Nový ventilátor na CPU chladič
Re: Nový ventilátor na CPU chladič
no v apríli to bude 5 rokov takže už možno aj bude čas vymeniť. Aby so sebou nestiahol aj dosku keď bude odchádzať a bude stačiť 550tka alebo doplatiť a ísť do 750?
Spoiler: ukázať
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Zas 5 rokov nie je extrém, myslel som, že je to staršie, ja by som to skúsil najprv s tým fanom, potom uvidíš.
Na to čo máš v podpise je 550 úplne OK aj s rezervou. 650/750 by som riešil len ak by si plánoval do budúcna pažravejší HW.
750 je myslím len minimálny príplatok od 650, takže tam už asi nemá zmysel sa obmedzovať., 550 neviem teraz za koľko ide.
Na to čo máš v podpise je 550 úplne OK aj s rezervou. 650/750 by som riešil len ak by si plánoval do budúcna pažravejší HW.
750 je myslím len minimálny príplatok od 650, takže tam už asi nemá zmysel sa obmedzovať., 550 neviem teraz za koľko ide.
tak skúsim sa trocha pohrabať v tom mojom zdroji uvidíme či bude tichší.
Tak za rok plánujem vymeniť svoju grafiku ale ťažko povedať teraz za ktorú taku 1080ti by utiahol 550W zdroj?
na alze majú rm550x za 96€ a rm750x za 120€ takže rodiel nejakých 24€
Tak za rok plánujem vymeniť svoju grafiku ale ťažko povedať teraz za ktorú taku 1080ti by utiahol 550W zdroj?
na alze majú rm550x za 96€ a rm750x za 120€ takže rodiel nejakých 24€
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Utiahnuť by utiahol, ale pôjdeš už na vyššie percentá záťaže zdroja a zas to začne viac fúkať. K 300W karte by som určite vzal 750-ku RM. V podstate máš vystarané na všetko, lebo to utiahne hocakú kombináciu CPU a VGA pre smrteľníkov, čiže upgrade PSU v potom neriešiš, hlavne keď vezmeš do úvahy 10 r. záruku. Inými slovami najbližších 10 rokov nedáš do zdroja ani euro, nech by čo bolo. Čiže ja by som určite predimenzoval, ak je aspoň trochu pravdepodobné, že tam pôjde pažravejší HW.