Konfigurácia PC:
- CPU Core i7-6700K (momentálne nepretaktovaný)
- Doska Asus Maximus VIII Ranger (Z170 chipset)
- RAM 16GB G.Skill DDR4-3200
- VGA Palit GeForce GTX 1080 Super JetStream (tj. pretaktovaná 1080 od výroby)
- Zdroj Super Flower 850W (80 Plus Titanium)
- Dobre dimenzované vodné chladenie (GPU a CPU)
Skúsil som otestovať RAM (7,5 hodiny Memtest86 Pro bez chyby), skúsil som aspoň nejaký test na CPU (OCCT asi 1,5 hodiny, bez chyby). Iný zdroj nemám ako otestovať, ale vzhľadom na fakt, že sa to deje aj pri prehrávaní videa a na druhej strane môžem napríklad hrať hru 3 hodiny v kuse bez resetu... tak tam asi problém nebude.
Keď však chcem otestovať grafiku, tak sa dejú veci. Spustím Asusácky RealBench, ktorý som inokedy bežne používal a jednoducho sa nespustí kvôli chybe. Keď spustím OCCT test čisto na GPU, tak rovno padne. Čiže takéto GPU benchmarky sú vysoko nestabilné, ale na druhej strane môžem aj niekoľko hodín hrať hry, kým dôjde k resetu, alebo len pozerať videjko.
Skúšal som viaceré nVidia ovládače, systém je čistý, aktualizovaný. Vodný blok bol na grafike za posledné dva roky už niekoľkokrát dole a daný naspäť. Nič sa neprehrieva, teploty sú v norme.
Videl to niekto už? Odchádza grafika? Je ešte nejaký test, čo môžem vyskúšať?
Edit: Tak som ešte skúsil pár testovacích programčekov. Niektoré sú staré a o hovne (VMT, MemtestG80/MemtestCL), ale celkom funkčný programček je GpuMemTest. V mojom testovaní vyfailuje asi každý druhý test na 548 alebo 549 MB VRAM, raz to hodilo aj 1544 MB. Takže asi vadná pamäť na grafike.