Online platby/Posielanie peňazí a cudzie meny - čo používate?
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Online platby/Posielanie peňazí a cudzie meny - čo používate?
Dnes som mal ráno takú studenú sprchu, keď som posielal chalanovi z môjho EUR účtu 900CZK (chcel som, aby prišlo 900CZK a nie trebárs 898,-) sumu a tí, ktorí poznajú naše banky (najmenej pýta asi len Fio alebo pri malých sumách Unicredit) už vedia, že mi k tomu rubli 10€ správcovský poplatok, tak z 35€ sa zrazu stalo 45€. Som celkom vyhral, nie?
Potom, neviem, či ste si všimli ale keď platíte s PP iné ako EUR sumy, tak tam máte konverziu a PP je ďalší gigant, kde sú tak hrozné konverzné kurzy ako len hrozné môžu byť a reálne použiť na platbu kurz banky (teda, že ťa chargnú s cudzou menou) ušetrí niekedy aj viac ako 10€ (tak som platil pred rokom pri platbe cca 760€ po konverzii, s PP by som za rovnakú sumu musel platiť po konverzii asi 767€).
Ja som dnes narazil na web prevod-penazi.sk a po mrknutí na tri "topky" som ostal celkom prekvapený pri TranferGo. Zobral som modelovú situáciu, že máš niekomu zaplatiť 20 000,- CZK, tak som si zobral na openiazoch kalkulačku s niekoľkými bankami a zistil som, že ako klient tých bánk by som najmenej EUR platil 789,52€, aby príjemca dostal svojich 20k. Si hovorím, okej? V TB by som ja musel poslať 791,80€ a aj to už človeka zamrzí, som si za ten rozdiel mohol kúpiť nejakú maškrtu.
A potom, z tých konverzií, najviac "ospevovaný" Transferwise a tu už to začína byť zaujímavé, tam zaplatíš (s najlacnejšou voľbou) 782,09€ a tu už to začína byť dosť kúl, zrazu si ušetril 7€ oproti najlacnejšej banke. A potom, TransferGo (a toto ma dostalo), 778,25€, čo je prosím pekne 11€ menej ako ČSOB a 13€ menej ako v TB.
Tak ma zaujímalo, či niečo také používate, prípadne nepoužívate niečo podobné, čo má dobré kurzy a kreditku, teda aby sa to dalo využiť aj pri online platbách. A hlavne skúsenosti, či sa s tým dá žiť alebo je to otrava navyše a úspora nevyváži tú vrstvu navyše, ktorú človek musí riešiť a s ktorou sa babrať.
Potom, neviem, či ste si všimli ale keď platíte s PP iné ako EUR sumy, tak tam máte konverziu a PP je ďalší gigant, kde sú tak hrozné konverzné kurzy ako len hrozné môžu byť a reálne použiť na platbu kurz banky (teda, že ťa chargnú s cudzou menou) ušetrí niekedy aj viac ako 10€ (tak som platil pred rokom pri platbe cca 760€ po konverzii, s PP by som za rovnakú sumu musel platiť po konverzii asi 767€).
Ja som dnes narazil na web prevod-penazi.sk a po mrknutí na tri "topky" som ostal celkom prekvapený pri TranferGo. Zobral som modelovú situáciu, že máš niekomu zaplatiť 20 000,- CZK, tak som si zobral na openiazoch kalkulačku s niekoľkými bankami a zistil som, že ako klient tých bánk by som najmenej EUR platil 789,52€, aby príjemca dostal svojich 20k. Si hovorím, okej? V TB by som ja musel poslať 791,80€ a aj to už človeka zamrzí, som si za ten rozdiel mohol kúpiť nejakú maškrtu.
A potom, z tých konverzií, najviac "ospevovaný" Transferwise a tu už to začína byť zaujímavé, tam zaplatíš (s najlacnejšou voľbou) 782,09€ a tu už to začína byť dosť kúl, zrazu si ušetril 7€ oproti najlacnejšej banke. A potom, TransferGo (a toto ma dostalo), 778,25€, čo je prosím pekne 11€ menej ako ČSOB a 13€ menej ako v TB.
Tak ma zaujímalo, či niečo také používate, prípadne nepoužívate niečo podobné, čo má dobré kurzy a kreditku, teda aby sa to dalo využiť aj pri online platbách. A hlavne skúsenosti, či sa s tým dá žiť alebo je to otrava navyše a úspora nevyváži tú vrstvu navyše, ktorú človek musí riešiť a s ktorou sa babrať.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: Online platby/Posielanie peňazí a cudzie meny - čo používate?
transferwise som riesil ked som potreboval zaplatit pokutu do ciech. jednoduche a rychle, mozno su aj lacnejsie.
Spoiler: ukázať
- PROMETHEUS
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Jan, 2005, 20:00
Používam Revolut. Platím si tak Netflix cez Turecko lebo to vyjde o dosť lacnejšie a zatiaľ som nemal problém.
MB: MSI X570 Tomahawk CPU: Ryzen 5900X RAM: BL2K8G36C16U4BL 4x8GB 3733MHz 16-18-18-35 GPU: Gigabyte RTX 3080 Gaming OC Waterforce Monitor: LG Ultragear 27GL83A-B SSD: WD Black SN850 1TB, SN750 500GB, 4x1TB Samsung EVO CASE: Lian Li O11 Dynamic XL PSU: EVGA 850W G2 Klavesnica, mys: Logitech G915 TKL + Logitech G903 Chladenie: CPU block: EK Quantum Velocity D-RGB Rads: EK SE360mm + EK XE360mm Fans: 9x Noctua NF-A12x25 PWM Pump: EK QUANTUM KINETIC TBE 200 D5 PWM D-RGB
Tiez revolut, nepoznam nic lepsie
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Mňa riadne rozčuľoval, hodinu som vtedy nad tým sedel a poriadne som nepochopil ako fungujú účty s menami, dopĺňanie, aké sú poplatky, jasné informácie a tak.
Teraz som sa šiel prihlásiť, zabudol som kód, lebo pol roka som na to ani nepozrel a najprv mi po pár sekundách začal neskutočne sekať chat, zahrievať sa telefón a po preinštalovaní mi pre istotu rovno crashuje appka, vkuse a vkuse.
Teraz som sa šiel prihlásiť, zabudol som kód, lebo pol roka som na to ani nepozrel a najprv mi po pár sekundách začal neskutočne sekať chat, zahrievať sa telefón a po preinštalovaní mi pre istotu rovno crashuje appka, vkuse a vkuse.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- PROMETHEUS
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Jan, 2005, 20:00
ja som s tym nemal ziadny problem stiahol som appku zaregistroval sa oskenoval pas a spravil si selfie verifikacia trvala asi 2 minuty potom dobil normalnou kartou a dostal virtualnu ktorou platis co len chces a poplatky niesu ziadne pokial viem a ked sa prihlasujem tak nedavam ziadny kod iba prilozim prst na skener odtlackov na telefone
MB: MSI X570 Tomahawk CPU: Ryzen 5900X RAM: BL2K8G36C16U4BL 4x8GB 3733MHz 16-18-18-35 GPU: Gigabyte RTX 3080 Gaming OC Waterforce Monitor: LG Ultragear 27GL83A-B SSD: WD Black SN850 1TB, SN750 500GB, 4x1TB Samsung EVO CASE: Lian Li O11 Dynamic XL PSU: EVGA 850W G2 Klavesnica, mys: Logitech G915 TKL + Logitech G903 Chladenie: CPU block: EK Quantum Velocity D-RGB Rads: EK SE360mm + EK XE360mm Fans: 9x Noctua NF-A12x25 PWM Pump: EK QUANTUM KINETIC TBE 200 D5 PWM D-RGB
currencyfair a transferwise
- Diablo1st
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Ja som teraz po dva razy použil Paypal. Pri platbe 15000Kč som zaplatil cca. 588€ (treba dať ale kurz banky nie Paypal!!!).
Samozrejme treba aby obe strany mali Paypal, ale vzhľadom na veľmi ľahkú registráciu by som toto nevidel ako problém.
Samozrejme treba aby obe strany mali Paypal, ale vzhľadom na veľmi ľahkú registráciu by som toto nevidel ako problém.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
- _Ludo_
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 29. Jún, 2010, 12:13
Revolut, nic lepsie na platenie v zahranicnych menach nepoznam. Kurz blizky burze a ziadne poplatky navyse za konverziu.
Mozes viest zostatky v roznych menach. Dobit ucet mozes pri kazdej mene, ale lisia sa moznymi sposobmi dobitia. Vela mien podporuje dobitie kartou, euro viem dobit SEPA platbou, GBP podporuje britsky lokalny prevod, a vsetky idu dobit SWIFTom (prikaz na swift je drahy, ano, preto vacsina ludi dobije SEPA alebo kartou EURa a na pozadovanu menu skonvertuje az potom). Poplatky v ramci Revolutu niesu ziadne. Pri platbe v zahranici to berie zostatok v prisluchajucej mene, platim v polsku = strhava mi PLN. V pripade ze ziadny PLN zostatok nemam, automaticky berie z najvacsieho zostatku v inej mene. Zatial sa mi nestalo, ze by bol Revolut kurz menej vyhodny ako platba bankou. Overene niekolkokrat platbami v zahranici v jeden den.loleqboleq napísal: ↑Pi 22. Mar, 2019, 13:41 Mňa riadne rozčuľoval, hodinu som vtedy nad tým sedel a poriadne som nepochopil ako fungujú účty s menami, dopĺňanie, aké sú poplatky, jasné informácie a tak.
Na platbu kartou v cudzej mene vždy používam Revolut. Slovenské banky si za prevalutovanie (conversion fee) pýtajú aj 2% sumy. Jediná banka o ktorej viem, že tento poplatok nemá je UniCredit, no aj tieto kurzy sú občas (veľmi mierne) horšie ako kurzy Revolutu.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Tak po asi 11 updejtoch appky som sa už konečne dostal do chatu a po dobre že nie zaslaní fotky s odtlačkom chodidla sa ukázalo, že ja som nakoniec naozaj topoval s kartou.... :feeeeejsssspaaaaaaaalm: bol som asi tak presvedčený, že som topoval účtom, že som asi neskúsil číslo karty (alebo skúsil ale problém bol v appke, už si naozaj nepamätám).
Každopádne, takže aj z toho, čo sme si tu povedali...v podstate mi stačí kŕmiť môj EUR účet a potom už len platiť nejakou z ich virtuálnych kreditiek v cudzích menách a už mi to bude brať z EUR účtu (kedže tam budú všetky peniažky). Potrebujem vôbec vytvárať virtuálny účet v inej mene, či mi stačí nechať EUR účet?
Každopádne, takže aj z toho, čo sme si tu povedali...v podstate mi stačí kŕmiť môj EUR účet a potom už len platiť nejakou z ich virtuálnych kreditiek v cudzích menách a už mi to bude brať z EUR účtu (kedže tam budú všetky peniažky). Potrebujem vôbec vytvárať virtuálny účet v inej mene, či mi stačí nechať EUR účet?
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Mimochodom, máte Revolut virt. kreditku pridanú aj na PayPal? A ako som sa pýtal aj predtým, stačí mi pridať kartu, mať peniažky na EUR účte a ak zaplatím v USD, tak mi to cez ich kurz prejde (ak si zvolím pri platbe PP kurz podľa "banky") z EUR na USD a zaplatí?
Ano, presne tak to funguje, paypal ziaden problem.
K revolutu: Ano tak to to funguje, ale vyhodne je zamienat si dopredu meny, kedze cez vikend su vyssie kurzy...
If you exchange currencies on weekdays (Mon-Fri UTC) you will receive the interbank exchange rate without any markup on all currencies except for Thai Baht, Russian Rubbles, and Ukrainian Hryvnia where we add a 1% markup, with a small 0.5% fee for anything above £5,000 each month.
On the weekend (Sat-Sun UTC) we fix the rate we provide to protect ourselves against fluctuations, this means we apply markups of:
+0.5% to all major currencies (ie. USD, GBP, EUR, AUD, CAD, NZD, CHF, JPY, SEK, HKD, NOK, SGD, DKK, PLN, and CZK); and
+1% to all other currencies including THB, RUB, UAH and TRY. (this means over the weekend THB, RUB, UAH, and TRY have a 2% markup.)
Ja si vzdy vytvaram ucet v cudzej mene a nikdy to nenechavam na automaticku zmenu kurzu, mam rad veci pod kontrolou...
If you exchange currencies on weekdays (Mon-Fri UTC) you will receive the interbank exchange rate without any markup on all currencies except for Thai Baht, Russian Rubbles, and Ukrainian Hryvnia where we add a 1% markup, with a small 0.5% fee for anything above £5,000 each month.
On the weekend (Sat-Sun UTC) we fix the rate we provide to protect ourselves against fluctuations, this means we apply markups of:
+0.5% to all major currencies (ie. USD, GBP, EUR, AUD, CAD, NZD, CHF, JPY, SEK, HKD, NOK, SGD, DKK, PLN, and CZK); and
+1% to all other currencies including THB, RUB, UAH and TRY. (this means over the weekend THB, RUB, UAH, and TRY have a 2% markup.)
Ja si vzdy vytvaram ucet v cudzej mene a nikdy to nenechavam na automaticku zmenu kurzu, mam rad veci pod kontrolou...
i7 9700k 4.8GHz, NH-D14, GB Aorus Z390 PRO, GB 1080 Ti Aorus, G.SKILL 32 GB 3200MHz TridentZ RGB CL 16, SSD: 970 EVO PLUS 1TB, 3x Noctua NF-A14 PWM Chromax, 3x Enermax T.B. Silence 120mm, Seasonic X-660, Fractal Design R2, Dell AW3418DW, Acer Predator Z35P, MB Pro 13 2017, iPhone 11 Pro Max, CS:GO Global Elite
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
prave potrebujem urobit prevod do ciech, netusite ako sa cez transferwise zadava variabilny symbol? nikde mi ho neponuka
Spoiler: ukázať