Klimatizacia do bytu alebo len rekuperacia ?
Re: Klimatizacia do bytu alebo len rekuperacia ?
windfree je modelova rada a aj mod. mas tam rozne stupne vybavy (holota bez filtrov a ionizatorov a pod), Mas standard, Better, Ultra (v 2018 modeloch) a v 2019 mas standard, better, ultra, elite. Osobne odporucam priplatit za ionizator v ultra. Je to sice drahe ale mas klimu na vela rokov
Odporucam ti uplne sa vysrat na firmy typu bez blocku a pod, a taktiez ti odporucam aby ti dali na vonkajsiu jednotku minimalne tekno, a spravili vodnu zabranu (na toto sa urcite vyseru), kedze kazda samsung klima to musi mat, inak si spravi hotspot na rebrach rovno kde je cidlo a vysere sa ti to za 3 roky
Odporucam ti uplne sa vysrat na firmy typu bez blocku a pod, a taktiez ti odporucam aby ti dali na vonkajsiu jednotku minimalne tekno, a spravili vodnu zabranu (na toto sa urcite vyseru), kedze kazda samsung klima to musi mat, inak si spravi hotspot na rebrach rovno kde je cidlo a vysere sa ti to za 3 roky
.
- mArtinko5MB
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 04. Jan, 2012, 23:32
To sa pohybujeme v cene cca 1500 eur aj s robotou, hmmm. Dik za odporucko
ps to tekno znamena co?
ps to tekno znamena co?
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
- Satoshi Nakamoto
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Ako inak montujes vonkajsiu jednotku ak nie na konzoly?
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
Ja ju mam na podlozkach (kvazi nohy), lebo do fasady nesmiem nic uchytavat.
FVE 12.45 kWp V/Z
Polozenu, do kaskady, priamy uchyt, moznosti mas kopec. Samsung origo uchyty su na odvibrovanom mounte bez konzol. Aj samotne konzoly sa lisia, preto mu hovorim nech si vezme nie nejaky psunt a rouvibruje mu to postel tak ze tam nebude ani potrebny. Kontrolu skrutiek po roku ani nehovorimJednoduska napísal: ↑Št 06. Feb, 2020, 23:31 Ako inak montujes vonkajsiu jednotku ak nie na konzoly?
.
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
Vidis, netusil som ze v tom moze byt rozdiel. a hej kompresor vie mat svoje vibracie utlmit to dava velky zmysel...
Mne hodili vonkajsu Samsungu tiez na gumove "silentbloky", uvidime ci to cez zimu nestvrdne na kost a nebude to hrkotat no.. vravim borci co to robili sa k tomu uz akosi nepriznavaju tak snad zozeniem technika na kontrolu jednodky pred sezonou. Kedze mi to visi z balkona asi by bolo nemile keby sa to niekomu zdrbalo na hlavu ked bude fajcit z okna napr ze ano..
- mArtinko5MB
- Používateľ
Dostal som dnes este jednu velmi zaujimavu cenovu ponuku od firmy s 20 rocnou skusenostou. Instaluju klimy do velkych firiem (tesco) a vyhradne iba Invertor znacku, nic ine, maju overenu - spolahlivu.
Inventor Split Nástenné prevedenie pracujuce s ekologickym chladivom R32
L5VI32-12WFRC / L5VO32-12
Cena aj s robotou je neuveritelnych 695 EUR bez DPH ( robota 175 eur )
Stretli ste sa niekto s touto znackou ?
Inventor Split Nástenné prevedenie pracujuce s ekologickym chladivom R32
L5VI32-12WFRC / L5VO32-12
Cena aj s robotou je neuveritelnych 695 EUR bez DPH ( robota 175 eur )
Stretli ste sa niekto s touto znackou ?
Naposledy upravil/-a mArtinko5MB v Št 12. Mar, 2020, 12:31, upravené celkom 1 krát.
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
- Satoshi Nakamoto
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
Uf. Kamo to je az neuveritelna cena! Nedaju na zmluvu nejaku 3 rocnu zaruku napriklad za 100 euro naviac? To by mohlo byt zaujimave...
- icefire
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Ako osobe, ktorej sa uz aj 1500 Eurova klima pokazila a nasledne som v lete pocas najhorsich horucav bol bez klimy tri mesiace, odporucam sa oblukom vyhnut tymto akciam a neznamym znackam.
Spoiler: ukázať
- mArtinko5MB
- Používateľ
To nie je akcia, a neznama znacka? Osobne som o nej nepocul, no nerobim s takym produktom. Oni vsak hadam vedia o kvalite, ked sa na nu zamerali a pracuju s nou uz 20 rokov. Otazka je, ci ma niekto vysvlovene nieco proti znacke. Hlavne ti, ktori ju poznaju.
- Satoshi Nakamoto
- Satoshi Nakamoto
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
Tak na webe pisu ze 5 rocna zaruka, ale he, ide ti skor o pohotovostnu opravu v pripade poruchy tu ide o konkretny kontakt na majstra
https://www.inventorairconditioner.com/ ... pro-new-en
ked chces daj meno firmy, otec robil vzduchotechniku 20+ rokov v KE mozno bude mat priamu referenciu spytam sa.
https://www.inventorairconditioner.com/ ... pro-new-en
ked chces daj meno firmy, otec robil vzduchotechniku 20+ rokov v KE mozno bude mat priamu referenciu spytam sa.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
vies vysvetlit co je to ta vodna zabrana? najprv si to spomenul s pretlakom "vnutri - v izbe? ci kde" pri vnutornej jednotke (že ti niečo tečie "len tak" do priestoru)
v dalsom poste si to spomenul pri "tekne" a vonkajsej jednotke trocha sa vtom stracam
seriozne sa pýtam, lebo netuším o čom rozprávaš
___
ešte pre upresnenie bavime sa o zabrane vonkajsej/vnutornej? chladime/kurime?
v dalsom poste si to spomenul pri "tekne" a vonkajsej jednotke trocha sa vtom stracam
seriozne sa pýtam, lebo netuším o čom rozprávaš
___
ešte pre upresnenie bavime sa o zabrane vonkajsej/vnutornej? chladime/kurime?
vodnu zabranu mas robenu alebo u nas oznacovanu aj ako pachovu zabranu, mas to pod kazdym umyvadlom, napr nieco taketo - https://gpod.dataaire.com/wp-content/up ... nsions.jpg . Nepotrebujes na to nic speci, velakrat ti staci spravne ohnut trubku co ti odvadza kondenz.
Logicky sa teda bavime o chladeni, kedze vtedy sa kondenz tvori vnutri, vacsina Home AC jednotiek je pretlakovych (positive pressure coil), u nich sa vacsinou nachadza samotny motor za vyparnikom (tzn ze teply vzduch z miestnosti sa pretlaca cez vyparnik cim chladi miestnost), toto ma za nasledok to ze ti vznika turbulentny efekt a taha sa ti na vyparnik aj vzduch zvonka, na vysokych otackach ventilatora a vysokou vonkajsou teplotou ti to moze zblbnut teplotne cidla co su na vyparniku (lebo budu "teplejsie" nez maju byt, avsak vystupne cidla nedovolia zvysenie tlaku plynu lebo ony vidia prilis studeny vzduch, takze ti vznika loop ze klime drbe a nejde tak jak ma.
Problem su ako vzdy firmicky na slovensku, Samsung ti napriklad specificky predpisuje VZDY pouzit vodnu zabranu, aj ked je kondenz vypustany do priestoru (napr na zahradu, pred barak atp), slovenske firmicky to zvyknu montovat iba vtedy ked sa kondenz vedie do odpadu, lebo vtedy by si to uz citil aj vnutri jak ti pekne taha smrad. Kazdopadne ak to v manuale mas, mas to pre nieco, nehovorim ze vzdy to bude mat taky efekt ako pri Samsungoch, avsak vyrobca vie preco to tam dava (aj LG ci Gree maju podobne robene vnutro a cidla), ono vsetko to je v manualoch ci treba alebo netreba, je to riesitelne za cca 5 minut a jednou ihlou kto to nema, najhorsie je to vsak iba tak nechat kvapkat (a ze kolko blbcov to tak ma).
Logicky sa teda bavime o chladeni, kedze vtedy sa kondenz tvori vnutri, vacsina Home AC jednotiek je pretlakovych (positive pressure coil), u nich sa vacsinou nachadza samotny motor za vyparnikom (tzn ze teply vzduch z miestnosti sa pretlaca cez vyparnik cim chladi miestnost), toto ma za nasledok to ze ti vznika turbulentny efekt a taha sa ti na vyparnik aj vzduch zvonka, na vysokych otackach ventilatora a vysokou vonkajsou teplotou ti to moze zblbnut teplotne cidla co su na vyparniku (lebo budu "teplejsie" nez maju byt, avsak vystupne cidla nedovolia zvysenie tlaku plynu lebo ony vidia prilis studeny vzduch, takze ti vznika loop ze klime drbe a nejde tak jak ma.
Problem su ako vzdy firmicky na slovensku, Samsung ti napriklad specificky predpisuje VZDY pouzit vodnu zabranu, aj ked je kondenz vypustany do priestoru (napr na zahradu, pred barak atp), slovenske firmicky to zvyknu montovat iba vtedy ked sa kondenz vedie do odpadu, lebo vtedy by si to uz citil aj vnutri jak ti pekne taha smrad. Kazdopadne ak to v manuale mas, mas to pre nieco, nehovorim ze vzdy to bude mat taky efekt ako pri Samsungoch, avsak vyrobca vie preco to tam dava (aj LG ci Gree maju podobne robene vnutro a cidla), ono vsetko to je v manualoch ci treba alebo netreba, je to riesitelne za cca 5 minut a jednou ihlou kto to nema, najhorsie je to vsak iba tak nechat kvapkat (a ze kolko blbcov to tak ma).
.