Aky parfum pouzivate?

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20

Re: Aky parfum pouzivate?

Príspevok od používateľa loleqboleq »

zedolsi napísal: Pi 27. Sep, 2019, 08:26 loleq napíš potom čo ti odpíšu ohľadom toho vrátenia otvoreného parfumu, by ma to zaujímalo, inak ja som práve na Fann čítal lepšie recenzie ako na notino tak uvidíš :)
s týmto ti už myslím fakt nikto negarantuje, fakt už len na kamennej ovoňať, kúpiť a hneď otvoriť balenie a skontrolovať :D
Nemusíš otvárať, ak ti dajú krabičku, aj krabička má na spodku kód várky, ktorý vieš pozrieť cez
http://checkcosmetic.net/
http://www.checkfresh.com/

LeaR, daj vedieť.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: LG 48" C11 OLED Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
zedolsi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 25. Jún, 2014, 13:24

Príspevok od používateľa zedolsi »

áno to viem, plánujem skontrolovať najprv neotvorené ale by ma zaujímalo ako to je s vrátením otvoreného parfumu resp. s reklamáciou ako si písal :)
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Maila som písal, len som mal asi volať, lebo ak volám, odpoveď mám hneď a vidno, že s e-mailami si dávajú na čas... :facepalm:
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: LG 48" C11 OLED Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
zedolsi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 25. Jún, 2014, 13:24

Príspevok od používateľa zedolsi »

to jak všetci asi :D

inak objavil som niečo takéto www.parfemyodstreky.sk neskúšali ste? Mám pár voňaviek ktoré by som chcel skúsiť a niektoré sú tam, 10ml nie je zlé za cca 10€ :)
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

No, prvé, zaujímavé výsledky.

Hugo Boss Intense - výpredaj na Notine za 41€, ja som kúpil z Fann s obmedzenou 25% zľavou na všetko za nejakých 76€. Hádajte, aký je rozdiel vo veku:
- z Fannky - stará 1r 9m
- z Notina - 1 mesiac stará, všetko vyzerá v poriadku, zajtra budem testovať rozdiely..
:facepalm:

A teraz bohužiaľ zlá správa, Givenchy Gentlemen Only Absolute, kúpil som toto darčekové balenie, so zľavou za 70€
https://www.notino.sk/givenchy/gentleme ... a-sada-ii/
- na vonkajšom prebale je kód 6x01, takže Október 2016
- na 15ml flakóne je kód 6W01, ten je z Septembra 2016
- na 100ml flakóne je kód 6T02, jún 2016
takže najstarší je veľký flakón, 3 roky a 3 mesiace. Vôňa po pamäti sedí s tým, čo som cítil vo Fannke, taká drevito-sladká (bližšie k sladkej) vôňa. Aj tu spravím aspoň ako také porovnanie medzi veľkým a cestovným flakónom.

Zajtra zreportujem porovnanie Boss Intenziek, každopádne flakón z Fannky stále nemá celkovo dobrý výkon. Spokojne môžem ale konštatovať, že YSL LNDLHLP (wtf :D) zatiaľ drží najlepšie z toho, čo som mal
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa quicky »

co je prekvapive,kedze YSL su asi slabsie vonavky ako adidas voda po holeni :D
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Tak som si to poskúšal, servítkový test, 21h na vzduchu. Rovno som vyskúšal všetky, zaujímalo ma aj ako to bude s vôňou nastriekanou dvakrát na tom istom mieste.

Najprv to najdôležitejšie, rozdiel medzi Intenskami z Fann (1r 9m stará) a Notina (1m stará) nie je žiaden, ako pri jednom, tak pri viacero strekoch - ak by to bol fejk alebo zriedené, tak by to voňalo odlišne a držalo inak, no to sa nestalo, sú identické ako vôňou, tak výdržou po čase.

Musím ale potvrdiť, že Intense funguje, síce je celkovo slabšia ako všetky ostatné vôňe, ktoré mám (intenzitou vône a celkovou výdržou) ale oproti EDT Bottled (Man of today edition) to je drasticky lepšie, EDTčku som už po 4 hodinách zo servítky takmer necítil, nejaké pozostatky vône ostali ale bolo to všetko, no aspoň sa už ďalej neodparovala, aj ku koncu bola extrémne slabo ale rovnako cítiť. Takže EDP u Boss Bottled fungujú.

Ale dosť to ukázalo aj rozdiel keď je to na nejakej celulóze v izbovej teplote ( a celkovo trošku nižšej pri aktuálnom počasí) a ako je to na tele, moja Bottega Veneta Pour Homme už teraz ráno po tých 16h bola slabšie cítiť ale na to, že to je EDT to je výborný výsledok. Do momentu, keď to dám na seba. :D

Takže taká nemastná-neslaná skúsenosť s Notinom, nová Bosska (super), druhý produkt nejaké 3 roky starý (bez nejakej dedikovanej zľavy). To je asi naozaj tipos bingo, čo človek nakúpi.
LeaR
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 09. Sep, 2011, 19:31

Príspevok od používateľa LeaR »

LeaR napísal: Pi 27. Sep, 2019, 08:48 Chlapi ja neviem ci som paranoidny, nikdy som toto neriesil. Dve rovnake vone Dior Sauvage, bracho si ju kupil cca 4 mesiace dozadu a ja cca pred dvoma mesiacmi tiez z Notina. Nastriekam sa brachovou, citim ju niekolko hodin, krasne vonia. No moja nic. Citim ju tak 20 minut, potom nic. Porovnal som krabicky, vsetko sedi..akurat este musim pozriet kedy bola vycraftena, asi to bude ten dovod.. ako fakt ma to serie :E
Skontroloval som datum vyroby podla cisla davky a moja je o dva mesiace starsia ako bratova. Ma presne 1 rok a 7 mesiacov. Tak neviem, ten rozdiel je minimalny ale dokonca aj bracho to porovnaval a jemu sa tiez zda ta moja slabsia. Neviem si to vysvetlit, no viacmenej vyhodenych 55e :facepalm:
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Tak to podľa mňa len potvrdzuje všelijaký pôvod toho, čo predáva Notino a, verím, že aj to, čo iné, bežné heuréka parfumérky.
Otázka je, že či my tu neobraňujeme Fannku a bohvie, či oni sú naozaj jednými z tých, o ktorých sa všade referuje ako o kamenných parfumérkach s dodávateľmi so 100% kvalitou a nie nakupované z hocikadiaľ, kde je to lacné.

A hlavne otázka je, ako to identifikovať, lebo kto vie, možno aj niektorá z tých 20 parfumériek je reálne kvalitou dodávaných produktov ako Fann a predpokladám aj Marionnaud ale aj reálne nemusia mať tisíc pobočiek a tak môžu mať nižšie ceny.

Ale toho sa asi nikdy nedočkáme.
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

tato pravda by ma naozaj velmi zaujimala :)
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Dnes som objednal z notina vonafku,som zvedavy co pride :)
newmi
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa newmi »

V poslednej dobe sa ma kolegyne v robote pytaju, ze co za vonavku pouzivam, ze to dobre vonia a vydrzi to cely den :-D Takze moje tajomstvo je Davidoff Run wild (for him) :D
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

z notina mi dorazila vonavecka DG The One edp... datum vyroby 25.4.2019
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Prišla odpoveď,
Ďakujeme, že ste sa na nás obrátili. Voňavky nie je možné vrátiť bez udania dôvodu, ak o tom informuje svojich zákazníkov vo VOP.

Zákon č. 102/2014 Z. z. o ochrane spotrebiteľa pri predaji tovaru alebo poskytovaní služieb na základe zmluvy uzavretej na diaľku alebo zmluvy uzavretej mimo prevádzkových priestorov predávajúceho a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len "zákon o predaji na diaľku") totiž pripúšťa výnimky z práva na odstúpenie od zmluvy v rámci 14 dňovej lehoty.

Podľa § 7 ods. 6 písm. e) zákona o predaji na diaľku spotrebiteľ nemôže odstúpiť od zmluvy, predmetom ktorej je predaj tovaru uzavretého v ochrannom obale, ktorý nie je vhodné vrátiť z dôvodu ochrany zdravia alebo z hygienických dôvodov a ktorého ochranný obal bol po dodaní porušený. Zoznam tovarov však nie je nikde definovaný. Sme však toho názoru, že výnimka z práva na odstúpenie od zmluvy sa vzťahuje aj na kozmetické výrobky, pretože porušením ochranného obalu môže dôjsť k výmene obsahu vo flakóne. Postup e-shopov je preto zrejme v týchto prípadoch správny./quote]
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

tak potom skorej ako reklamaciu uplatnit... aj ked tazko povedat realne udavaju napr pri tomto DG zivotnost 36mes od datumu vyroby, cize asi sa nie je o co opriet moc.

robit nejaky posudok na porovnanie vone s "orig" a pod asi nie je cesta... ale aspon si to vyskusal, ked uz nic ine.

inak chcel by som vyzdvihnut tuto znacku missoni. kupoval som pre mamu taky balicek od nich vonavka neskutocna, teraz som si vzal to pour homme edp a neskutocne dobre to vonia aj vydrz slusna

https://www.fann.sk/znacka-missoni/

Návrat na "Debata o všetkom"