Tiche HDD do PC (2x3TB)
Re: Tiche HDD do PC (2x3TB)
relativne 2x mensia poruchovost
no, je mozne ze pri HDD to az tak neplati.. pri SSD viacmenej hej,
ber to tak ze pri raid0 sa ti zapisuju polovicne data na disk. cize aj iops aj behanie hlavicky, vsetko ide valstne na polovicu. ale hovorim, neviem na co zvyknu umierat HDD ..
ber to tak ze pri raid0 sa ti zapisuju polovicne data na disk. cize aj iops aj behanie hlavicky, vsetko ide valstne na polovicu. ale hovorim, neviem na co zvyknu umierat HDD ..
Spoiler: ukázať
Lenže máš 2x viac HDD, čiže teoreticky skôr naopak 2x väčšia poruchovosť (stačí že odíde jeden z dvoch a máš po dátach), pokiaľ viem HDD najviac trápia vypínanie/zapínanie a teploty a s tým ti RAID0 nepomôže. Každopádne keď to pre teba má zmysel a zálohuješ, prečo nie, len je to už nezvyk v dnešnej dobre riešiť RAID0 z HDD.
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
LOL, ze polovicna poruchovost, tam mas sancu na poruchu nie 2x ale niekolkonasobne vyssiu.
Ale je vtipne:
a. pouzivat na to radic na doske a nie napr. daky LSi 9260 s cache a BBU, kde dostanes ovela inych vysledkov
b. pouzivat napr. RED na vykon ? alebo preco nie RAID5 ?
c. preco nekupit jednoduche riesenie ? 2TB SSD kupis do 200e s dph
Ale je vtipne:
a. pouzivat na to radic na doske a nie napr. daky LSi 9260 s cache a BBU, kde dostanes ovela inych vysledkov
b. pouzivat napr. RED na vykon ? alebo preco nie RAID5 ?
c. preco nekupit jednoduche riesenie ? 2TB SSD kupis do 200e s dph
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
SSD alebo NASko v inej miestnosti.
HDD bude stale pocut. Ty co tvrdia ze maju "nepocutelne" HDD maju bud poskodeny sluch alebo klamu
HDD bude stale pocut. Ty co tvrdia ze maju "nepocutelne" HDD maju bud poskodeny sluch alebo klamu
NAS nechcem, nepotrebujem a je mi zbytocne. jasne ze ked mi odide jeden disk, odide mi pole, s tym ratam, inak by som raid0 nemal. nerieism. potreboval som 6TB disk ktory da v klude cez 200-250MB/s, nieje hlucny ked nic nerobi, cize vibracie ani nic.. a to mi tieto WD RED zabezpecili. vraj 6TB uz nieje taky tichy. inak tieto RED su hlucnejsie pri seekingu ako tie seagate co som mal. btw tie mi sli v RAID0 asi 5rokov a nic im neni
externe RAID radice su uplne mimo cenu pre mna. RAID5 tiez netreba, a 2TB SSD je malo, trebalo by 2 a to je zas mimo cenu ..
este nieco?
napisem sem ked budem plakat ako mi odisiel disk a s nim zbytok dat dufam ze to skor ako o 6 rokov nebude i ked dovtedy kupim asi dalsie disky
externe RAID radice su uplne mimo cenu pre mna. RAID5 tiez netreba, a 2TB SSD je malo, trebalo by 2 a to je zas mimo cenu ..
este nieco?
napisem sem ked budem plakat ako mi odisiel disk a s nim zbytok dat dufam ze to skor ako o 6 rokov nebude i ked dovtedy kupim asi dalsie disky