Nové auto 26 000 - 32 000€
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
Re: Nové auto 26 000 - 32 000€
plug-in hybrid by som asi tiez ja nechcel ani elektro vobec jazdis na elektrinu po meste 15-20 minut a potom ked uz dojde štava a si sa konecne dostal mimo mesta a chces od toho auta aj vykon musis zas cakat kym sa motor zohreje na prevadzakovu teplotu dalsich 10 minut, prepinanie medzi elektro a spalovanim tomu motoru tiez nepomaha, je to podobne ako pri start/stop a dojazd je tam iba 30km
superb style zacina na 37k takze tam uz sme zatial mimo rozpocet samozrejme chces nejaku vybavu navyse a si cez 40k bez problemov
superb style zacina na 37k takze tam uz sme zatial mimo rozpocet samozrejme chces nejaku vybavu navyse a si cez 40k bez problemov
PHEV nemám kde nabíjať a údajne spotreba toho 1.4TSI je veľmi vysoká mimo hybrid-režimu + nabíjanie je strašne drahé cez IONIC. Občas musím ísŤ aj 750-800km a nemám chuť 2× plniť nádrž.. čiže aj dojazd aspoň tých 700km na plnú nádrž je must have.
Inak určenie auta je 20% mesto (Praha) : 80% diaľnice a Slovensko xD ...
Toyota má slabé motory a ešte horší dizajn áut.
Mazda má údajne problémové tie 2.0 a 2.5 a stále sa bojím hrdzy.
EDIT: A podľa testov to auto vzhľadom na cenu nie je nič moc...
Inak určenie auta je 20% mesto (Praha) : 80% diaľnice a Slovensko xD ...
Toyota má slabé motory a ešte horší dizajn áut.
Mazda má údajne problémové tie 2.0 a 2.5 a stále sa bojím hrdzy.
EDIT: A podľa testov to auto vzhľadom na cenu nie je nič moc...
Spoiler: ukázať
https://tanex.mazdadealer.sk/modely/pdf ... nik_sk.pdf
má všetko čo chceš a aj sa zmestíš do 32k
https://alfa-romeo-giulia.autobazar.eu/hladaj/?fuel=0
to sú len taký nástrely mimo prúdu, no podľa mňa chuťovečky.
má všetko čo chceš a aj sa zmestíš do 32k
https://alfa-romeo-giulia.autobazar.eu/hladaj/?fuel=0
to sú len taký nástrely mimo prúdu, no podľa mňa chuťovečky.
Ach tie slovenské mamičky
shiro napísal:blba mamicka s kocikom sa mi vdrbe do cesty a pre istotu kocikom napred, nech najprv zrazim dieta a mam o to vacsi trest....
Hlavne si do každého ktoré zvažuješ sadni aby si neskôr neľutoval, otestuj ergonómiu, miesto pre nohy a ruky atď. V posede sú veľké rozdiely (hlavne keď máš vo výbere modely na opačných koncoch spektra posedu: Civic - Pajero) a každému vyhovuje niečo iné, a tiež sa to mení s vekom, ľudia občas až po kúpe zistia že už trochu zostarli a miesto nízkeho by už chceli radšej vysoký posed s pohodlným nastupovaním a vystupovaním
Dvakrát som nakoniec kúpil úplne iné auto než aké som pôvodne obzeral len kvôli tomu že sa mi v nich lepšie sedelo a celkovo som sa lepšie cítil, aj keď nevyzerali tak príťažlivo a nemali takú výbavu. Doslova som kúpil nižší model lebo paradoxne mal viac priestoru pre posádku.
Bacha na sedačky, napr. sedačky v služobnej Oktávke preklínam, osobne sa mi v nej sedelo horšie ako v Peugeote za 1/3 ceny, a v Superbe sa mi nezdali výrazne lepšie. Ale zatiaľ najhoršie čo som osobne skúšal boli sedačky v Nissan Note.
Tiež čo som zistil sú veľké rozdiely medzi rôznymi verziami sedačiek, nie je to len o poťahu ale aj výplni a tvarovaní. V P508 čo som vyberal som cítil dosť veľké rozdiely v pohodlí pri sedení medzi látkovou, polokožou a koženou, kožu sme moc nechceli kvôli poteniu v lete a chladu v zime, ale zase boli najpohodlnejšie. Jeden kolega vyriešil na starom Superbe tak že mal kožené a na nich látkové MAD poťahy, ale to je už trochu extrém, aj keď tie poťahy sú fakt kvalitné, lepšie jak niektoré origo
Civic som skúšal a je to super autíčko na šoférovanie, ale ten posed nie je pre každého, treba vyskúšať. Kukni aj tú Toyotu naživo, napr. také C-HR sa ti zmestí Hybrid v plnej výbave do rozpočtu ale ten dizajn nie je pre každého, alebo potom rovno RAV4 s dvojlitrom keď už pozeráš aj Kodiaq, a Camry možno nájdeš v nejakej akcii do rozpočtu (alebo ho mierne natiahneš ak sa ti zapáči). Corolly ako spomínaš majú slabé motory ale mne osobne sa naživo dosť páčili, majú dobrú spotrebu a hlavne super cenu vzhľadom k výbave a spoľahlivosti.
Dvakrát som nakoniec kúpil úplne iné auto než aké som pôvodne obzeral len kvôli tomu že sa mi v nich lepšie sedelo a celkovo som sa lepšie cítil, aj keď nevyzerali tak príťažlivo a nemali takú výbavu. Doslova som kúpil nižší model lebo paradoxne mal viac priestoru pre posádku.
Bacha na sedačky, napr. sedačky v služobnej Oktávke preklínam, osobne sa mi v nej sedelo horšie ako v Peugeote za 1/3 ceny, a v Superbe sa mi nezdali výrazne lepšie. Ale zatiaľ najhoršie čo som osobne skúšal boli sedačky v Nissan Note.
Tiež čo som zistil sú veľké rozdiely medzi rôznymi verziami sedačiek, nie je to len o poťahu ale aj výplni a tvarovaní. V P508 čo som vyberal som cítil dosť veľké rozdiely v pohodlí pri sedení medzi látkovou, polokožou a koženou, kožu sme moc nechceli kvôli poteniu v lete a chladu v zime, ale zase boli najpohodlnejšie. Jeden kolega vyriešil na starom Superbe tak že mal kožené a na nich látkové MAD poťahy, ale to je už trochu extrém, aj keď tie poťahy sú fakt kvalitné, lepšie jak niektoré origo
Civic som skúšal a je to super autíčko na šoférovanie, ale ten posed nie je pre každého, treba vyskúšať. Kukni aj tú Toyotu naživo, napr. také C-HR sa ti zmestí Hybrid v plnej výbave do rozpočtu ale ten dizajn nie je pre každého, alebo potom rovno RAV4 s dvojlitrom keď už pozeráš aj Kodiaq, a Camry možno nájdeš v nejakej akcii do rozpočtu (alebo ho mierne natiahneš ak sa ti zapáči). Corolly ako spomínaš majú slabé motory ale mne osobne sa naživo dosť páčili, majú dobrú spotrebu a hlavne super cenu vzhľadom k výbave a spoľahlivosti.
- d3Xter
- Používateľ
nechcel som to pisat ze 1,4tsi je malo na superb lebo zacali by tu pisat ze spolu s elektromotorom to ma 160kw ale je to malo co samozrejme bude aj vela zrat a za tu cenu to skutocne nestoji, baterky budu len degradovat casom a nepodporuje to rychlonabijanie, cize len klasicke doma
mazda vraj hnije uz v zaruke...
mazda vraj hnije uz v zaruke...
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Služobný Superb s 1,4 TSI je vždy utrpenie so 4rmi osobami. A to mám starý 2 l benzínový šrot, ale aj tak je to veľký rozdiel.
IMO skoda, ze sa ti Toyota nepaci, lebo by si mohol mat uz celkom pekne auticko a este aj usetris. Design nekomentujem, ten kazdy berie inac.. ako multipla to neni a aj tak sedis vnutri A co pozeram, tak ostatne to splna, 135kW by tiez mohlo byt ok..
Napr.
https://usedcars.toyota.sk/ponuka/toyot ... -kombi/568
Napr.
https://usedcars.toyota.sk/ponuka/toyot ... -kombi/568
SFF1 - Ryzen 9 5900X + NH-U12A, MSI B550i, 32GB, MSI 3080Ti, 4TB NVMe, 4TB SSD, Corsair SF750, NR200P, MSI 321URX + EIZO EV2750 + LG C1 55, Onkyo A-9010, Quadral SM120 II
SFF2 - Ryzen 7 2700, MSI GTX970, Raijintek OPHION EVO SFF3 - Intel i7 8700k, MSI RTX2080, Dan A4 SFX v4.1
/nex
SFF2 - Ryzen 7 2700, MSI GTX970, Raijintek OPHION EVO SFF3 - Intel i7 8700k, MSI RTX2080, Dan A4 SFX v4.1
/nex
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
ved presne zvnutra su tie azijske auta najhnusnejsie. zvonka vsetko pekne (az na prius), ale ten interier... ked vidim tie tlacitka na strednom panely z 90rokov...
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
CageJ: aky mas planovany rocny najazd? Lebo to tvoje spominane pouzitie (80% dialnice) v podstate vyraduje Japoncov (az na vynimky, tie auta nie su odhlucnene dostatocne pre rychlosti okolo 130 kmh; s Korejcami nemam skusenosti) a pritom by si mal byt kandidat na naftu. Na tie nove 2.0 TDI-EVO je celkom chvala, co sa kultivovanosti aj spotreby tyka.
Inak suhlas s ostatnymi, velke a rozlicne rozpatie aut spominas. Ja osobne by som pri takom rozsahu dialnicneho pouzitia do SUV teda nesiel.
Inak suhlas s ostatnymi, velke a rozlicne rozpatie aut spominas. Ja osobne by som pri takom rozsahu dialnicneho pouzitia do SUV teda nesiel.
FVE 12.45 kWp V/Z
- d3Xter
- Používateľ
tdi evo je ovela tichsi ako predchodca aj spotreba je fajn - spolahlovst sa po pol roku od predstavenia neda nicim merat, lebo tie auta maju kolko? 30k najazdene aj to novinarmi..na VW clube tiez chalan trdil ze su super spolahlive tak som sa ho spytal cim a ako to meral, nevedal uz nato nic povedat len ze tie motory su dobre a nekazia sa uz poslednych par rokov a EVO je vylepseny a bude super...samozrejme suhlasim motory su fajn, ale vsetko naokolo sa bude kazit, kde povymyslali nove veci a az cas ukaze, napriklad to dvojnasobne vstrekovanie adblue mi tiez akosi nevonia
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
a hlavne motor je ta menej pravdepodobna vec co sa ti na novom aute pokazi, skor to bude nieco s elektronikou
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
d3Xter: mam jeho predchodcu, s jednym DPF a bez AdBlue (110 kW), prvy rok produkcie Superba III, auto bude mat o mesiac 4 roky a 170t km, zatial v podstate bez problemov (velmi pomaly unik chladiacej kvapaliny (vraj vypar), spotreba asi 1l za 3 roky; lahka spotreba oleja (0.75l / 30t km); par krat som mal falosne hlasenie pre side assist (proste radar nieco videl, pricom nic tam nebolo) a to je asi tak vsetko, ani predne brzdy som este nemenil, zato 2x celne sklo za posledny rok kvoli kamienkom).
FVE 12.45 kWp V/Z
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Corola TS (kombi) 2.0 hybrid eCVT. 184k. Prakticke, spolahlive, dobry vykon, dobra spotreba. V top vybave nejakych 28K. Za mna velmi zaujimave auto.
Premie sa daju kupit s velkou zlavou, to za cennikove ceny snad nikto nekupuje. Honda ti na oplatku neda dole skoro nic.
Ak nehladas zabavu za volantom je toho dost z coho vyberat. Ak hladas, je par "sport verzii", kde si pozries pomer cena/vykon/rasto chvala a vybavene.
Premie sa daju kupit s velkou zlavou, to za cennikove ceny snad nikto nekupuje. Honda ti na oplatku neda dole skoro nic.
Ak nehladas zabavu za volantom je toho dost z coho vyberat. Ak hladas, je par "sport verzii", kde si pozries pomer cena/vykon/rasto chvala a vybavene.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
- d3Xter
- Používateľ
mam tiez predchodcu v passate ale 140kw s adblue a po vymene vodnej pumpy pri 130k, lebo sa proste zasekla a motor sa prehrial, nic prijemne pri vyjazde na dialnicu, piskajuce rozvody je bezny jav na tychto motoroch a menia to na zaruku po 60-80k kilometroch, fajn vec ze?maniak napísal: ↑Ut 18. Feb, 2020, 13:31 d3Xter: mam jeho predchodcu, s jednym DPF a bez AdBlue (110 kW), prvy rok produkcie Superba III, auto bude mat o mesiac 4 roky a 170t km, zatial v podstate bez problemov (velmi pomaly unik chladiacej kvapaliny (vraj vypar), spotreba asi 1l za 3 roky; lahka spotreba oleja (0.75l / 30t km); par krat som mal falosne hlasenie pre side assist (proste radar nieco videl, pricom nic tam nebolo) a to je asi tak vsetko, ani predne brzdy som este nemenil, zato 2x celne sklo za posledny rok kvoli kamienkom).
mal si stastie na vodnu pumpu zrejme, lebo je to problem u vsetkych tycho aut
senozory DPF umiestnili nad DPF kde sa proste roztopia...
unik vody urcite nie je normlany jav, ano sem tam sa vypari a v tvojom pripade je to este aasi v norme, ale bezne sa stava ze ludom sa voda straca a konci to niekde v sani, G13 a silica je tiez velky problem, kryštalizuje a upchaba komplet cely system, jedneho dna to prestane kurit a mozes menit cely okruh kurenia a chladenia aj s chladicmi
spotrebuje oleja neriesim neviem to posudit kedze menim olej tak po 10-15k viac nie
EDIT: 1,5TSI ma problem sama so sebou, inovativna nahrada za 1,4tsi trasie a dakedy aj zdochne, vraj je to sposobene tym filtrom pevnych casti, maju zvolavacku kde sa to trochu ma zlepsit po SW uprave