Srotovne 2.0
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2008, 17:34
Srotovne 2.0
https://www.aktuality.sk/clanok/679506/ ... gn=HP-new2
Co si o tom myslite? Ak by nastala taka situacia, sli by ste do toho?
Co si o tom myslite? Ak by nastala taka situacia, sli by ste do toho?
TUF B650+ Wifi, 9800X3D @ Kraken 360, TridentZ 32GB 6000 CL30 Expo, 7900XTX Nitro+, 980PRO 2TB, 990PRO 4TB, Strix Aura 850W, H6i Flow + 7x A12X25 + 2x NF-A14, LG OLED42C44, Mission M32 @ SB Z @ Marantz NR1710, LGTCH G15, KoneAir @ HyperX Fury Ultra. Note24 Ultra & Watch6 Classic 47mm LTE Stolicka Antares Syn Omnia 1850
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: Srotovne 2.0
uplna blbost z pohladu ekonomiky. auta treba obmedzit, nieto este dotovat ich kupu. hlavne je to dotacia pre bohatych, lebo chudobni so nove auto nevedia dovolit, ci srotovne alebo nie. nehovoriac o tom, ze podla niektorych prognoz budu dnesne dieslove a benzinove auta o 5 rokov nepredajne kvoli rozmachu elektroaut.
ked sa na to pozeram z individualneho pohladu pre jednotlica to moze byt dobry deal, ale zasa kolko sa najde takych ludi ktori maju auto ktore sa oplati za tisicku zosrotovat a zaroven ma prachy na to aby kupil fungel auto.
ked sa na to pozeram z individualneho pohladu pre jednotlica to moze byt dobry deal, ale zasa kolko sa najde takych ludi ktori maju auto ktore sa oplati za tisicku zosrotovat a zaroven ma prachy na to aby kupil fungel auto.
Spoiler: ukázať
Práveže srotovne je super! Pomáha omladit vozový park, modernejsie auta =lepšie emisie, lepšia pasívna a aktívna bezpečnosť, kopec srotov zmizne z ciest. Ja som za
mam na to rovnaky nozor ako broslo, tiez som za, ved uz po poslednom srotovnom rapidne ubudlo vrakov po cestach ako stare 120-ky, favority a podobne hrce, teraz je este vela felicii a starych francuzov takze je kam sa pohnut.
- fobos
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Feb, 2007, 08:00
nesuhlasim s nazorom, ze nove auto je len pre bohatych.
v prvom srotovnom dal moj stryc do srotu skodovku -favorit, kupili novu zakladnu fabku za par susnov a jazdi to do dnes vyzera to jak nove, takze pohoda, netreba hned nove Super B
ano uplne kazdy na to nema, ale ked nie ste vyslovene uplne socky, tak sa da kupit aj nove auto
v prvom srotovnom dal moj stryc do srotu skodovku -favorit, kupili novu zakladnu fabku za par susnov a jazdi to do dnes vyzera to jak nove, takze pohoda, netreba hned nove Super B
ano uplne kazdy na to nema, ale ked nie ste vyslovene uplne socky, tak sa da kupit aj nove auto
Xbox Series X...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
- Pronto
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 26. Nov, 2007, 08:00
Urcite som za. Ked si predstavim tie havarie co som videl na cestach, kde boli ucastnikmi stare vrazdy bez airbagov, deformacnych zon... O ekologii ani nehovorim - staci sa pozriet na tie dymiace Passaty B5 a Octavie I co vsade jazdia. Ja som prve srotovne nevyuzil, ale druhe by som privital.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Tak zeby som teraz kupil feliciu za 500€ a cakal? Potim sdotovat a kupim zene fabku. Ci?
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Ja si myslim, ze kazda dotacia nici prirodzeny trh a teda suhlasit nemozem ako je pisane v clanku: Reguli je presvedčený, že automobilovému priemyslu treba pomáhať ale úplne inou formou.
Tak ci tak, ak by som mal napriklad stale twingo tak by som ho siel vymenit, ano. ale auta ktore si ja pozeram, dajme tomu 15-20 tisic, tam je 1500 zlava smiesna kedze to si vydupkas sam.
Ak sa bavime o nejakej lade/dacii/fabii a teda sub 10k, tak u je to ina kava samozrejme. ale take auto neviem ci chcem kupovat niekedy. no preco nie.
Tak ci tak, ak by som mal napriklad stale twingo tak by som ho siel vymenit, ano. ale auta ktore si ja pozeram, dajme tomu 15-20 tisic, tam je 1500 zlava smiesna kedze to si vydupkas sam.
Ak sa bavime o nejakej lade/dacii/fabii a teda sub 10k, tak u je to ina kava samozrejme. ale take auto neviem ci chcem kupovat niekedy. no preco nie.
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Omladenie vozoveho parku - beriem. Druha strana mince - presne pri tych cenach trebars pod 10, radsej jazdene v dobrom stave a vozenie uplne o niecom inom. Ale tak kazdy to ma inak.
- molnart
- Pokročilý používateľ
ked zoberieme ze do srotovneho sa oplati dat auto ktore sa neda predat za viac ako liter tak je to vacsinou 20 rocne auto, kde majitel bud (a) nema na nic lepsie alebo (b) to pouziva ako auto na robotu, chodi s nim na zberny dvor, vozi psa na cvicisko apod.
najlacnejsie auto na trhu je asi Dacia Logan za nejakych 6500. aj pri srotovnom na to auto bude musiet doplatit minimalne 4000. clovek a) si tych 4 tisic pozicia, zhorsi to jeho financu situaciu aj celkovo ekonomiku (sme krajinou kde dlh obyvatelstva narasta najrychlejsie, sme bez uspor apod. proste mame zarobene na poriadny bankrot). ano, sice bude mat novsie, bezpecnejsie auto s nizsimi emisiami, ale za dost vysoku cenu
clovek b) ma to stare auto preto lebo ho chce mat, urcite vyuzije srotovne lebo na to peniaze pravdepodobne ma, kupi si nejake normalne auto za 15-20 tisic, ale realne nepotrebuje ani to auto, ani tu dotaciu, len to vyuzije ze je to vyhodne.
a hlavne vobec nie sme v situacii ze automobilovemu trhu by bolo treba pomoct. ano, sice nase automobilky su nahovno, lebo vyrabaju stare modely a vsetky elektroauta sa budu riesit inde, ale dotacia je len prdlzenie agonie. druha vec je ze min. 95% aut od nas ide na export, takze aj keby tie auto boli zadarmo, slovensky trh ich nespasi. to ze sa teraz hromadne nakupia zo srotovneho bude znamenat len to ze za par rokov sa bude musiet riesit dalsie srotovne aby sa ludia pozvbavovali aut co nakupia teraz.
najlacnejsie auto na trhu je asi Dacia Logan za nejakych 6500. aj pri srotovnom na to auto bude musiet doplatit minimalne 4000. clovek a) si tych 4 tisic pozicia, zhorsi to jeho financu situaciu aj celkovo ekonomiku (sme krajinou kde dlh obyvatelstva narasta najrychlejsie, sme bez uspor apod. proste mame zarobene na poriadny bankrot). ano, sice bude mat novsie, bezpecnejsie auto s nizsimi emisiami, ale za dost vysoku cenu
clovek b) ma to stare auto preto lebo ho chce mat, urcite vyuzije srotovne lebo na to peniaze pravdepodobne ma, kupi si nejake normalne auto za 15-20 tisic, ale realne nepotrebuje ani to auto, ani tu dotaciu, len to vyuzije ze je to vyhodne.
a hlavne vobec nie sme v situacii ze automobilovemu trhu by bolo treba pomoct. ano, sice nase automobilky su nahovno, lebo vyrabaju stare modely a vsetky elektroauta sa budu riesit inde, ale dotacia je len prdlzenie agonie. druha vec je ze min. 95% aut od nas ide na export, takze aj keby tie auto boli zadarmo, slovensky trh ich nespasi. to ze sa teraz hromadne nakupia zo srotovneho bude znamenat len to ze za par rokov sa bude musiet riesit dalsie srotovne aby sa ludia pozvbavovali aut co nakupia teraz.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Este by mohli zmiznut V3S-ky, Liazky, Avie a podobne spomalovace premavky s maximalkou 60.
O smrade, ktory to produkuje, ani nehovorim.
O smrade, ktory to produkuje, ani nehovorim.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- molnart
- Pokročilý používateľ
kedy si videl naposledy V3S? ja asi v detstve, aj vtedy bola zarastena burinou...
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Praveze aj viacero ich vidam...cestou na RS, LC, BR, RK.
Avii tiez beha dost, tie oranzove vysokozdvizne, modre nakladne.
Avii tiez beha dost, tie oranzove vysokozdvizne, modre nakladne.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Tieto vozidla zmiznu az ked bude existovat adekvatba nahrada. A este som nevidel iny vehikel s korbou dreva vyliezt kopec ako v3s.
Mimochodom, je ekologickejsie mat 30 rokov jeden stroj, ajked dymiaci, ako menit vkuse za nove.
Mimochodom, je ekologickejsie mat 30 rokov jeden stroj, ajked dymiaci, ako menit vkuse za nove.