ucet banka po 26.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Re: ucet banka po 26.
Takže teoreticky je po potenciálne jedinej chybe na SLSP?
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
To máš pri debetke hej? Ja som to tam nemal. (ak si kliknem na platobné karty,... a pri kliku na zmeniť limity je tam potom len ten screen čo som postoval) A nemajú to ani rodičia, a chodí im tam mesačne dosť slušná suma.
.
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
mam to len pri "stedrej karte" teda kreditke
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- Leon
- Pokročilý používateľ
ehm, mal som rozpísané 3 posty, ale nakoniec neviem ako na toto reagovať
Lolqo už je na pol cesty do SLSP a teraz musí naspať
Lolqo už je na pol cesty do SLSP a teraz musí naspať
.
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Ďalšia možnosť je vybaviť si Štedrú kartu. Ešte ti aj čosi mesačne vrátia. Do roka sa to napočíta. Ja debetnú používam už iba výnimočne. Všetko kreditkou. Aj si tam viac chránený, keď kupuješ.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Aha, okej, tak nič.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- Odar
- Pokročilý používateľ
Leon --> Lebo su tam ine podmienky. A banku nikdy nesere, ked zaplatis nieco zo svojho uctu a peniaze uz neuvidis, ale sere ich, ked pri nakupe pouzijes ich peniaze. Pravdepodobne tam maju aj vacsie pravomoci tranzakciu stornovat, ked je problem. Plus su tam aj poistenia (konkretne pri tejto karte), ale to je uz len taky bonus navyse.
- Leon
- Pokročilý používateľ
A real life use je aký vlastne? Že keď mi niekto z Afriky bude chcieť zneužiť kartu, tak ju majú viac pod dohľadom? Alebo budem chcieť zaplatiť nejakú väčšiu transakciu, tak budem mať ešte nedajbože opletačky s vysvetľovaním, že som to bol fakt ja, kým to zaplatím?
Čo sa týka bezpečnosti platenia po nete, tak cez Tatru si generujem jednorázový kód, tak aj keby bola stránka nejaký fejk, tak mi to už ďalej nezneužijú. To isté cez ApplePay, overovanie karty ide cez jednorázový token. Notifikácie cez push alebo SMS máš hneď, nie? Tak aj keby sa niečo dialo, tak o tom v momente vieš. A keď už nestačí ani to, tak sa ani nie pred 2 týždňami zaviedlo povinné 3D secure, takže nikto iný v podstate okrem Teba ani nezaplatí.
Peniaze pri nedodaní tovaru ti asi nevrátia (čakaj, vtedy Ti pripomenú, že to boli peniaze banky ), to si radšej spraviť ebay a alibabu , kde ti to pre zmenu refundujú.
Neviem ale hentie veci od bánk sú len blbosti ako vytiahnúť ďalšie peniaze od ľudí, len sa to vždy volá inak, a nevidím zmysel platiť navyše ďalšie 2 eurá (aj keď sa to možno asi vráti) len aby som mal 3000€ limit (keď v tatre je to zadarmo), len aby som dokázal zaplatiť nejakú vec pomaly v 2020 na internete.
Čo sa týka bezpečnosti platenia po nete, tak cez Tatru si generujem jednorázový kód, tak aj keby bola stránka nejaký fejk, tak mi to už ďalej nezneužijú. To isté cez ApplePay, overovanie karty ide cez jednorázový token. Notifikácie cez push alebo SMS máš hneď, nie? Tak aj keby sa niečo dialo, tak o tom v momente vieš. A keď už nestačí ani to, tak sa ani nie pred 2 týždňami zaviedlo povinné 3D secure, takže nikto iný v podstate okrem Teba ani nezaplatí.
Peniaze pri nedodaní tovaru ti asi nevrátia (čakaj, vtedy Ti pripomenú, že to boli peniaze banky ), to si radšej spraviť ebay a alibabu , kde ti to pre zmenu refundujú.
Neviem ale hentie veci od bánk sú len blbosti ako vytiahnúť ďalšie peniaze od ľudí, len sa to vždy volá inak, a nevidím zmysel platiť navyše ďalšie 2 eurá (aj keď sa to možno asi vráti) len aby som mal 3000€ limit (keď v tatre je to zadarmo), len aby som dokázal zaplatiť nejakú vec pomaly v 2020 na internete.
.
- Leon
- Pokročilý používateľ
Prepáč ale ja si fakt nebudem študovať veci, len preto lebo ty si povedal, že si nejak viac chránený a nevieš to ani vysvetliť do pár viet.
Každopádne o kreditkách reč vôbec nebola a aspoň sme teda zistili, že SLSP má stále mizerné limity.
Každopádne o kreditkách reč vôbec nebola a aspoň sme teda zistili, že SLSP má stále mizerné limity.
.
- Odar
- Pokročilý používateľ
Prepac, ja nebudem teraz hladat zmluvu a argumentovat, co je tam vsetko navyse oproti debetke. Ak ta to fakt zaujima, tak si to zisti sam. Ak nezaujima, je to v poriadku, ale nepis laskavo blbosti, ze je to tahanie penazi od ludi a iba sa to inak vola, lebo jednoducho nemas vobec pravdu.
Plat v kryptomenach. Tam mozes bezpecne a bez poplatkov presuvat miliardy, ked ti nestaci limit od SLSP
Plat v kryptomenach. Tam mozes bezpecne a bez poplatkov presuvat miliardy, ked ti nestaci limit od SLSP
Limit v slsp nestaci vela ludom. Min v okoli poznam par co odisli alebo prestali pouzivat ako hlavny ucet. Ak tam clovek nema hypo a este musi platit za ucet tak by som tiez odisiel.
.
- Leon
- Pokročilý používateľ
LOL, To čo je za debatu, prísť sem, odporúčiť kreditku a nevedieť o tom povedať ani mäkké f ? Tak snáď to používaš, tak vieš aspoň niečo čo je konkrétne rozdielne a prečo si si tamto a toto bral nie ?
A že hľadaj si ak Ťa to zaujíma,... pfff. Tak nezaujíma ma to, ver mi. V mojom okolí som v živote nepočul aby niekomu na slovensku ukradli peniaze z účtu, EVER. A normálne zmýšľajúci ľudia v 21 storočí pri ceste do zahraničia už platia skôr cez internetové banky, kde majú peniaze len na určité veci a dovi. Pre mňa je kreditka určitá vec pre ľudí, čo si potrebujú hneď od banky požičať peniaze, ak nastanú určité okolnosti a nemajú financie. To isté povolené prečerpanie.
Na argument o kryptomenách ani nemá zmysel reagovať. Ty už tu vyťahuješ veci, ktoré nikto ani nemal v pláne riešiť, čo sa týka používania banky ...
A že hľadaj si ak Ťa to zaujíma,... pfff. Tak nezaujíma ma to, ver mi. V mojom okolí som v živote nepočul aby niekomu na slovensku ukradli peniaze z účtu, EVER. A normálne zmýšľajúci ľudia v 21 storočí pri ceste do zahraničia už platia skôr cez internetové banky, kde majú peniaze len na určité veci a dovi. Pre mňa je kreditka určitá vec pre ľudí, čo si potrebujú hneď od banky požičať peniaze, ak nastanú určité okolnosti a nemajú financie. To isté povolené prečerpanie.
Na argument o kryptomenách ani nemá zmysel reagovať. Ty už tu vyťahuješ veci, ktoré nikto ani nemal v pláne riešiť, čo sa týka používania banky ...
.
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
kreditka je fajn ak maju dobry cashback / ine benefity a mas nastavene automaticke splatenie v bezurokovej dobe
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2