Stavba rodinného domu

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Muhyng
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 01. Sep, 2006, 02:00

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od používateľa Muhyng »

hawkeye napísal: Pi 05. Apr, 2019, 09:03 viem odporucit jedneho z BA - mal s nami trpezlivost skoro 1r, poradil a navrhol to co sme mali v hlavach
Niekedy to ale nie je iba o tom urobit vsetko co chcete. Mal by to byt konstruktivny dialog, hlavne ked sa robi studia. Trpezlivost je vsak urcite vitana.
Používateľov profilový obrázok
hawkeye
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Ut 06. Jan, 2009, 19:12

Príspevok od používateľa hawkeye »

ako vravim - poradil a navrhol co sme mali v hlavach...cize z nasich ideii ktore sa aj nedali spravit, vysvetlil a navrhol tak aby to fungovalo
Spoiler: ukázať
i5-6600k@4600Mhz + asus sabertooth z170 Mark1, 16GB RAM, Sapphire Nitro R9 390 Fury, Seasonic SnowSilent 750W Platinum all in Silverstone Fortress FT02
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa quicky »

hej tak by to malo byt, nas len nakreslis co sme chceli bez toho napr aby nam povedal uskalia a pod ...

najlepsie ist podla overenych referencii...
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45

Príspevok od používateľa Jednoduska »

Ludkovia, takto narychlo a verim ze ku teme, idem predelit chodbicku a spravit z nej pra(č)ovnu a susiaren, miesto chodbicky sa spoji obyvacka s kuchynou.

Vidim to najjednoduchsie na pouzite sadrokartonu, otvor je cca 90 CM siroky a po strop, takto by som to dole len nejako zalistoval a nemusel nicit podlahu murovanim. na oboch stranach bude sadrac zavaleny nabytkom/prackou/susickou takze nic/nikto sa o neho neoprie pevnost ma netrapi.

Dobre rozmyslam? ako najmenej invazivne a jednoducho by ste ku tomu pristupili?

Ziskame vdaka tomu: miesto v kuchynskej linke (momentalne je tam pracka), miesto na susicku a veci kolo toho. stratime chodbicku a nepriechodnu izbu, ale to nam bnevadi, kedze danou ideou je navrat ku chodbicke jednoduchy. :)

EDIT:
Svokrovcom dom nestaviame, budget bol prilis natesno (uverove moznosti plus moznost predaja stareho) vs cenove ponuky stavbarov. svokor moze dalej predumovat, smutny je z toho, nas volal ze ench staviame my sebe ale sabinov je predsa daleko od naseho srdca zatial.

Dom to bol uplne low cost (dnes standard novostavieb), 30CM YTONG, 15CM Polystyren, dvojpodlazny, podorys mensi s obytnym podkrovim plus technicka miestnost, stavba na existujucej pivnici.
2 firmy - nejdeme do toho, nevieme
1 firma - 130 000 na kluc
2 firma - 80 000 na kluc bez blockov

Prosto poucenie, aj 10 firiem sme mohli oslovit lebo rozdiely sialene, sak vy co uz staviate to poznate Quicky to casto spomina. :laugh: Pre nas super skusenost pripravy stavby, povolenia, pripojky, projekt atd.

P.S. bude najlepsi pozemok v SB - Hlinik na predaj, aj s pripojkou plynovou a projektom na RD, stavebne povolenie included... kto by chcel :D
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa quicky »

vidim,ze kazdy si zazivame svoje radosti a starosti :D
my sme pomaly zacali zateplovat, v stredu pride robit rekuperaciu, 23 striekana izolacia.
hawkeye
Redaktor
Redaktor

jednoduska co tak drevodom?
i5-6600k@4600Mhz + asus sabertooth z170 Mark1, 16GB RAM, Sapphire Nitro R9 390 Fury, Seasonic SnowSilent 750W Platinum all in Silverstone Fortress FT02
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59

Príspevok od používateľa stefan222 »

Ked.mozem.matko pls do spravy tu firmu na 80 bez blockov.
hry- ps5
doma-HP probook
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver

Firmu zistim v nedelu ked pojdeme na navstevu, pingni ma v tom case do pm a poslem ;)

Drevodom je v mojich ociach validna moznost, ale musime hladiet na to, ze dom ma byt pre svokrovcov a nevedeli sme ich dostat ku myslienkam byt v pohode v drevodome, a teda ak sa tam nevedia dobre citit nie je to pre nich. Druha vec ze svokor bol pozriet firmu co robi difuzne uzavrete stavby, co mu nebolo po chuti (ani mne) a odradilo ho to.
Hawk, daj referenciu na firmu co tebe dom stavala a mozme hodit ocko na to ;) mozno ich presvedcim kednuz ytong nevojde hh.
hawkeye
Redaktor
Redaktor

Daj si atrium drevostavby, maju v ponuke aj lacnejsie domy
Blackhawk
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 07. Jan, 2009, 14:12

Príspevok od používateľa Blackhawk »

Jednoduska napísal: Po 15. Apr, 2019, 10:41 Ludkovia, takto narychlo a verim ze ku teme, idem predelit chodbicku a spravit z nej pra(č)ovnu a susiaren, miesto chodbicky sa spoji obyvacka s kuchynou.

Vidim to najjednoduchsie na pouzite sadrokartonu, otvor je cca 90 CM siroky a po strop, takto by som to dole len nejako zalistoval a nemusel nicit podlahu murovanim. na oboch stranach bude sadrac zavaleny nabytkom/prackou/susickou takze nic/nikto sa o neho neoprie pevnost ma netrapi.
...
Celkom si neviem predstavit ako to myslis, ale najlahsie na predelenie je spravit sadrokartonovu priecku. Co sa pevnosti tyka, tak pokial by si chcel su sadrokartonove dosky s vysokou pevnostou, ktore maju rovnake vlastnosti ako plna tehla (Rigips Habito alebo Rigistabil, ktory sa pouziva pri drevodomoch). Navyse pri pouziti izolacie vies priecku pekne odizolovat zvukovo.
CPU : AMD Ryzen 5 5600X , MB : ASUS TUF GAMING B550-PLUS , RAM : Patriot Viper 4 Steel Series, 16GB , GPU : GTX1060 , PSU : Corsair TX650M , HDD : Samsung 970 EVO, M.2 SSD
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver

Pevnost netreba, ale zvukova izolacia neznie najhorsie, mozno tam nieco nalepim
Blackhawk
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 07. Jan, 2009, 14:12

Príspevok od používateľa Blackhawk »

nic lepit nemusis, tu mas pre predstavu postup montaze priecky: https://www.rigips.sk/riesenia/habito-- ... ek-habito/
CPU : AMD Ryzen 5 5600X , MB : ASUS TUF GAMING B550-PLUS , RAM : Patriot Viper 4 Steel Series, 16GB , GPU : GTX1060 , PSU : Corsair TX650M , HDD : Samsung 970 EVO, M.2 SSD
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver

Dikicko, pozriem si to. zavolam urcite kamosa stavbara na brigadu a pusitm sa do toho ,len si premyslim ci mi to treba izolovat ci nie.
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver

Dikicko, pozriem si to. zavolam urcite kamosa stavbara na brigadu a pusitm sa do toho ,len si premyslim ci mi to treba izolovat ci nie.
anonym_a8

Príspevok od používateľa anonym_a8 »

Ked to ma byt pracovna, urcite by som izoloval. Pracka ti tam bude zmykat, nemusis to pocuvat. Presne ako v tom linku od Blackhawka. Plus by som riesil odvetravanie, ked tam chces aj susit pradlo, aby ti to od vlhka nezacalo vnutri plesniviet.

Návrat na "Debata o všetkom"