-D14+Arctic P14 PWM PST, Gigabyte B650M Gaming X AX, 32GB DDR5 Kingston Fury Renegade RGB @ 6000/28/37/37/30, Gigabyte AORUS RX 6800XT Master 16GB, SSD Kingston Fury Renegade 1TB, Adata XPG Core Reactor 650W, BeQuiet Pure Base 500DX + 3x Arctic P14 PWM PST, LG 42OLEDC21, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4XX + Topping NX4DSD

PC2:
Ryzen 5 5600X, ASUS TUF Gaming B550M-PLUS WiFi, 32GB DDR4 Kingston Predator@3600/16/19/21/36, Sapphire Pulse RX6600 8GB, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, Seasonic Platinum SS-660XP2, Riotoro Morpheus, ASUS VG279Q, Marvo K605, Rapture ASPIS, Superlux HD-330 + Brainwavz Sheepskin earpads, Edifier WN820NB Plus
mirjak
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa mirjak »

pls. viete mi niekto podla vin vytiahnut "zo systemu", v akej konfiguracii vyliezol z linky VW Golf VI?
Kamos to kupil na SK, povodne z DE, predok ma naraznik s krytkami ostrekovacov ale su asi prilepene a ostrekovace nikde... Radio RCD310 ale zjavne tam asi povodne bolo 5xx s navi a pod, asi klasika vykuchane pri prvom predaji.
(kody z knizky ani nalepku pri rezerve zatial nemam)
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59

Príspevok od používateľa stefan222 »

Klasicky servis si neskusal?v mazde na pockanie mi cekli dve auta.
hry- ps5
doma-HP probook
werwest
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 30. Jún, 2018, 20:01

Príspevok od používateľa werwest »

Denne jazdim 180 a viac, asi by ma tankovalo keby mi to pri 180 prestalo ist a ja by som vedel ze to moze ist rychlejsie :D
Xeigen
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 13. Dec, 2012, 12:47

Príspevok od používateľa Xeigen »

Čo chvíľa niekto príde s nápadom to prepojiť s čítaním značiek, a proste rýchlejšie ako ti to detekuje značku alebo rýchlosť na danom úseku ťa nepustí.
wingo
Moderátor
Moderátor

To neprejde kým to nenanúti EÚ, to by spôsobilo priveľký výpadok príjmov štátneho rozpočtu :D

PC1:
Ryzen 5 7600X, Noctua NH-D14+Arctic P14 PWM PST, Gigabyte B650M Gaming X AX, 32GB DDR5 Kingston Fury Renegade RGB @ 6000/28/37/37/30, Gigabyte AORUS RX 6800XT Master 16GB, SSD Kingston Fury Renegade 1TB, Adata XPG Core Reactor 650W, BeQuiet Pure Base 500DX + 3x Arctic P14 PWM PST, LG 42OLEDC21, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4XX + Topping NX4DSD

PC2:
Ryzen 5 5600X, ASUS TUF Gaming B550M-PLUS WiFi, 32GB DDR4 Kingston Predator@3600/16/19/21/36, Sapphire Pulse RX6600 8GB, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, Seasonic Platinum SS-660XP2, Riotoro Morpheus, ASUS VG279Q, Marvo K605, Rapture ASPIS, Superlux HD-330 + Brainwavz Sheepskin earpads, Edifier WN820NB Plus
maniak
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41

Príspevok od používateľa maniak »

Xeigen: toto je uz vo viacerych autach k dispozicii. System koreluje data z kamery (rozpoznavanie znaciek) a GPS (zname udaje, plus predikcia zakrut, ...) a prisposobuje rychlost adaptivneho tempomatu. Pre priklad sa pozri napr. na VW Arteon.

Skilex: ten isty prednarazovy asistent ako v Tourane mam aj ja. Uprimne, za 3 roky a 130 000 km, zopar falosnych poplachov som uz mal. Najcastejsie, ked siroky kamion trosku prechadza aj do laveho pruhu na dialnici a ty si blizsie k nemu, vtedy vie tuknut do brzdy. Ale to co popisuje v citacii (asi z autoforum.cz, ze?), to sa mi stalo 2x a obidva razy by som povedal, ze to nebol uplne najcistejsi manever. V principe ide o to, ze ides o dost rychlejsie nez auto pred tebou a este sa preradujes do ineho pruhu dost natesno, vtedy ti vie do toho tuknut (ak mas nohu na plyne, tak len pipne). Ale ako vravim, toto rozhodne nie je jazdny styl, ktory by bol bezpecny. Staci aby z nejakeho dovodu to auto co i len trosku pribrzdilo a ty ten manever nedas a tuknes ho do rohu naraznika. To co sa stalo v tom lexuse, to som este nezazil, ale pripada mi to prehnane (mozno aj od autora), auto uz nema dovod brzdit, ked radar nic nevidi pred sebou. Inak mne tie radary (predny a dva zadne) aspon 3-4x zachranili auto od akehokolvek tukanca, sledovanie pruhov a mrtveho uhla od mnoho dalsich problemov (napr. aj taka sprostost ako vysmrkat sa je s udrziavanim v pruhu ovela jednoduchsia).
Okrem toho, uvedom si, tie systemy su nastavovane konzervativne. Ucel tych systemov je a bude zabezpecit maximalnu bezpecnost a znizit pocty havarii. Toto sa uspesne deje, odkedy sa rozsiruju predkolizne radary. Plne autonomne auta budu s vysokou pravdepodobnostou jazdit v priemere pomalsie ako ludsky soferi.
FVE 12.45 kWp V/Z
hawkeye
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Ut 06. Jan, 2009, 19:12

Príspevok od používateľa hawkeye »

SKiLEX napísal: Ut 05. Mar, 2019, 19:42
wingo napísal: Ut 05. Mar, 2019, 15:23 Skilex od teba to pôsobí ako dobrý vtip vzhľadom k tomu ako dlho máš vodičák :D
Inak nechápem záveru, to že ťa auto nepustí rýchlejšie znamená že sa ťa snaží zabiť? Alebo to myslíš vo všeobecnosti, že so všetkými tými novými asistentmi čo pribúdajú ktoré sa snažia znížiť nehodovosť sa ťa auto akože snaží zabiť? Väčšiu kravinu si už nevedel vymyslieť?
Ale, mne to moze byt jedno, ja si volvo nekupim... Ide o smer akym sa to vyvija... "Assistenti rychlosti a plynoveho pedalu", assistent jazdy v pruhoch, pre-crash systém... Vsetko to su systémy ktore zasahuju uplne random, a necakane, a vedia velmi ľahko sposobit nehodu

Ked sa na ceste rozhodnes pekne vykruzit zatacku pri com jednym kolesom vyjdes na ciaru, a ono ti to odrazu zacne tlacit volant do opacnej strany... Proste uplne bezpecne

Ano, zatial sa daju vypinat.... Aj start stop a dal roky vypinat, a pri euro6d je uz povinný... A tak to pojde pekne zo vsetkym

Mat dost penazi tak si nakupim 10aut do zasoby, aby som mal na com jazdit az do staroby

Ale kedze moje slovo je irelevantné kvoli tomu ze man vodicak ledva 2r, tak toto je celkom vyzivne citanie od jandy z autofora(ktory je imho sa jazdy tyka niekolko levelov nad Chvalom, snakeom a pod. ludi ktory vedia jazdit celkom slusne)

Problém je tentokrát jinde, jmenuje se „systém zabraňující kolizi”. Tato řešení si říkávají precrash, já jsem tento překřtil na procrash. Nepomohl mi ani jednou, zato zabít mě chtěl dvakrát. A vypnout nejde.

Podobné systémy jsou málokdy dokonalé, proto také vypnout obvykle jdou. Myslím, že většina lidí je ani nevypíná, protože ačkoli jim občas sáhnou do řízení, když se nic nestalo, pořád to berou jako přijatelnou oběť za záchranu v momentě, kdy o něco půjde. Proč ne, na obou miskách vah něco je. Jenže co dovede systém Lexusu tuhle hranici překračuje - dvakrát jsem byl systémem samým vystaven dost kritické situaci, i když by se bez jeho přičinění nedělo vůbec nic.

Lexus Procrash dělá v zásadě toto: jedete relativně klidně, ale jinak svižně po silnici první třídy, po které proudí auta v obou směrech. V tom vašem jich jede jakási „roztrhaná šňůra”, řekněme maximálně jedno auto na 200 metrů, spíše řídčeji. Jedou o něco pomaleji, než vy, a tak je krapet vyšší rychlostí, ale jinak v klidu postupně předjíždíte. Všechno probíhá normálně, máte auto ve svých rukou (žádný adaptivní tempomat), zařazenou pětku nebo šestku a s blinkrem se vždy přesouváte do levého pruhu a zpět.

Když na rovince mezi dvěma auty jedoucími ve vašem směru jede někdo proti, pochopitelně si vše naplánujete tak, aby protijedoucí auto minulo a vy jste pokračovali do levého. Nic těsného, žádný ostrý manévr, ale klidné přesunutí se do druhého pruhu desítky metrů za autem před vámi. Uděláte to, a jak se autu blížíte, ozve se procrash s příkazem Brake!, tedy brzděte. To samozřejmě neuděláte, proč také, před vámi jede jedno auto, které s ohromným nadhledem míjíte, proti nikdo, vy už jste navíc skoro úplně v levém pruhu. Přesunete se do něj zcela a v tu chvíli to přijde - už na úrovni auta napravo se vozu zmocní panika, nahodí plné brzdy, přitáhne bezpečnostní pás a myslím, že i sáhne do řízení. A k tomu ječí jak blondýna pod kudlou Normana Batese.

Nechápajíc co se děje najednou bez vlastního přičinění ostře zpomalujete v levém pruhu vedle auta po pravé straně a nemůžete s tím dělat vůbec nic. Dáte plný plyn, opakovaně a nic se nestane. GS zabrzdí až na rychlost citelně nižší než u předjížděného auta a pak se vám znovu milosrdně svěří. V tu chvíli se tak akorát můžete vrátit do vlastního pruhu a přemýšlet nad obsahem sprostého dopisu v japonštině.

Když se mi to stalo poprvé, nikdo proti daleko nejel a maximálně jsem vypadal jako panikařící blbec pro všechny kolem. Hodně mě to ale vystrašilo, ta absolutní bezmoc... Okamžitě jsem hledal, kde se dá tenhle smrtící stroj vypnout, ale neuspěl jsem. Později jsem na vůz dával větší pozor, abych se tomuto riziku nevystavoval znovu, po pár dnech se to ale ve velmi podobné situaci stalo podruhé. Tentokrát ale jelo auto proti, třebaže zprvu dost daleko, ale než GS zpomalilo a vrátilo mi řízení, byl rázem hodně blízko a měl jsem skutečně co dělat, abych se včas vrátil zpět. A to ani nedomýšlím, co by se stalo, kdyby někdo předjížděl za mnou, něco podobného by nemohl čekat a jistě by do mě naboural. Kdo ví, jestli by pak byl prostor vůbec něco udělat před blížícími se auty v protisměru...
To iste sa mi stalo aj na VW, ale tu sa to da nastastie pretlacit plynom, pripadne vypnúť v palubaku
asistent v jazde v pruhoch moze sposobit nehodu?
a ako prosim ta? to co popisujes ze v zakrute prejdes kolesom cez ciaru a ono to tlaci spat...

isiel si autom co toto ma? na 105% nie lebo toto tlacenie prekonas dvoma prstami na volante
i5-6600k@4600Mhz + asus sabertooth z170 Mark1, 16GB RAM, Sapphire Nitro R9 390 Fury, Seasonic SnowSilent 750W Platinum all in Silverstone Fortress FT02
maniak
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41

Príspevok od používateľa maniak »

Hawkeye: asistent pre jazdu v pruhoch na v autách koncernu VW dva režimy. V zásade pomocný režim, kedy udržuje v pruhu a prípadne robí ping pong. Vtedy ale v zákrute ta bude korigovať aby si nevyšielz vonkajšieho pásu. Druhý režim je vedenie v optimálnej stope, vtedy kecá do riadenia dosť veľa, ale to je už podľa názvu očakávané, lebo doslova tá udržuje napr. V strede pruhu.
Ale inak ako vravíš, prekonať to nie je problém a pri úmyselnej voľbe už vôbec nie.
FVE 12.45 kWp V/Z
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59

Príspevok od používateľa stefan222 »

ja si davam to v strede nech pekne riadi otrok, ale zase ma serie ze casto pipa ze mam pohnut volantom, tak sulkam volant
hry- ps5
doma-HP probook
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45

Príspevok od používateľa Jednoduska »

Kokso dnes sa ako kupuju auta. Typek mi pise ze velmi chce swift sport moj ale je na PNke nech mu ho donesiem do Cadce.

3 a pol hodiny no neviem neviem, :rolleyes: myslim, ze ak bude velmi chciet, pride si po neho... Tak ja ked chcem velmi auto si sadnem o 5 rano na vlak a idem po neho, ci zle premyslam?
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa lacika »

ako, wtf? :D az do garaze...
mirjak
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa mirjak »

ked nemoze prist, nech posle prachy na ucet a pockas :) Moze to byt aj spekulant, ked sa niekde takto dotrieskas, tam zacne zjednavat cenu, budes unaveny, povolnejsi...
wingo
Moderátor
Moderátor

Tak keď je na PN logicky nemôže cestovať a asi nechce aby mu ho dakto zatiaľ vyfúkol. Ale tiež by som sa netrepal ku kupcovi, najmä ak o ňom nič neviem :)
Alebo špekulant ako povedal Mirjak :D

PC1:

PC2:

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"