ucet banka po 26.
Re: ucet banka po 26.
Az na ten ich internetbanking na ktory sa neda pozerat a ledva tam vies nieco normalne najst. Plus si nevies menit limity na karte cez banking ale musis v pobocke alebo na infolinke za poplatok 5EUR za kazdu zmenu. Na platenie uctov nemusi byt zle. Zapamata si komu si platil.
365ku mam asi mesiac. Ta appka nie je z tych naj. Ale zadarmo bez poplatkov, karta zadarmo. Plus maju teraz akciu 15+15eur ak si zalozis ucet a zalozis ho v mobile. Na sporiacom ti daju urok 0.365% co je viac ako hocikde inde pokial viem. pouzivam na odlozenie nejakej hotovosti a mozno budem pouzivat na platenie na nete (maju v plane virtualne karty ako ma TB). Na mesacne platenie uctov cez tu appku moze byt tazsie. Na nastavenie inkas myslim ze sa to da zvladnut.
365ku mam asi mesiac. Ta appka nie je z tych naj. Ale zadarmo bez poplatkov, karta zadarmo. Plus maju teraz akciu 15+15eur ak si zalozis ucet a zalozis ho v mobile. Na sporiacom ti daju urok 0.365% co je viac ako hocikde inde pokial viem. pouzivam na odlozenie nejakej hotovosti a mozno budem pouzivat na platenie na nete (maju v plane virtualne karty ako ma TB). Na mesacne platenie uctov cez tu appku moze byt tazsie. Na nastavenie inkas myslim ze sa to da zvladnut.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Inak, ak máte sporenie, tak len "obyčajné", či nejaké podielové? Prípadne na koho sa obraciate s konzultáciami? Mne síce chalan z TB hovorí, ako je TAM super tu a tam a hlúposti ale viem, že jemu nemôžem veriť ani nos medzi očami, on je sám z tej firmičky a chce zisk, provízie a ja som mu ukradnutý, takže skôr, či je tu nejaká tretia strana, na ktorú sa je možné obrátiť, prípadne nejaké online materiály. Prípadne, či sa dá pracovať s údajmi ako napríklad tu
https://www.financnykompas.sk/investovanie-pravidelne .
Sugyi,
https://www.financnykompas.sk/sporenie
takže napríklad Prima banka má naozaj kúl sporenie, len je to to termínované, takže bez predčasného vybratia (teda vieš ale stratíš úrok).
https://www.financnykompas.sk/investovanie-pravidelne .
Sugyi,
https://www.financnykompas.sk/sporenie
takže napríklad Prima banka má naozaj kúl sporenie, len je to to termínované, takže bez predčasného vybratia (teda vieš ale stratíš úrok).
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
> Úrok vo výške 5 % získate pri sporení k Osobnému účtu, ak je pravidelné mesačné sporenie od 10 € do 50 €.
uzasne sporenie a kde sporit zvysok?
uzasne sporenie a kde sporit zvysok?
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
Mam obycajne v 365ke. Urok 0,365% tam jediny vyssi bez nejakych sprostych podmienok. Tych 5% v prima banke ti ledva pokryje naklady na ucet mesacne. Tusim je tam aj horna hranica kolko tam mozes nasypat. Za tradicne sa da povazovat este reminovany vklad ale tam su uroky tiez hrozne (vacsinou tak do 0,5%). Terminak mozno v Postovej, kde na 15 rokov viazanosti a pravidelnom vklade ti slubuju priemerne 3,5% bey spoluinvesticie do akcii a podobne. To je kvazi stavka na istotu pre konzervativnejsich.
Potom mam podielove fondy v Amundi nejaku strategiu kde sa to deli na 4 fondy (EU, svetove, USA a rozvijajuce sa trhy). Tam sa tento rok dari. Taketo casto predavaju aj banky. Vraj casto za horsich podmienok (vstupny poplatok, vystupny, manazersky).
Plus mam 2. pilier ovsemze. Zatial akciovy, ale za chvilu prehodim do indexoveho fondu. Ktory je jediny rozumny (nizke poplatky, vysoky vynos priemerne hlavne ked sa spori na dlho).
Najst na trhy nejakeho dobre poradcu vo svete financiach moze byt celkom tazke. Je velmi vela ludi z akoze financnych institucii co sa tvaria ako poradcovia ale su to kvazi len externi predajcovia produktov. Kazdy ma obmedzene portfolio a je vysoke riziko ze nas budu tlacit do toho z coho maju oni najvyssi profit (alebo ignoruju ine mozno lepsie produkty na trhu lebo ich nepredavaju). Momentalne som v stave, ze asi budem hladat niekoho kto mi poradi za hodinovu mzdu (30-100EUR/hod) resp. za podiel na zisku. Na trhu je hype okolo indexovych fondov lebo ich nejaky miliardari odporucali (Buffet, ale ten je sikovny). Vraj iba okolo 30% manazerisov podielovych fondov vie prekonat svoj index.
Inak existuje este vela inych foriem ako zhodnocovat svoje peniaze. Ale je toto uz off-topic v tejto teme. Je tu tema investovanie. Celkom ma zaujima kto ako narabate tuna s peniazmi lebo tu nie je najnizsia prijmova skupina a rozumnejsi ludia tak by sme sa mohli presunut tam.
Potom mam podielove fondy v Amundi nejaku strategiu kde sa to deli na 4 fondy (EU, svetove, USA a rozvijajuce sa trhy). Tam sa tento rok dari. Taketo casto predavaju aj banky. Vraj casto za horsich podmienok (vstupny poplatok, vystupny, manazersky).
Plus mam 2. pilier ovsemze. Zatial akciovy, ale za chvilu prehodim do indexoveho fondu. Ktory je jediny rozumny (nizke poplatky, vysoky vynos priemerne hlavne ked sa spori na dlho).
Najst na trhy nejakeho dobre poradcu vo svete financiach moze byt celkom tazke. Je velmi vela ludi z akoze financnych institucii co sa tvaria ako poradcovia ale su to kvazi len externi predajcovia produktov. Kazdy ma obmedzene portfolio a je vysoke riziko ze nas budu tlacit do toho z coho maju oni najvyssi profit (alebo ignoruju ine mozno lepsie produkty na trhu lebo ich nepredavaju). Momentalne som v stave, ze asi budem hladat niekoho kto mi poradi za hodinovu mzdu (30-100EUR/hod) resp. za podiel na zisku. Na trhu je hype okolo indexovych fondov lebo ich nejaky miliardari odporucali (Buffet, ale ten je sikovny). Vraj iba okolo 30% manazerisov podielovych fondov vie prekonat svoj index.
Inak existuje este vela inych foriem ako zhodnocovat svoje peniaze. Ale je toto uz off-topic v tejto teme. Je tu tema investovanie. Celkom ma zaujima kto ako narabate tuna s peniazmi lebo tu nie je najnizsia prijmova skupina a rozumnejsi ludia tak by sme sa mohli presunut tam.
- Memnon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
v prime pouzivam to sporenie 3x50eur s viazanostou na 2r a spravi to tak +180e? kedze cca 100eur je poplatok za ucet, tak nic moc teda
365banka ma zase syslenie 3.65% za asi podl roka som tam nahadzal 1500eur, to je uz aspon bez dalsich poplatkov, len to chvilku trva kym sa to naplni no, najlepsie male platby aj ked aj to niekto zneuzival kedze tam dali limit len na prvych 100platieb v mesiaci
(aj tak stale tam vie clovek nahadzat cca 1000eur/mesiac ak by moc chcel)
mne pride sporenie skor o systematickom odkladani si, co vela ludi robit nevie alebo nemoze/nedokaze nez o nejakom realnom zhodnocvani v pripade bank
365banka ma zase syslenie 3.65% za asi podl roka som tam nahadzal 1500eur, to je uz aspon bez dalsich poplatkov, len to chvilku trva kym sa to naplni no, najlepsie male platby aj ked aj to niekto zneuzival kedze tam dali limit len na prvych 100platieb v mesiaci
(aj tak stale tam vie clovek nahadzat cca 1000eur/mesiac ak by moc chcel)
mne pride sporenie skor o systematickom odkladani si, co vela ludi robit nevie alebo nemoze/nedokaze nez o nejakom realnom zhodnocvani v pripade bank
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Acer Predator XB323UGP
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Niektorí ľudia využívajú P2P lending - trebárs www.bondora.com/en/peer-to-peer-lending Možno aj to je možnosť, ako zarobiť nejaký ten groš. Veľa peňazí by som tam ale nepchal.
Ked chce clovek nieco nasporit tak sa nato treba pozerat ako keby to bolo naklad a nie sposobom odlozit co mi ostane.
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Pi 29. Dec, 2017, 20:31
Ked som bol v CR a platil kattou, tak mi sporitelna kazdu platbu spoplatnila ako platba v cudzej mene. Wtf? Idem do nemecka, tak snad tam ma podobne prekvapenia necakaju
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
to vazne?
a neprislo si, ze si vela eur platil v tom cesku potom?
a neprislo si, ze si vela eur platil v tom cesku potom?
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
Mám 2 kupóny na odmenu 30€ za založenie účtu v mBank. Odmena je vyplatená do 23.12. Účet je bezplatný. Jediná podmienka je, že nemôžete mať iný aktívny účet v mBank. V prípade záujmu napíšte správu.
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
takisto viem ponuknut "cislo", ktore ked zadate v ziadosti o otvorenie bezplatneho uctu v mBanke , ziskate za jeho otvorenie 30€
Spoiler: ukázať
Neriesil nejaky slovak ucet v cz? Paci sa mi Raiffeisenbank s moznostou posielat peniaze do slovenskej tatry bez poplatku + mal by byt zadarmo kedze podmienky splnam. Ale aj keby nebol tak to nevadi. Radsej lepsia banka s poplatkom ako naopak.
Ci nieco ine? Urcite ale ziadna wannabe banka ala mbank.
Ci nieco ine? Urcite ale ziadna wannabe banka ala mbank.
.
- Diablo1st
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Môj brat aj švagor majú FIO, ale aké tam sú podmienky veru netuším.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie