T-Com DSL - info, novinky,...
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 17. Nov, 2015, 17:34
Re: T-Com DSL - info, novinky,...
Nechytaj ma za slovička. Pýtam sa len preto lebo tu mam lepšie pokrytie ..
- Matej.T
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2011, 22:09
Si v zlej téme, bb
Macbook Pro 2.4/8/256 (Late 2013) + Samsung Galaxy S9 Midnight Black DUOS
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + LG 27GL850 + Corsair K70 RGB + Logitech G403
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + LG 27GL850 + Corsair K70 RGB + Logitech G403
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360
- Matej.T
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2011, 22:09
Nastala dobrá ryžovačka pre Telekom v podobe pripájania pokladničných kás, známe ako eKasa.
Od nás tam šla osoba vybaviť produkt eKasa a obchoďák rovno povedal, že ten balík 1GB trafficu / mesiac bude málo na predajňu, kde je ~ 30 platieb denne a treba rovno brať VDSL internet Šup, rovno na 4 predajne
Od nás tam šla osoba vybaviť produkt eKasa a obchoďák rovno povedal, že ten balík 1GB trafficu / mesiac bude málo na predajňu, kde je ~ 30 platieb denne a treba rovno brať VDSL internet Šup, rovno na 4 predajne
Macbook Pro 2.4/8/256 (Late 2013) + Samsung Galaxy S9 Midnight Black DUOS
to je ryžovačka pre každého.... aj pre tých, čo kasy robia aj pre providerov... aj tie balíky naschvál tak poskladali...
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
mate niekto skusenosti ako casto sa meni dynamicka ip adresa na telekomackej optike? na DSL sa mi to menilo niekolkokrat za tyzden, dynamicka IP-cka na UPC sa mi nezmenila roky. ako je to na optike?
Spoiler: ukázať
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Ako preco sa ti to menilo? DSL sme mali XY rokov a IP sa zmenila len ked som preventivne restartol modem, alebo bol o polnoci nejaky servisny restart zo strany telekomu - tak raz za 2 mesiace. Optiku mame uz 2 roky a to iste. V podstate sa skor nemeni nez sa meni.
.
no čo chlapci tešíte sa na zrýchlenie internetu?
konecne ale vdsl mohli zrychlit aspon o polovicu ako optiku, fup ma netankovalo kedze som ho nikdy nepresiahol.
Telekom zrýchľuje DSL aj optiku, ruší FUP
Telekom zrýchľuje DSL aj optiku, ruší FUP
- Leon
- Pokročilý používateľ
ja mám optiku 300/30 a pri ďalšom predĺžení zmluvy som to plánoval zmeniť na 60/6. Tých 300 je absolútne useless (a to ťahám 800GB-1TB mesačne). Teraz dostanem 600, LOL. Dávajú to preto, lebo to ľuďom nejde na maximum ani zďaleka, všetko len marketing. Tak ale aspoň budem mať nakoniec 120 heh.
.
Optika nejde na maximum???
Kolko to realne chodi?
Kolko to realne chodi?
Mne takto
- Leon
- Pokročilý používateľ
myslim v realnom pouziti. Kto vitazi download na 34-35 mb/s? To nema sancu v domacnostiach v podstate nikto vyuzit. Kludne mozu davat aj gigabit.
.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
parada, ked mi konci viazanost na wifi planoval som dat 300/30, aj to len kvoli uploadu, lebo 60/6 sa mi zdalo byt na hrane, vzhladom na to ze teraz mam upload 8. (kvoli niektorym veciam v terene bezne bezim cez tunel cez domaci net). teraz v pohode si mozem dat 120/12
Takže ADSL už definitívne odstrihli? Už sa ho rozhodli pochovať,alebo kvôli kapacitám už neuvažujú o zrýchľovaní? Niektorí ľudia majú dostupné len ADSL a myslím si, že by ich potešilo, aj keby zrýchlili len z 15/1 na 18/1. Ale tak asi hlavne, že to funguje. A ešte k tomu zrýchľovaniu VDSL, nie je to tak trochu obojsečná zbraň? Pretože toto sa presne stalo mne, ešte keď zrýchľovali VDSL z 20 na 30mbps. Na 20mbps by mi VDSL dalo, ale keďže sa v obci budovala ústredňa až po zrýchľovaní na 30mbps, už ma odbili s tým, že mi vedia zaručiť „len ADSL pripojenie.“ Čiže teraz to bude pravdepodobne tiež tak,že potenciálni budúci VDSL zákazníci, ktorí su diaľkou niekde na hrane 30/40 Mbps prídu o možnosť pripojenia na tých terajších 30mbps a budú sa musieť uspokojiť s 15 Mbps. A stále si myslím,že je dosť rozdiel medzi 15mbps a 30mbps. Každopádne dúfam, že Telekom už buduje hlavne FTTP vo veľkom a potom sa môže takýmto problémom predchádzať.
U nás v obci aktuálne začali kopať optiku od Telekomu (FTTH), takže hádam, že do roka už budem fičať aspoň na tých 120mbps namiesto 15mbps Takže pevne verím, že sa to bude len rožširovať ku každému a každý bude mať dostupnosť normálneho internetu.
U nás v obci aktuálne začali kopať optiku od Telekomu (FTTH), takže hádam, že do roka už budem fičať aspoň na tých 120mbps namiesto 15mbps Takže pevne verím, že sa to bude len rožširovať ku každému a každý bude mať dostupnosť normálneho internetu.
Na 34-35 v pohode s Netflixom a druhy v rodine si chce pozriet youtube. Ci 60-80 to uz asi nie je taky velky rozdiel. Ale s tym stupa aj upload. 300/600 uz nema velky vyznam, ale vuyzit sa da aj to ked si chces nieco vacsie stiahnut a rozdiel je ci musis odist po vodu alebo to pride hned
ADSL davaju tam kde je velka vzdialenost vacsinou a tam uz proste nie je priestor na zvysovanie rychlosti. Ale na tvojom mieste by som sa mozno informoval znovu lebo ked zavadzali vektoring tak predlzovali dostupnost VDSL aj dostupnost vyssich rychlosti.DioN napísal: ↑Po 16. Sep, 2019, 22:20 Takže ADSL už definitívne odstrihli? Už sa ho rozhodli pochovať,alebo kvôli kapacitám už neuvažujú o zrýchľovaní? Niektorí ľudia majú dostupné len ADSL a myslím si, že by ich potešilo, aj keby zrýchlili len z 15/1 na 18/1. Ale tak asi hlavne, že to funguje. A ešte k tomu zrýchľovaniu VDSL, nie je to tak trochu obojsečná zbraň? Pretože toto sa presne stalo mne, ešte keď zrýchľovali VDSL z 20 na 30mbps. Na 20mbps by mi VDSL dalo, ale keďže sa v obci budovala ústredňa až po zrýchľovaní na 30mbps, už ma odbili s tým, že mi vedia zaručiť „len ADSL pripojenie.“ Čiže teraz to bude pravdepodobne tiež tak,že potenciálni budúci VDSL zákazníci, ktorí su diaľkou niekde na hrane 30/40 Mbps prídu o možnosť pripojenia na tých terajších 30mbps a budú sa musieť uspokojiť s 15 Mbps. A stále si myslím,že je dosť rozdiel medzi 15mbps a 30mbps. Každopádne dúfam, že Telekom už buduje hlavne FTTP vo veľkom a potom sa môže takýmto problémom predchádzať.