prepis auta
prepis auta
Ahojte v skratke predal som auto na druhý deň som so splnomocnením prepísal auto na nového majiteľa a poslal mu osvedčenie 2 poštou. Ten si ho však nepreberá a za chvíľu mi ho pošta pošle späť. Čo mám robiť potom ak by sa mi vrátil ?
Re: prepis auta
Zalezi na tom aka je situacia. Ak mas doma auto, a on ho nezaplatil, tak ho mozes prihlasit naspat na seba. Ak auto zobral a zaplatil ho, v podstate ti to moze uz byt jedno, auto je uz nie je prihlasene na teba, poistka neplati, a uz su to jeho problemy ze ho neprihlasi. Ak ma auto, a nezaplatil ta, to je uz na dlhsiu diskusiu
Auto vyplatil hneď na mieste a odišiel s ním. Takže jedná sa len o to osvedčenie lebo ja by som ho už nemal mať v rukách.
Podla posty bol oboznameny (listkom), sam pri predaji ziadal aby som ho hned na druhy den odhlasil, a poslal som mu aj sms ked mi dosiel mail o tom ze zasialka este nebola vyzdvyhnuta.
V skratke je to jeho problem. Auto je na neho odhlasene a ak ho neprihlasi, bude mat problemy (Kontrolu originality a podobne). Len ho kontaktuj a preukazatelne sa to snaz dorucit.
Ty si cisty, aj keby nabural alebo nieco.
Ty si cisty, aj keby nabural alebo nieco.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Splnomocnenie sa vyžaduje preto aby nedochádzalo k fiktívnym prepisom na neznáme osoby, alebo aby sa netváril niekto že ved on nič nekupoval
V podstate je to jeho problém, máš číslo, tak mu zavolaj, že čo sa deje. A budeš vedieť na čom si, mohlo sa stať niečo nečakané, ale tak isto to môže byť hajzlík čo to prihlásiť na seba nemienil
Ak to bolo dačo bez hodnoty, tak by ma to nejak neprekvapilo
Problém môže nastať, ak by použil trebárs dialnicu a auto nemalo známku, mám dojem že systém vidí podla EČ majitela stále ako teba až do momentu dokedy vozidlo dotyčný neprihlási na seba.
Už som čítal rôzne diskusie, kde sa riešili pokuty za STK, za dialnicu...
V podstate je to jeho problém, máš číslo, tak mu zavolaj, že čo sa deje. A budeš vedieť na čom si, mohlo sa stať niečo nečakané, ale tak isto to môže byť hajzlík čo to prihlásiť na seba nemienil
Ak to bolo dačo bez hodnoty, tak by ma to nejak neprekvapilo
Problém môže nastať, ak by použil trebárs dialnicu a auto nemalo známku, mám dojem že systém vidí podla EČ majitela stále ako teba až do momentu dokedy vozidlo dotyčný neprihlási na seba.
Už som čítal rôzne diskusie, kde sa riešili pokuty za STK, za dialnicu...
No tak na to pozor!!
Poznal som pripady, co auto prebrali s SPZ a k ziadnemu prehlaseniu nedoslo!!!
Policia na to samozrejme sere!
Jedine riesenie bolo ukradnut stare znacky z auta...
Takze poistka alebo kludne ja pokuty budu chodit na teba.. RIESIT!
Poznal som pripady, co auto prebrali s SPZ a k ziadnemu prehlaseniu nedoslo!!!
Policia na to samozrejme sere!
Jedine riesenie bolo ukradnut stare znacky z auta...
Takze poistka alebo kludne ja pokuty budu chodit na teba.. RIESIT!
Spoiler: ukázať
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Ja som mal podobny problem, nechcem ist do detailu lebo telenovela ale pani za okienkom mi poradila (bol osm sa pytat co robit ked uz som tam bol a kupujuci nie) ze ench to ohlasim ako kradnute a nikdy to uz neprihlasi a nic neurobi
ale to by sa mohol odvolat na kupno predajnu zmluvu samozrejme ze si ho odrbal.
ale to by sa mohol odvolat na kupno predajnu zmluvu samozrejme ze si ho odrbal.
No ale ved to uspesne odhlasil na neho so splnomocnenim. To policia "vyzaduje/kontroluje", cize je to pravoplatne. Uz to ma na neho, elektronicky na jeho "obciansky". Cize v systeme je majitelom.
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Pravda, pardon.
Tak tak.
Odhlasenim automaticky zanika aj poistka, preto napr pri kupovani treba mat zalozenu poistku este nez to odhlasi ak chces na tom jazdit. Mne sa stalo nieco podobne, akurat som dostal peniaze a auto ostalo u mna odhlasene
Odhlasenim automaticky zanika aj poistka, preto napr pri kupovani treba mat zalozenu poistku este nez to odhlasi ak chces na tom jazdit. Mne sa stalo nieco podobne, akurat som dostal peniaze a auto ostalo u mna odhlasene
Tak bol by to aj môj problém lebo ak by sa mi vrátil techničák mohol by podať trestné oznámenie že mu vydržiavam doklady. Ale nakoniec si to asi dva dni pred ukončením úschovy prevzal a ďakujem všetkým za rady.