Ahoj, iba vstupim, nie, nie je.Sugyi napísal: ↑Pi 31. Jan, 2020, 15:42 Broslo... Pokial ja viem, na stavbach je normalne ked sa uctuju prace naviac. Nepamata sa na vsetko pri projekte. To je nemozne. Ani dokonaly projekt este nik nespravil. Aspon pokial mam ja skusenost so stavbou vacsou ako rodinny dom.
Avsak ked narazame na futbalovy stadion tak to je kapitola sama o sebe.
Je to normalne ak si dohodnes zivnostnika co ti povie "bude to za XX" a potom zisti sam ze nebude.
Ak si das napriklad postavit dom na kluc firmou kde podpisete zmluvu o dielo v ktorej je jasne zadana konecna cena, popripade aj datum odovzdania a pokuty za nedodrzanie podmienok tak sa s cenou nehybe a ako pise broslo, za zly odhad si moze firma sama a ide do minusu.
samozrejme taka stavba je prvoplanovo "drahsia", ved clovek si to prepocita a povie si ze to postavi o 15% lacnejsie no potom chyby v logistike, personalistike atd. tu cenu zvysia, nehjovoriac o nervoch co s tym idu ked dva roky stavias dom cez 20-tich zivnostnikov (kamosova skusenost ktorej sa ja chcem vyhnut).
Takze taky stadion tiez, zmluva o dielo a ides, nema sa co navysovat. nevies vopred nacenit? nerob to....
Ale tu sme opat pri otazke trestnej postihnutelnosti SRO, halvne takej co ma riaditela a konatela a berie statne zakazy takze debata by sla do kruhu...len som chcel povedat, ze da sa aj dopredu dohodnut, nacenit a urobit. ako pisal kolega vyssie, vela veci sa da robit dobre a poctivo len treba chciet