Všeobecná diskusia
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Re: Všeobecná diskusia
to dumb tam bolo ze asi hlupy dohad.nie ze nahodou najlepsia znacka sveta dala nieco dumb. ale aspon som pobavil
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
Ja som to "dumb" pochopil ako dumbfounded, a budem ignorovať tvoj posledný príspevok lebo dumbfounded sa mi tam hodí viac ako hlúpy dohad
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
inac tu zase tiez zu kebyze idem do audi tak zrejme by som tiez pozeral po facelifte ale zas mozno na kupu ma vyclenenu sumu, kto aj ked mozno moze, nechce prekrocit.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
Keby sme sa bavili o 2.0 TDI tak ok, ale 3.0 zozralo uz vela ludi prave na tomto.
.
-
- Pokročilý používateľ
ze menej je niekedy viac? clovek asi chce mat vykonostnu rezervu/ bavit cava, ze nekupil len 2,liter, mozno sused ma 2,5 a on chce mat 3,litre, dovodov je vela no co tak benzin? ked sa konci vyroba tych mocnych tak nebude mat casom hornodtu ako taku este. a stale sa trrapim s tymi cislami 1-6 vedla prevodovkytak ma nenechavaj v kute stat a plakat.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
1-6 su presety na radia, hudbu, telku a pod, v navi sa to zas zmeni na touchpad
.
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Snake,
Diki za postrehy, preposielam. Kamos je sikovny typek, robi hlavou aj rukami ale povedzme si pravdu nie kazdy ma kapacitu/cas/chut do detailu vediet veci ktore si popisal.
Aj my co vieme bruzdit po forach sme mensinova komunita, ale aspon mozme pomoct ostatnym.
A6 je jeho vysnivane auto, neviem preco to je jeho vec, on chce a6 a 6 valec, that is the dream.
Ked uz takto, co ine, zaujimave by ste pozerali do/okolo 20k, 6 valec? Podobny styl ako a6, proste sedan/limu.
Diki!
Edit:
Momebtalne ma b5kovy pasat, chcel ho vymenit par rokov dozadu ale to auto jazdi a jazdi tak mu bolo luto. Konecne sa odhodlal dopriat si, najprv zvazoval dvoj-troj rocneho suberba ako safe choice ale ta a6 mu neda pokoja.
Diki za postrehy, preposielam. Kamos je sikovny typek, robi hlavou aj rukami ale povedzme si pravdu nie kazdy ma kapacitu/cas/chut do detailu vediet veci ktore si popisal.
Aj my co vieme bruzdit po forach sme mensinova komunita, ale aspon mozme pomoct ostatnym.
A6 je jeho vysnivane auto, neviem preco to je jeho vec, on chce a6 a 6 valec, that is the dream.
Ked uz takto, co ine, zaujimave by ste pozerali do/okolo 20k, 6 valec? Podobny styl ako a6, proste sedan/limu.
Diki!
Edit:
Momebtalne ma b5kovy pasat, chcel ho vymenit par rokov dozadu ale to auto jazdi a jazdi tak mu bolo luto. Konecne sa odhodlal dopriat si, najprv zvazoval dvoj-troj rocneho suberba ako safe choice ale ta a6 mu neda pokoja.
Nie sorac, to auto bude viac v servise nez na cestach, clovek co ma b5 passat a zhana auto v takomto limite je zaruceny recept na pruser. Do 20k sa kupuje a4, nie a6, na tu treba tak 33-35
.
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
tam ale zas zaplaces s multitronicom, alebo novsie s-tronicom
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Neberiem, nevyznam sa. jedna vec nech je jasna, to nekupuje clovek co 10 rokov sporil 20k, ale clovek, co si moze dovolit pustit 20k a necitit to, tj tam je priestor na servis urcite.
co sa mozrejme neznamena ze je rozumne kupit nieco co vskutku rozumne nie je, preto si vlemi vazim vas cas a usilie
stale plati otazka, ci viete odporucit neico ine v danej relacii
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
nie je potom lepsie dosporit na tych 30-35 co Snake spomina...?Jednoduska napísal: ↑Ut 04. Jún, 2019, 20:42 Neberiem, nevyznam sa. jedna vec nech je jasna, to nekupuje clovek co 10 rokov sporil 20k, ale clovek, co si moze dovolit pustit 20k a necitit to, tj tam je priestor na servis urcite.
lebo kupovat ferrari s malym budgetom nemoze dobre dopadnut
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
Pozri, mne to je jedno, moje peniaze to nie su, ako hovorim, A6 sa kupuje za 33-35k, do 20k sa moze poobzerat tak po B8.5, co mu isto lepsie posluzi nez audina pred smrtou.Jednoduska napísal: ↑Ut 04. Jún, 2019, 20:42 Neberiem, nevyznam sa. jedna vec nech je jasna, to nekupuje clovek co 10 rokov sporil 20k, ale clovek, co si moze dovolit pustit 20k a necitit to, tj tam je priestor na servis urcite.
co sa mozrejme neznamena ze je rozumne kupit nieco co vskutku rozumne nie je, preto si vlemi vazim vas cas a usilie
stale plati otazka, ci viete odporucit neico ine v danej relacii
Mal som A6 C7, viem kolko do nej slo, preto aj sla do riti prec lebo to jednoducho za to nestoji, A8 mi ponukla vacsi komfort a servis bol porovnatelny.
Mozno sa ja na to zle pozeram ale kupit auto za 20k, vrazit donho desinu, je ovela horsi pripad aj pri dalsom predaji nez zfleku kupit A6 za 30k ktora este eventualne bude v zaruke a ma teraz vacsiu hodnotu kvoli mensiemu najazdu (co pri predaji opat zvysi hodnotu auta).
tldr: radsej by som bral auto za 30k so 100k km, nez za 20k s 200k km a do nej bude treba 10k vrazit v dieloch.
len fyi - akurat kamosovi objednavam hydrolozka a silenty na motor, 2x hydrolozko + 2x uchyt - 1100e, druhovyroba neni. Audi nie je x rocny VW/skoda bohuzial.
7 lamelovy multitronic mi je naozaj u prdele kedze to je vsetko uz na volnom trhu a LuK mi doda diely bez problemov, za 1,5k mas funglac nove retaze aj "kladky", spojky ci planetove kolieska su par supov, viac si to odsere ale dvojhmota to je fakt. DSG situacia opat - kto neni debil, chodi do autorizaku (ahem, viem ze tu sa to moc nenosi), a na kulanciu DSG uhras kedykolvek ze repas je dvakrat drahsi aj keby sa cokolvek stalo.
PS: neboj, ani 0BK (ZF) neni o nic lepsie na tom, vzdy je to o tom ako sa chovas k autu
.
Keď už sme pri tom kupovaní nového auta, mama sa chystá na niečo nové. Cenovka okolo 10k, dosť variabilná, nové nechce, lebo je jej jasné, že ho kúpi a v tom momente stratí X00 €. Mala na dva týždne Rapid Spaceback 1.2 TSI, ktorá na ňu zapôsobila, ale to by urobilo asi každé nové auto na niekoho, kto má práve Felíciu . Kupuje sa opäť dlhodobo, bazáre sú v podstate mimo (obaja máme averziu), pozerá sa na komfort v interiéri, vzhľad, až potom výkon a samozrejme spoľahlivosť, auto bude poprdkavat po meste krátke trasy, takže je jasné, že to bude benzín, ja osobne som jej poradil konciacu Corollu 1.6, jej je jasné, že to nebude len sadnúť a jazdiť, aj keď sa tomu snažíme priblížiť. Za mňa auto od Toyoty, známa spoľahlivosťou, končiaca výroba, všetky muchy vychytane... Páčia sa jej V40tky a celkovo všetky Volva, bola pozerať aj nejakú A4ku a MB B so susedom, ktorý "sa vyzná a poradí jej", skôr sa obavám toho, že chce známym s tými autami pomôcť predať ich. Tak som ju trošku ukludnil, čaká kedy budem mať čas pobehat s ňou nejaké predvadzacky a inzeráty, nech sa nechytí na prvé auto a šikovného predajcu. Je to teda dosť široká oblasť, ale v podstate je to určite do 15k, (so servisom sa počíta), benzín, 2010+, do 100k km, na značke nezáleží, snáď okrem Dacie, tam by to musela byť fakt dobrá ponuka. Karoséria nehrá rolu, ale určite 4/5dv. Čím novšie, tým lepšie, predvadzacky asi nie, nepredvazdaju sa síce na okruhu, ale nemyslím si, že sa s nimi jazdí práve na spotrebu... Cenovo lepšie vychádza ešte končiace Punto, tam sú tie ceny omnoho nižšie a v červenej je to ideálne auto pre ženu, takisto prastaré vychytane motory (bavíme sa o benzíne). Rapid s normálnymi rozvodmi je tiež v limite jednoducho tých možností je tam veľa, skôr teda ide o to, kde konkrétne kúpiť, kto máte pozitívne/negatívne (primárne osobné) skúsenosti ohľadom dealerov v okolí Košíc, sem s nimi, ak máte nejaké postrehy, rád si ich vypočujem a ak by mal niekto možnosť overenia ako Snake aj mimo Audi/VAG, budem rád a nečakám nič zadarmo, Ďakujem.
//: Prevodovka nehrá rolu, zvyk je manuál, automat by bol len plus, ale má ďaleko od nutnosti.
//: Prevodovka nehrá rolu, zvyk je manuál, automat by bol len plus, ale má ďaleko od nutnosti.
Zváž aj niečo čo by šlo kúpiť ešte vo fabrickej záruke tzn. bez starostí na XYZ rokov/km, napr. Optiway sa pri Peugeote prenáša na nového majiteľa a dá sa aj predĺžiť, neviem ako pri iných značkách. Servisná história a pôvodná výbava s akou sa kupovalo sa dá zistiť na Peugeot klube, po zaregistrovaní a zaplatení členského:
https://www.peugeot-club.com/forum/11-servis/
Ale z PSA určite neber tú mrdku motor 1.6THP Euro4/5, Euro6 vezie by už mali byť OK, aj keď po meste do malého mesta by v pohode mali stačiť aj nové 1.2.
Neviem či aj MB nedával nejakú záruku bezplatného servisu na XYZ km/rokov, nejaké A/B by možno stálo za zváženie.
Toyotu kvitujem, Corolla je pekná aj vybavená a za dobrú cenu s nízkymi nájazdmi a ročníkmi v pohode do rozpočtu, len môže byť problém s farbou, samé biele/strieborné.
Inak pre staršiu ženu po meste by bolo vhodné skôr dačo s vyšším posedom, moja mama si nevie vynachváliť C3 Picasso aj keď inak je to taká krabica, ale je červené, krátke takže sa dobre parkuje a sedí v tom vysoko takže má dobrý rozhľad a dobre sa jej nastupuje/vystupuje, výbava či značka jej bola šumafuk.
Kde kúpiť? Podľa mňa od dakoho vo fabrickej záruke alebo od autorizáku čo majú jazdenky z výkupu 3/4/5 ročné je asi ideál, máš väčšiu šancu že to nie je auto ktorého sa dakto zbavuje kvôli vážnym problémom ale len jednoducho mení za nové po splatení leasingu/úveru, a aj dačo vieš vyriešiť v prípade problémov na záruku, aj keď na to sa tiež nedá úplne na 100% spoľahnúť.
https://www.peugeot-club.com/forum/11-servis/
Ale z PSA určite neber tú mrdku motor 1.6THP Euro4/5, Euro6 vezie by už mali byť OK, aj keď po meste do malého mesta by v pohode mali stačiť aj nové 1.2.
Neviem či aj MB nedával nejakú záruku bezplatného servisu na XYZ km/rokov, nejaké A/B by možno stálo za zváženie.
Toyotu kvitujem, Corolla je pekná aj vybavená a za dobrú cenu s nízkymi nájazdmi a ročníkmi v pohode do rozpočtu, len môže byť problém s farbou, samé biele/strieborné.
Inak pre staršiu ženu po meste by bolo vhodné skôr dačo s vyšším posedom, moja mama si nevie vynachváliť C3 Picasso aj keď inak je to taká krabica, ale je červené, krátke takže sa dobre parkuje a sedí v tom vysoko takže má dobrý rozhľad a dobre sa jej nastupuje/vystupuje, výbava či značka jej bola šumafuk.
Kde kúpiť? Podľa mňa od dakoho vo fabrickej záruke alebo od autorizáku čo majú jazdenky z výkupu 3/4/5 ročné je asi ideál, máš väčšiu šancu že to nie je auto ktorého sa dakto zbavuje kvôli vážnym problémom ale len jednoducho mení za nové po splatení leasingu/úveru, a aj dačo vieš vyriešiť v prípade problémov na záruku, aj keď na to sa tiež nedá úplne na 100% spoľahnúť.
Spoiler: ukázať
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
To video o MMI je bombove...auto za XY desiatok tisic a GUI sa tam hybe tak 15fps, navigacia este pomalsie....jak lowend android telefon za 60eur
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB