Stavba rodinného domu

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od používateľa quicky »

Zatepli.eu

Za mna ozaj spokojnost.

Stefan a ty sa tiez chystas stavat?
Používateľov profilový obrázok
Blackhawk
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 07. Jan, 2009, 14:12

Príspevok od používateľa Blackhawk »

tebe teda fukali PUR penu?
Spoiler: ukázať
CPU : AMD Ryzen 5 5600X , MB : ASUS TUF GAMING B550-PLUS , RAM : Patriot Viper 4 Steel Series, 16GB , GPU : GTX1060 , PSU : Corsair TX650M , HDD : Samsung 970 EVO, M.2 SSD
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ano 40cm hrubka
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59

Príspevok od používateľa stefan222 »

chcem hej dali stavat ale riesi sa pozemok v uzmen konani, riesis sa hlavne cesta/zatim to je ako pole ci co. cize asi az na jesen sa stavia/mozno len zaklady ale zbieram podklady, a mozno stihneme do zimy postavit, hrubu stavbu este neviem komu , zateplenie je kolko asi love? dom je asi 14x9m prizemne, pultova strecha. tipujem zaklady 15, hruba stavba 35, okna 10, strecha 10(s izolaciou tvojou a folia tvoja) streechu ti inac kto robil? chcem tiez foliu,
dokoncenie dnu zu mam firmu v presove za 30k eur s podlahovkou, zarubne a tak. zateplenie 10k staci? pozemok s plotom som chcel tak 10k. chcem betonove tie dielce.
mocne velmi by som chcel amt dom za 110k max cize dakde budem musiet carovat.. pozemok 53k by mal byt. co som zabudol? prehlaidol? podcenil? hej a projekt davam tak 2k e.
hry- ps5
doma-HP probook
Diablo1st
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Diablo1st »

stefan: sumu za základy si podľa mňa troška prestrelil, okná zasa podcenil (do sumy by si sa horkoťažko vošiel len ak nebudeš mať veľké posuvné okná). Veľmi záleží za aké peniaze si zoženieš materiál, kto ti to bude robiť (firma alebo partia) a čo všetko si vieš spraviť sám.

Švagor ide stavať poschodový dom 9,5mx8,5m s Ytongu 500. Základy (výkopové práce, zaliatie ryhy, 2 rady DT40 a doska) je dohodnutý s chlapmi na 5k€. Ytong kvádre na celý dom zohnal za 13k€ aj so schodiskom a stropom. Ostatné je zatiaľ v riešení.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.

FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
Blackhawk
Používateľ
Používateľ

stefan222 napísal: Po 29. Apr, 2019, 18:13 chcem hej dali stavat ale riesi sa pozemok v uzmen konani, riesis sa hlavne cesta/zatim to je ako pole ci co. cize asi az na jesen sa stavia/mozno len zaklady ale zbieram podklady, a mozno stihneme do zimy postavit, hrubu stavbu este neviem komu , zateplenie je kolko asi love? dom je asi 14x9m prizemne, pultova strecha. tipujem zaklady 15, hruba stavba 35, okna 10, strecha 10(s izolaciou tvojou a folia tvoja) streechu ti inac kto robil? chcem tiez foliu,
dokoncenie dnu zu mam firmu v presove za 30k eur s podlahovkou, zarubne a tak. zateplenie 10k staci? pozemok s plotom som chcel tak 10k. chcem betonove tie dielce.
mocne velmi by som chcel amt dom za 110k max cize dakde budem musiet carovat.. pozemok 53k by mal byt. co som zabudol? prehlaidol? podcenil? hej a projekt davam tak 2k e.
len tak z hlavy co ti chyba:
- elektrika
- omietky a malovka
- vonkajsia fasada (ak to nie je v hrubej stavbe)
- terenne prace (ak to nie je v tych 10 pozemok s plotom)
- nabytok a vseobecne zariadenie (svetla, spotrebice, ...)
CPU : AMD Ryzen 5 5600X , MB : ASUS TUF GAMING B550-PLUS , RAM : Patriot Viper 4 Steel Series, 16GB , GPU : GTX1060 , PSU : Corsair TX650M , HDD : Samsung 970 EVO, M.2 SSD
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59

Príspevok od používateľa stefan222 »

El a omietky ratam tych 30vnutro to uz mam firmu vybratu.na secko pojde firma neaka :D.ja som len do poctu spotrebice asi dovolim zene zatiahnut :P. Sa potesi. Diablo ten ytong odkial pozhanal tipek?poschodove nechcem. Mam 18*35m cca pozemok a dom chcem 14*9 cca. Nic velke. Mam super kamosa eletrikara ale tam to konci. Ziaden vodar, ziaden stavbar nic. A tych co poznam sun70km daleko a ti nepojdu ani 20km nie to 70.
hry- ps5
doma-HP probook
Diablo1st
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Diablo1st »

Cez jeho kamaráta, čo má stavebniny.

No ak to pôjde všetko cez firmu na papier tak silno pochybujem, že sa dostaneš do tých 110k€, ale prajem veľa šťastia.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.

FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
Blackhawk
Používateľ
Používateľ

stefan222 napísal: Po 29. Apr, 2019, 23:34 El a omietky ratam tych 30vnutro to uz mam firmu vybratu.na secko pojde firma neaka :D.ja som len do poctu spotrebice asi dovolim zene zatiahnut :P. Sa potesi. Diablo ten ytong odkial pozhanal tipek?poschodove nechcem. Mam 18*35m cca pozemok a dom chcem 14*9 cca. Nic velke. Mam super kamosa eletrikara ale tam to konci. Ziaden vodar, ziaden stavbar nic. A tych co poznam sun70km daleko a ti nepojdu ani 20km nie to 70.
Za 30 mas elektriku, kurenie, podlahy, stropy, dvere, kachlicky, parkety, omietky a malovku?

Este mozno rozmyslaj nad alarmom/kamerami/videovratnikom.
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

za taky dom (podorys) sa dostanes aj na 80-90k standard... ale nie vselico co "asi" chces... a tam idu tie peniaze nad ... + rataj min 15% rozpoctu naviac pre neocakavane veci (proste nieco zozenes lacnejsie, nieco drahsie, atd)
Blackhawk
Používateľ
Používateľ

@quicky - ako ti umiestnili vyustky rekuperacie? Myslim vzdialenosti od okien a stien. Su vsade rovnako?
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Ci su uplne vsade rovnako neviem ale realne budu cca 50cm od okna,ze by sa mali davat pred,who knows
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

nahodou mi neviete poradit v akej vyske dat niku nad vanou ? bude vana s bocnym odvkapom tj aj bateria pojde na stred vane... a nad to este niku...

co pocim tak vacsina vani s nozickami maju cca 50-60cm... cize keby dam niku 90cm, a rozdiel pre bateriu (cca 30cm) bude okej?
Ivko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Príspevok od používateľa Ivko »

stefan222 napísal: Po 29. Apr, 2019, 18:13 chcem hej dali stavat ale riesi sa pozemok v uzmen konani, riesis sa hlavne cesta/zatim to je ako pole ci co. cize asi az na jesen sa stavia/mozno len zaklady ale zbieram podklady, a mozno stihneme do zimy postavit, hrubu stavbu este neviem komu , zateplenie je kolko asi love? dom je asi 14x9m prizemne, pultova strecha. tipujem zaklady 15, hruba stavba 35, okna 10, strecha 10(s izolaciou tvojou a folia tvoja) streechu ti inac kto robil? chcem tiez foliu,
Ked sa zastavíš u nejakého architekta, tak ten ti hned povie ako sa ráta orientačne rozpočet...
Taký bežný štandard, teda ani nie luxus a ani socka sa ráta 1000€ za m2, ak je niekto šikovný že si vie niečo urobiť s kamošmi, respektíve sám vie cenu za m2 stlačiť na +-700€

Takže ked budeš mať na všetko firmu tak sa na 110k€ dostaneš dosť ťažko

Trebárs taký elektro rozvod, môžeš mať po baráku krabice a vetviť sa na zásuvky odtial, ale tak isto môžeš mať po izbách zásuvky na dva okruhy (potom netahaš do jednej izby 25m káblu ale 50m káblu), v kuchyni každý "dôležitý" spotrebič (chladnička, šporák, umývačka, mikrovlnka ak je vstavaná, rychlovarná kanvica, zasuvky na kuchynskej linke extra) na extra istič, to isté kúpelka a to potom človek naťahá podstatne viac káblov, potrebuje viac ističov, velký rozvádzač. Aj ked kábel stojí blbých 0,80€/m tak to vie brutálne vyskočiť. Obyčajný istič 4-5€ a ked človek nabúcha prúdové chrániče tak to je 40€ kus
Muhyng
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 01. Sep, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Muhyng »

quicky napísal: St 01. Máj, 2019, 21:17 nahodou mi neviete poradit v akej vyske dat niku nad vanou ? bude vana s bocnym odvkapom tj aj bateria pojde na stred vane... a nad to este niku...

co pocim tak vacsina vani s nozickami maju cca 50-60cm... cize keby dam niku 90cm, a rozdiel pre bateriu (cca 30cm) bude okej?
Hej, vyska vane je cca tak. Potom dost zavisi, aku mas bateriu, resp. ak mas podomietkovu co ma napr. to krycie plechove koleso priemeru ja neviem 18cm, aby ti nedali box do blbej vysky, ze by ti to nejako kolidovalo... (a aby sa poza niku dali tahat rurky do sprchovej hlavice ak bude). Osobne by som to daval podla vysky obkladu, nech nemusia robit nejake skarede dorezy a pekne sedia spary. Vlastne podla obkladu by som daval aj hornu hranu vane...

Návrat na "Debata o všetkom"