Všeobecná diskusia
- hulo92
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 06. Feb, 2009, 19:50
Re: Všeobecná diskusia
v zahranici to vedia tolerovat a maju to aj v cestnych zakonoch, tak whats the problem?
V zahranici ale maju aj cyklisticke chodnicky. Za nehody si mozu vodici, motorkari a aj cyklisti sami. Tiez som tu par rokov dozadu pisal jak sli traja idioti vedla seba a skoro som ich sepalil
.
Prečo zákaz cyklistov. Nech si platia pekne dane, aby im vedeli robiť tie cyklo chodníčky a opravovať krajnice. Nechápem prečo sa na to skladáme všetci, keď sú normálne cesty v takom stave, akú sú.
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Naozaj "inteligentny" nazor. Cize cyklisti mozu za zly stav ciest. A co takto chodci? Naco robit chodniky, ked mozu chodit po trave, ze?!?
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
Chalani máte niekto skúsenosti s Profituning SK? Čítam na nich celkom pekne recenzie.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
nechce sa mi tu vypisovať, profituning nie, ak chces sw upravu tak bhmotor
To som nikde napísal, len hovorím, byciklujte sa mimo hlavných ťahov, po poľných cestách, mne to je jedno kde. Ak chcete cyklotrate, platte si dane/pzp/havarijné, aby Vám to mali z čoho stavať.
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Vies Ty vobec, co to je PZP/Havarijne poistenie a aky je ich ucel? Urcite nie udrziavanie/oprava ciest. Dane plati kazdy zarobkovo cinny obcan. Okrem toho, podla vyhlasky je aj cyklista ucastnik cestnej premavky. A nie, nie som ziadny fanaticky "pumickar", ako ich niektori "nadludia" prezyvaju. Som sofer a zaroven aj cyklista. Ak to podmienky umoznuju, jazdim mimo hlavne cesty. Ak nie, tak idem co najviac pri krajnici. Minuly rok som takto isiel po hlavnej ceste a po obzreti som videl zo zadu prichadzajuce auto. Kedze bola moznost, odbocil som na odpocivadlo pri ceste, aby ma mohol v klude obehnut. Bol to zrejme jeden zo slusnejsich vodicov, kedze mi podakoval smerovkami.
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
ked vidim cyklistu tak sa podla toho chovam ak idem autom, ocakavam to iste ak idem bicyklom
cyklotrasy by som veru privítal, ja sa úplne vyhýbam cestám, no v prípade cyklotrás by som používal menej auto, rapídne menej
cyklotrasy by som veru privítal, ja sa úplne vyhýbam cestám, no v prípade cyklotrás by som používal menej auto, rapídne menej
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Vo všeobecnosti je problém na bicykli jazdiť v meste, lebo neexistujú cyklotrasy. To, že niekde namaľujú zelenú čiaru na chodníku, to nepovažujem za riešenie. Mimo mesta - stav ciest je tak tragický, že človek má čo robiť, aby kľúčkoval medzi dierami a nie ešte dával pozor na bicykle. Keby sú cesty v dobrom stave, krajnica čistá, udržiavaná pol metra široká, nebol by žiadny problém.
Tak potom si svetla vynimka, vcera som stretol cyklistov asi 5x a 4 z nich boli retardi
1. Skupinka dvaja vedla seba, 2. Ich islo asi 6-7 tak zabrali komplet cely pruh od ciary po ciaru, 3. si na vypnutej svetelnej zmyslel ze on ma v riti nejake znacky a daval prednost kazdemu, cim sposobil dokonaly chaos(jeden ho obehoval, dalsi mu daval prednost aj ked debilko stal pri krajnici a cakal kym bude prazdna krizovatka...) A 4. Sa bicykloval po rychlostnej ceste jak keby nic
Esteze existuju tie ostrekovace
A ked sa tu cyklotrasy maju stavat tym stylom jak v CR, ze meter chodnicka nakoniec vyjde tolko jak meter dialnice a prejde tam dohromady 20cyklistov za mesiac tak radsej nech to je tak jak je
1. Skupinka dvaja vedla seba, 2. Ich islo asi 6-7 tak zabrali komplet cely pruh od ciary po ciaru, 3. si na vypnutej svetelnej zmyslel ze on ma v riti nejake znacky a daval prednost kazdemu, cim sposobil dokonaly chaos(jeden ho obehoval, dalsi mu daval prednost aj ked debilko stal pri krajnici a cakal kym bude prazdna krizovatka...) A 4. Sa bicykloval po rychlostnej ceste jak keby nic
Esteze existuju tie ostrekovace
A ked sa tu cyklotrasy maju stavat tym stylom jak v CR, ze meter chodnicka nakoniec vyjde tolko jak meter dialnice a prejde tam dohromady 20cyklistov za mesiac tak radsej nech to je tak jak je
Bud sa budete rozculovat jak male deti alebo budete repesktovat fakt ze je tu jar/leto a na cestach budu cyklisti, korculiari, kolobežkári a motocyklisti.
SKilo sorry to s ostrekovacmi je totalne primitivne. Akoze maximalne a kto toto robi si nezasluzi zit v civilizovanom svete. Rovnako nerozumiem preco by si mal cyklista platit extra dan na komunikacie. Vo zvysku sveta to ide aj bez toho, na Slovensku potrebujeme na vsetko inde bezne specialnu dan? TO sme to teda dopracovali.
Cez tyzden som siel na bajku kusok po ceste smerom na hradzu. Po krajnici, popri kolone aut, no a jeden taky inteligent sa z kolony doslova pichol cez celu krajnicu nech nemozem preist. Kukal som jak puq lebo to spravil na poslednu chvilu a flekoval som mu pred autom... toto vam akoze pride byt normalne? Osobne mam skor skusenost ze sa vodic motoroveho vozidla nevie spravat k ostatnym ucastnikom dopravy, nie naopak, iked, ano aj cyklistu exota stretnes ale robit si skrz debila nazor na celu skupinu je take ... o nicom
Skusme sa proste navzajom nevyvrazdit na cestach len preto, ze skrz cyklistu potrebujes spomalit, alebo ho obísť. Neubudne z nikoho ked ukaze trocha trpezlivosti a respektu.
SKilo sorry to s ostrekovacmi je totalne primitivne. Akoze maximalne a kto toto robi si nezasluzi zit v civilizovanom svete. Rovnako nerozumiem preco by si mal cyklista platit extra dan na komunikacie. Vo zvysku sveta to ide aj bez toho, na Slovensku potrebujeme na vsetko inde bezne specialnu dan? TO sme to teda dopracovali.
Cez tyzden som siel na bajku kusok po ceste smerom na hradzu. Po krajnici, popri kolone aut, no a jeden taky inteligent sa z kolony doslova pichol cez celu krajnicu nech nemozem preist. Kukal som jak puq lebo to spravil na poslednu chvilu a flekoval som mu pred autom... toto vam akoze pride byt normalne? Osobne mam skor skusenost ze sa vodic motoroveho vozidla nevie spravat k ostatnym ucastnikom dopravy, nie naopak, iked, ano aj cyklistu exota stretnes ale robit si skrz debila nazor na celu skupinu je take ... o nicom
Skusme sa proste navzajom nevyvrazdit na cestach len preto, ze skrz cyklistu potrebujes spomalit, alebo ho obísť. Neubudne z nikoho ked ukaze trocha trpezlivosti a respektu.
Je, ale ked sa niekto vyberie s bicyklom na rychlostnu cestu aj ked je hned vedla cyklotrasa tak toto je to najmenej co by si zasluzil
To neni to len o tom ze sa on moze hockedy rozplacnut o kamion jak mucha... Tym ze tam vytvara prekazku ohrozuje vsetkych naokolo