Politicka debata

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...

Budú podľa vás predčasné voľby v roku 2021?

Áno
14
29%
Nie
28
57%
Neviem
7
14%

Celkom hlasov: 49

quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa quicky »

naozaj fakt akoze niekto sa rozhoduje podla volebneho programu ? nemozem nesuhlasit s odarom.

beardie kludne si vol lgbt vobec ti to neberiem,kazdy sme nejaky. sns vyzeralo dobre, pred tym ako sa ukazalo co je kapitan zac. ja nemienim experimentovat s liberalmi a pod, to nechapem pre inych

p.s. nikomu nevravim koho ma volit, je mi to uprimne jedno. tak ako je kazdy narodniar fasista tak tento tabor su liberali ;)
Naposledy upravil/-a quicky v Po 10. Feb, 2020, 23:54, upravené celkom 3 krát.
Používateľov profilový obrázok
beardie
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 25. Mar, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa beardie »

vies ty vobec vyznam slova liberal?

rozumiem, ze to berie ta jednoduchsia cast populacie ako nadavku, ale vystudovany pravnik by mohol co-to ovladat :)
beardie
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

no ja budem kazdeho odhovarat od volby smeru, sns, ci fasistov z lsns, kedze su to strany, ktore Slovensko nikdy neposunu vopred, prave naopak

a taktiez sa budem vysmievat kazdemu, kto ich vo svojej pobluznenosti voli, napriklad tebe quicky
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45

Príspevok od používateľa Jednoduska »

ze SNS vyzerala dobre :D daaaamn. tu ide perla za perlou, ozaj ak clovek nakukne do temy mimo IT tak vidi neskutocne veci....

"experimenty s liberalmi" mas z harabinovych reklam? :D

boze moj...sam neznasam ultra lavicu (ako aj ultra pravicu) ale musim priznat, ze ta lavica ma, aj ked sice velmi odviazanu od reality, ale ma aspon naznak inteligencie (casto iba naznak).

EDIT: a hej, ak hodnotis hodnotu politickeho programu podla poslednych 12-tich rokov ano, je to zdrap papiera. problem je ze vacsina z nas tu ma pravo volit poslednych 12 rokov a mozno trochu viac, takze trochu otvorit oci a neobmedzovat sa na svoj dvorcek ale podumat,ci to nejde aj inak :good: ale to plati vsade, stavba domu, auta, politika, zivot.... kratkozrakost z vas (nas?) robi tieto teliatka, nie ze by bol niekot zly clovek...iba hlupo kratkozraky.
Naposledy upravil/-a Jednoduska v Ut 11. Feb, 2020, 00:16, upravené celkom 1 krát.
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

beardie este musis dospiet, ale to je v poriadku :)
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver

quicky napísal: Ut 11. Feb, 2020, 00:15 beardie este musis dospiet, ale to je v poriadku :)
a presne taketo prazdne voloviny davaju diskusiu nizsie a nizsie....
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

jednoduska tak ako primitivne prispevky, budem sa smiat kazdemu kto ma iny nazor, zatlieskaj si. ale v podstate to je standard diskusie tuto na fore, bud ides s prudom alebo si mimo :good:
beardie
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ja som ti schopny svoj nazor vyargumentovat, ty davas sns pocitovo, takze... ?

P.S.: uz si sa pozrel do slovnika cudzich slov na vyznam slova liberal?
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

liberál -la pl. N -li m.
  • 1. polit., ekon. stúpenec liberalizmu al. člen liberalisticky, liberálne orientovanej strany, presadzujúci najmä slobodu v podnikaní a voľný trh
  • 2. kto je ústretový voči zmenám, tolerantný voči novým názorom odlišným od určitej tradície, liberalista: jazykový l.; pre liberála je sloboda najvyšším princípom
... narodne tradicie musia zostat (a ake to su vlastne?)
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
materik
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 10. Apr, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa materik »

K liberalizmu tolko: 10 najliberálnejších krajín na svete a 10 najlepších krajín na život. Prakticky sa da hovorit o rovnakych krajinach, len poradie sa lisi. Plus, ak si to vyguglite na inych strankach, aj tak je zhoda okolo 90%

EDIT - reakcia na beardie-ho post 3 strany dozadu
Ak sa bojite manipulacie s hlasmi, mate pravo ist ako pozorovatelia do volebnej miestnosti, nemusite byt v komisii. Ja som to uz raz robil, volby startostu. Link
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03

Príspevok od používateľa molnart »

Jednoduska napísal: Po 10. Feb, 2020, 21:19 Molnart este si sa nevyjadril ku tvojmu fundovanemu nazoru na to, ze Kazimir je odbornik, par stran dozadu som ti linkoval aj jeho uzasne vystupenie s grafmi :)
a co sa k tomu mam vyjadrit? to video poznam, vedel som ze niekto ho vytiahne. to nic nemeni na fakte ze bez neho by tu smer bol zanechal ovela vacsiu spust ako zanechal, lebo on sa aspon snazil statny rozpocet krotit a nerozhadzovat peniaze vsetkymi smermi a sem-tam sa dokazal postavit aj ficovi. to je ovela vacsi achievment ako nejaky graf kde pred 15 rokmi pomylil m3 a kilowaty, ci to to bolo. praveze odkedy nie je v smere tu odtrhnuty z retaze este viacej. ukaz mi niekoho v olano kto dokaze brzdit matovica?
Spoiler: ukázať
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver

Dal som ti priklad jeho retardacie a nie, nemylil si jednotky, siel do relacie s pripravenou agendou o znizeni cien o 90 percent vdaka smeru :D realne veris, ze mu to nedoslo bez sulika? Ked hej, o to horsie pre neho :hysterical:

Daj mi nejaky priklad ako skrtil rozpocet a postavil sa ficovi pre dobro obcanov...
Sugyi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 24. Nov, 2011, 15:17

Príspevok od používateľa Sugyi »

Hm, Sulik, je aky je. Ale ktory tam nie je. Podla nedavnych rozhovorov sa mi zda, ze sa vie poucit a vie viacej politikarcit ako len trvat na svojich temach. To sa mi paci. Mozno aj z toho Kocnera sa poucil (dufam, ze nielen tak, ze sa nenecha nahrat). Paci sa mi, ze EU vie povedat a stat si za svojim nazorom a nielen slepo s nimi suhlasit (ale bude asi posledny ktory bude z EU chciet vystupit). K Rusku sa tiez treba postavit tak, ze kopec podnikatelov je aj historicky nacucnutych na Rusko (tzn ze netreba sa s nimi bratrickovat ala Danko ale ani ich celkom poslat do p* - co nespravili ani Nemci vid Nordstream2, tak sa tak chovajme aj my. Ked zmenia Nemci retoriku menme aj my).

K SNS len tolko - nastenkovy tender, skolstvo nevedia dat do poriadku. Vodcovia broja proti drogam ale sami a priznavaju k nadmernemu uzivaniu alkoholu. V podstate tam normalny odbornik podla mna nikdy nebol (mozno sa mylim).
K PS/Spolu mate pravdu, maju tam dobrych ludi. Zacali zbierat ako jedni z prvych a nazbierali mozno na prvy pohlad lepsie ako Kiska resp. Matovic a SASka stratila bohuzial. Toto ich u mna teraz vracia do hry proti Sulikovi.

Apropo volit podla programu nie je sprostost. Teda, v idealnom pripade keby bojovali tie normalnejsie strany by sa volilo podla programu a odbornikov ktori ho zostavovali (nie vzdy su sucastou strany). Ked si pozrieme tie demokratickejsie strany tie programy povacsinou maju a venuju sa im (SAS, PS/Spolu, Za Ludi, KDH). V tychto volbach ale veru podla programu asi netreba volit. Imho treba volit proti Smeru a LSNS.

Plus potom volici co volia iba podla sympatii ala dochodcovia. Maju mat pred volbami zase tie svoje MDZ. Normalne mam chut prist tam s transparrentom s fotkou ako im uz 10 rokov slubuju 13ty cochodok a mali uz aj jednofarebnu vladu. Nic viac, nic menej. Nech rozmyslaju dochodci ci to nie je lepsie ako vlaky zadarmo lebo by mali aj ti co chodia busom.
wingo
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36

Príspevok od používateľa wingo »

Bez liberálov by sme nemali voľby, ekonomické a individuálne slobody, základné ľudské práva... chápem že nič sa nemá preháňať, sám som zástanca všetko s mierou, ale k liberálnemu extrémizmu máme IMHO omnoho omnoho ďalej ako od totality (ako extrémizmu na opačnej strane spektra) takže ak sa chceme hrať na rovnováhu chýba nám viacej slobody.

Treba si hlavne uvedomiť že SMER či ĽSNS šíri strašné bludy a dezinformácie, človek z ich rečí nadobudne pocit že celá opozícia je banda ultraliberálov ktorí by najradšej zrušili všetky sociálne istoty (kravina na n-tú), zaviedli divoký kapitalizmus (divoký kapitalizmus má paradoxne napríklad komunistická Čína a nik na Slovensku to tu nechce, ani politici, ani ľudia) a navozili desaťtisíce migrantov (aj tzv. "ultraliberál" Sulík je silne proti). A pritom OĽANO bolo zmýšľaním vždy dosť konzervatívne a KDH sú prakticky definíciou konzervativizmu, vyslovene liberálna je prakticky iba SaS aj to sa zameriava hlavne na ekonomický liberalizmus vo forme zjednodušenia života podnikateľom aj pracujúcim znížením zbytočnej byrokracie. A to som sa vôbec nedotkol témy korupcie, ktorá je náš najväčší problém.

Inak liberalizmus nie je opak ľavice ako sa to Fico snaží prezentovať, ľavicoví liberáli je normálny pojem a bol to motor rozvoja vo vyspelej Európe - ľudské slobody a sociálne cítenie môžu ísť ruka v ruke a to je moderná kultúra severských krajín ktoré stále patria k najlepším krajinám pre život aj keď podľa propagandy niektorých strán by si človek myslel že sa tam už aj cez deň boja vyjsť na ulicu aby ich nezabil alebo neznásilnil nejaký migrant. Rovnako ľavica môže byť silne antiliberálna a dá sa povedať že v súčasnosti je aj taký celosvetový trend - hlavne extrémni ľavicoví aktivisti ktorí sa síce často označujú za liberálov, ale s liberálnymi myšlienkami majú pramálo spoločné, naopak ich zmýšľanie je silne totalitné a ja osobne by som ich označil za neokomunizmus (tam tiež mali predstavu o ideálnom človeku a spoločnosti a každého kto nedržal hubu a krok prenasledovali).

Na záver téma na zamyslenie - migranti, obrovská téma, stále na pretras, človek by nadobudol pocit že to je najdôležitejšia téma desaťročia. Uvedomujete si že migrantov tu máme už desaťročia (prakticky storočia) a pritom nikdy neboli ani len v TOP5 reálnych problémov Slovenska, osobne by som povedal že sa nikdy nedostali ani do TOP10 napriek tomu že sa im občas venuje veľký priestor, toľko iných dôležitejších problémov nám treba riešiť. Školstvo živorí, zdravotníctvo živorí, diaľnice v nedohľadne, korupcia obludných rozmerov (ekonomická aj personálna), nevymožiteľnosť práva a kasta "nedotknuteľných", informatizácia spoločnosti napriek naliatym miliardám v plienkach, prebujnená byrokracia (ktorá priamo nahráva korupcii), energetická a potravinová nesebestačnosť, závislosť Slovenskej ekonomiky na montážnych dieľňach zahraničných investorov a dotáciách pre nich, prichádzajúca revolúcia v ekonomike vplyvom umelej inteligencie a jej dopad na našu ekonomiku... a najväčšou témou je pár desiatok migrantov. :facepalm:
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

PC1:
Ryzen 5 7600X, Noctua NH-D14+Arctic P14 PWM PST, Gigabyte B650M Gaming X AX, 32GB DDR5 Kingston Fury Renegade RGB @ 6000/28/37/37/30, Gigabyte AORUS RX 6800XT Master 16GB, SSD Kingston Fury Renegade 1TB, Adata XPG Core Reactor 650W, BeQuiet Pure Base 500DX + 3x Arctic P14 PWM PST, LG 42OLEDC21, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4XX + Topping NX4DSD

PC2:
Ryzen 5 5600X, ASUS TUF Gaming B550M-PLUS WiFi, 32GB DDR4 Kingston Predator@3600/16/19/21/36, Sapphire Pulse RX6600 8GB, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, Seasonic Platinum SS-660XP2, Riotoro Morpheus, ASUS VG279Q, Marvo K605, Rapture ASPIS, Superlux HD-330 + Brainwavz Sheepskin earpads, Edifier WN820NB Plus
paranoid.asian
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 26. Feb, 2009, 16:37

Príspevok od používateľa paranoid.asian »

pretoze tema migranti sa zneuziva na strasenie. ludia pod vplivom strachu, su ovela lahsie manipulovatelnejsi.
co na tom, ze fanusikovia fasistu, tomtoma a hranola sa so ziadnym migrantom nikdy nestretla a zrejme ani nikdy nestretne.
neustale strasenie a polarizacia obyvatelstva.
preco sa teraz pelle a sakova vysmievaju ludom (ze si chodia na sk len zuby opravovat), ktori museli vycestovat z tejto krajiny za pracou od svojich rodin a priatelov? a ze ozajstny Slovensky zivot nie je BA ci v zahranici, a pritom ten kokotek byva v BRA TI SLA VE v 400 000€ byte pod hradom!
chore.
Michal Havran to dnes dobre zhrnul
https://www.facebook.com/havran.michal/ ... 5914058159

s romami sa tu strasi uz od 90tych predsa, ze ake prachy dostavaju a robit nemusia, ale nikoho uz netrapi ze zo statneho rozpoctu je to ta posledna polozka nakladov, ale staci ich spomenut (aj povymyslane cisla, ktore socialka vyvrati ofc), a uz sa prakkti hejslovaci buchaju do prs, ako na nich iba dlhy bic a kratky dvor.

vzdy to tak bolo, vzdy musel byt nejaky nepriatel, aj ked len vymysleny. a zial, v nasej krajine to zatial klamarom, populistom vychadza.
je dolezite, sa ale o to "pobit". nenechat tie rozne poznamky len tak, ale komunikovat, vysvetlovat, dokladat info o tom, ako to naozaj je.
::: ...

Návrat na "Debata o všetkom"