Tak záleží aj čo tým chladíš, ak máš v bedni 300W grafiku a pretočený high-end CPU, tak to v mITX krabičke jednou malo vrtuľkou neuchladíš. Tým pádom ak máš väčšiu skrinku, tak ako písal stiv... viac fanov = nižšie otáčky v záťaži = menší hluk bez zníženia prietoku. Samo, nie vždy platí, že viac je lepšie, ale pri high-end zostavách to zmysel dáva, hlavne pri vzduchom chladených pažravých grafikách ktoré vypúšťajú do skrine kvantum tepla. V idle je to už o inom, tam stačí ak bežia aj dva fany na základný prietok, ale to už je aj o možnostiach regulácie. Ideálne ak sa dá aj airflow fany mimo záťaž vypínať.
Ja mám v bedni na prietok 6 fanov - 3x in, 3x out, v idle ale bežia len dva /podlaha in, zadná stena out/, aj to na min. otáčkach /400 rpm/, zvyšné sa rozbiehajú na pevných 450 rpm len ak teplota CPU alebo grafiky stúpne na cca 60°C a vypnú sa keď obidva komponenty klesnú pod 50°C. Ak k tomu pridáš adekvátne chladenie komponentov a kvalitný polopasívny zdroj, tak môžeš mať aj high-end črevá s veľa fanmi, ale takmer o nich nevieš.
Aby som tu nebol OT, pridám pár starších fotiek po výmene PSU. Medzitým došlo aj na výmenu VGA chladiča za Raijintek Morpheus, ale to som sa neobťažoval fotiť kompletku.