Stavba rodinného domu
Re: Stavba rodinného domu
Ak kúpiš nakoniec klasickú IMHO ber s klasickou paticou na LED žiarovku, ak sa pokazí žiarovka stačí vymeniť tú a nemusíš meniť celú lampu
A hej tie so solárnymi panelmi svietia slabo, lebo však ak by svietili silno dlho by na tie baterky dobíjané cez malú plochu soláru svietiť nevydržali. Záleží na čo to chceš, môže ti to stačiť, nemusí, a hlavne kukaj výkon LED, lebo je sakra rozdiel tých linkovaných 0,03W čo je tak akurát aby si videl kde sa to nachádza a nejaká 3W čo už aj (intímne) osvetlí menší priestor. No a samozrejme potom aj adekvátnu veľkosť baterky a soláru aby to aj nejakú dobu vydržalo svietiť a cez deň sa stihlo nabiť.
A hej tie so solárnymi panelmi svietia slabo, lebo však ak by svietili silno dlho by na tie baterky dobíjané cez malú plochu soláru svietiť nevydržali. Záleží na čo to chceš, môže ti to stačiť, nemusí, a hlavne kukaj výkon LED, lebo je sakra rozdiel tých linkovaných 0,03W čo je tak akurát aby si videl kde sa to nachádza a nejaká 3W čo už aj (intímne) osvetlí menší priestor. No a samozrejme potom aj adekvátnu veľkosť baterky a soláru aby to aj nejakú dobu vydržalo svietiť a cez deň sa stihlo nabiť.
Spoiler: ukázať
My mame doma Philips massive po zahrade /po zahonoch, pri chodnikoch, halogenove, vysiace v altanku a na vjazde/ a vsetky svietia roky bez zavahania. A nie su ani nejak vyblednute od slnka a podobne.
Alebo potom kovane lampy ku chodniku.
Alebo potom kovane lampy ku chodniku.
.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
tie philipsy som pozeral presne v LED. nevies mi to v noci odfotit, ako to realne osvetluje?
Ak ti to staci cez vikend tak vedel by som. Ale su tam klasicke ziarovky. Led budu az ked vyhoria.
.
-
- Pokročilý používateľ
jasnee, len si rozhlad robim
Aku mate skusenost so ziarovkami s pohybovym senzorom? Funguje to ci radsej externy snimac?
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
mam doma dve take na chodbe. jedna sa zapina aj ked v posteli za zatvorenymi plnymi dverami sa otocom na druhu stranu asi cca. 2 metre od ziarovky alebo ked som na druhej strane chodby (cca 4 m) a pritom samotne svetlo je zakryte betonovym prekladom. druha sa zapina tak sporadicky, ked prejdem pri nej tak ze som natlaceny na stenu tak ma nenasnima.
-
- Pokročilý používateľ
ja som riesil so senzormi, do domu som nakoniec na chodby dal asi 30cm nad zem ledky, ktore budu svietit celu noc - take orientacne svetlo,ze ked maly pojde na wc nemusi zapinat celu chodbu a pod.
von budem davat rovnako osvetlenie s tym,ze skorej nastavim na casovy spinac napr. teda od - do.
von budem davat rovnako osvetlenie s tym,ze skorej nastavim na casovy spinac napr. teda od - do.
My sme si tiez tak dali a neviem naco, lebo v noci je v byte tolko svetla, ze to proste netreba. Nie ze by to bola neviemaka polozka, ale nabuduce by som nedaval. Takisto v kupelni svetlo nad zrkadlo, staci nam jedno poriadne na strope.
-
- Pokročilý používateľ
v noci mas prosim ta odkial svetlo ? my mame juznu stranu tak otocenu,ze ziadni susedia poulicne lampy proste nic ,max tak mesiac.
ale vidis, aspon usetris na elektrike:)
uz som zufaly z obkladaciek teda vybrat dizajn a tak ...
ale vidis, aspon usetris na elektrike:)
uz som zufaly z obkladaciek teda vybrat dizajn a tak ...
Bývame v byte a stačí že sú nie úplne zatiahnuté žalúzie a svetlo z lamp a mesiaca stačí na orientáciu.
Zúfalý budeš, keď ti po mesiaci čakania príde druhá trieda namiesto prvej, alebo iný odtieň...
Zúfalý budeš, keď ti po mesiaci čakania príde druhá trieda namiesto prvej, alebo iný odtieň...
-
- Pokročilý používateľ
preto neberiem na objednavku ale co je / bude:)
tak ano z poulicneho osvetlenia je toho viac ako dost
tak ano z poulicneho osvetlenia je toho viac ako dost
-
- Pokročilý používateľ
Dnes dostriekana izolacia stropu,3 dni od 8rano do 21h... 98m3 peny :O masaker.
Sikovni chalani, cena a vsetko mozem len odporucit.
Sikovni chalani, cena a vsetko mozem len odporucit.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Mozme vediet firrmu?kludne do ss. Ja od teba moj zbieram inspiracie by si neveril
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook