Motorkári na fóre....
- warrior606
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 20. Aug, 2013, 17:55
Re: Motorkári na fóre....
Tazko povedat kedze nejazdis tak nevies co budes potrebovat. Ono az jazdenim zistis co konkretne ti este treba. Aj tak to najdrahsie je oblecenie, helma, topanky... ostatne su par eurove prkotinky co nemas problem si dokupit podla potreby si mozes aj ponozky kupit motorkarske ked chces a pokracovat by sa dalo aj dalej
Tretie neprekvapi vzdy som chcel 2 a mam takze vystarane toto druhe je aj tak za 4
Tretie neprekvapi vzdy som chcel 2 a mam takze vystarane toto druhe je aj tak za 4
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Máme v rodine už asi 6 prckov tak to veľmi dobre poznám, svoje už ani nechcem
K tým ostatným veciam ok potom. A Inak ďakujem Ti veľmi pekne za rady veľmi si mi pomohol s tou mojou dilemou
K tým ostatným veciam ok potom. A Inak ďakujem Ti veľmi pekne za rady veľmi si mi pomohol s tou mojou dilemou
.
- warrior606
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 20. Aug, 2013, 17:55
Rado sa stalo
Mne tiez pomohli kamosi co mali uz motorky ale rozhodoval som sa sam podla svojich potrieb a financii. Ked su deti vzdy je nieco treba a motorka ide bokom tak si uzivaj kym sa da
Mne tiez pomohli kamosi co mali uz motorky ale rozhodoval som sa sam podla svojich potrieb a financii. Ked su deti vzdy je nieco treba a motorka ide bokom tak si uzivaj kym sa da
- fobos
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Feb, 2007, 08:00
Xbox Series X...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
- Leon
- Pokročilý používateľ
Napísal by som Ti, že pekná mašina, ale u mňa u endura a crossiek absolútne nulové emócie terén ma nejak vôbec neberie.
Ale na druhú stranu, narazil som náhodou na youtube na toto video (ani neviem prečo som ho pustil ) a dosť ma prekvapilo koľko málo tie mašiny vydržia. Že malý servis sa robí po cca 10-12 mth a veľký servis, kde sa menia už piesty, ložiská, tesnenia, atď sa robí po 70 mth. wot ? Vôbec som nemal tucha, a fakt som nečakal, že to vydrží len toľko. Veď tie motorky nové stoja koľko cca 4+- litre nie? A človek pojazdí pár dní a už musí calovať cez tisíc eur na generálku.
Ale na druhú stranu, narazil som náhodou na youtube na toto video (ani neviem prečo som ho pustil ) a dosť ma prekvapilo koľko málo tie mašiny vydržia. Že malý servis sa robí po cca 10-12 mth a veľký servis, kde sa menia už piesty, ložiská, tesnenia, atď sa robí po 70 mth. wot ? Vôbec som nemal tucha, a fakt som nečakal, že to vydrží len toľko. Veď tie motorky nové stoja koľko cca 4+- litre nie? A človek pojazdí pár dní a už musí calovať cez tisíc eur na generálku.
.
- fobos
- Pokročilý používateľ
enduro resp. špeciálne ostrý cross je bezodná studňa na peniaze, kto jazdi vie... našťastie ja jazdím len okolo 30-40mth ročne, takže mňa to až toľko nestojí. K oprávam áno, olej meníš každých 10 mth. 2T GO motora (hlavne piest/ojnica+ložíská prípadne valec) kľudne aj tých 80 mth, pri 4T kedysi okolo 500mht dnes to už ako aj autá ide do pečka všetko, motory sa robia pri ~250-300Mth od nova, potom nasledujúce GO aj po 100-150 mth, a pri 4T tam už je toho viac, ventily, rozovody, repas hlavy atď..
inak hen tá beta nová nie je, má to rok a 95 mth. ale je to nanovo oplastované a polepené
inak hen tá beta nová nie je, má to rok a 95 mth. ale je to nanovo oplastované a polepené
to pridaj kámo mňa ta betka stála cca 5t , nová 7500 a KTM to je kapitola o sebe, tie idú od 9000 vyššie, taká kubatúra ako tá beta hravo cez 10t preto som aj prešiel z KTM na Betu, nejdem šmejdov podporovaťVeď tie motorky nové stoja koľko cca 4+- litre nie
1 mth = je hrubým odhadom cca 1 hodina intezívneho jazdenia, takže áno, spravíš 2 celodenné výjazdy a meníš olej. a to ešte sa bavíme len o motore, tlmiče repas dajme tomu 50-100 hodín, záleží ako to máš v pečku.. potom reťazový kit, drapáky to isté atď..A človek pojazdí pár dní a už musí calovať cez tisíc eur na generálku
Xbox Series X...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
- Leon
- Pokročilý používateľ
No dokonca. Veď majú motor veľkosti tak 1/3 nejakého cesťáka. Čo tam na tej motorke potom toľko stojí? Ak beriem tých 8-10k za novú, tak za tú sumu už máš fakt parádnu cestnú a vydrží neporovnateľne viac.
.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
tu otazku si kladiem vzdy ked crossku vidim, zvlast pri tych nakladoch, chcel som si to na chatu kupit ale rychlo som si to rozmyslel.
- fobos
- Pokročilý používateľ
ale tak keď to raz skúsiš a máš dobrú partiu na jazdenie, tak je to paráda a ver že by ťa to bavilo. hovorím samozrejme o endure.. samotný cross mi nehovorí absolútne nič, to je pre mňa osobne nuda. Ten pocit keď zdoláš dobrý horský koreňák, alebo nejakú stenu je na nezaplatenie
Naposledy upravil/-a fobos v Ut 07. Jan, 2020, 13:18, upravené celkom 1 krát.
Xbox Series X...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
-
- Pokročilý používateľ
ked s tym mas kde jazdit, asi hlavne to
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Leon tak co, nastupujes vo februari do kuzelky? pisal som im prihlasku tak snad sa ozvu
Inak chalani vas nazor? skusal som si prilbu a som pre nu v podstate rozhodnuty, v motomixe v myslave bola tak mila pani ze inde uz nepojdem (vazim si vel;mi customer service).
rozhodujem sa ci 30% ceny stoji za 200g rozdielu, co myslite?
https://www.motomix.sk/prilba-scorpion- ... lid-matna/
https://www.motomix.sk/prilba-scorpion- ... a-motorku/
ja ozaj neviem, v principe mi nebude 100 eur chybat vyslovene, na druhu stranu naco minat ked netreba.
Krk mam tenky a dlhy tak vaha moze byt problem
Inak chalani vas nazor? skusal som si prilbu a som pre nu v podstate rozhodnuty, v motomixe v myslave bola tak mila pani ze inde uz nepojdem (vazim si vel;mi customer service).
rozhodujem sa ci 30% ceny stoji za 200g rozdielu, co myslite?
https://www.motomix.sk/prilba-scorpion- ... lid-matna/
https://www.motomix.sk/prilba-scorpion- ... a-motorku/
ja ozaj neviem, v principe mi nebude 100 eur chybat vyslovene, na druhu stranu naco minat ked netreba.
Krk mam tenky a dlhy tak vaha moze byt problem
-
- Pokročilý používateľ
poloz si na hlavu jednu velku milku a chvilku sa s tym prechadzaj ) podla mna to neni tak zasadny rozdiel, zas na druhej strane pokial ti nechybaju tak si dopraj "lepsiu", realne budes mat prilbu na xy rokov (pokiaľ nebude poskodena alebo nebudes mat nutkanie na inu)
- Leon
- Pokročilý používateľ
Hej vidíme sa pravdepodobne v kuželke. Teraz pozerám, že 25.11 som tam volal a dnes už je 10.1. To sakra letí, veď zachvíľu začíname
K tej helme. Ak sa rozhoduješ len medzi tými dvoma, tak ja by som zvolil 510. Stovku môžeš dať do inej výbavy. Ja som objednal presne tú 1400, ale potom som zistil, že je vyrobená z TCT kompozitu tak som ju vrátil. Chcem carbonovu a 1400 Air Carbon už je . Tá 510 má aj veľmi dobré hodnotenie https://motohodnoceni.cz/motocyklove-pr ... o-510-air/ a má tiež aj dofuk líc.
K tej helme. Ak sa rozhoduješ len medzi tými dvoma, tak ja by som zvolil 510. Stovku môžeš dať do inej výbavy. Ja som objednal presne tú 1400, ale potom som zistil, že je vyrobená z TCT kompozitu tak som ju vrátil. Chcem carbonovu a 1400 Air Carbon už je . Tá 510 má aj veľmi dobré hodnotenie https://motohodnoceni.cz/motocyklove-pr ... o-510-air/ a má tiež aj dofuk líc.
.
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Jj vybavu maju rovnaku len vaha je rozdiel. ok objednavam tu 510, bude mi stacit urcite.
Chyba nechyba, viete ako to oje. kazde euro dobre co sa neminie To s milkou rozosmialo heh.
Chyba nechyba, viete ako to oje. kazde euro dobre co sa neminie To s milkou rozosmialo heh.