Nové auto 26 000 - 32 000€
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Re: Nové auto 26 000 - 32 000€
ak menej sportove a nevadi cvt - corolla 2.0 hybrid
ak sportovejsie focus alebo novy leon https://www.youtube.com/watch?v=vOtGUhzMqvk
ak sportovejsie focus alebo novy leon https://www.youtube.com/watch?v=vOtGUhzMqvk
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
- Pronto
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 26. Nov, 2007, 08:00
Chalani, a co hovorite na novy Forester? Cenovo vojde, je to pekne nove auto a aj spotrebou je v hybride velmi prijemne.
Spoiler: ukázať
Bol som dnes pozrieť CIVIC -Hatchback 2019/2020 vyzerajú super ale veľmi malý kufor.....Sedan je OK ale úplne sa mi nepáči a ten kufor síce je väčší, ale problém niečo vložiť.
Nejaké konfigurácie tam nie sú extra možné.
Chýba mi výškovo nastaviteľná opierka - nie je možné nijak nastaviť ani zmeniť. A vnútri relatívne lacné plasty ale asi podľa výbavy.
EDIT: Zabudol som dodať a prekvapilo ma to - Kolega si sadol do CIVICu a pri max posunutej prednej sedačke mal ešte asi 1cm miesta na nohy vzadu a pri výške 185-190cm, takže aj toto je podľa mňa zvládnuté OK.
TDI by som asi nešiel - jednak močovina a jednak sú niekde zákazy na Diesele (na prd) .. Príplatok za diesel sa moc neoplatí. V HONDA mi povedali, že tu už sa nepredávajú ale majú také motory. Tam sa mi páči aj Focus 2.0TDI aj niečo od koncernu. Ale ako bolo písané EVO nie je overený motor..
Camry je pekné auto ale dosť na hrane rozpočtu. A 2.5L s tou spotrebou neverím ... Corolla ma slabé motory s výnimkou Hybridu, to by možno stálo za zváženie. Ale pre problémy s parkovaním by som sa asi radšej vyhol Combi (ten mám teraz a viem o čom hovorím )
Nejaké konfigurácie tam nie sú extra možné.
Chýba mi výškovo nastaviteľná opierka - nie je možné nijak nastaviť ani zmeniť. A vnútri relatívne lacné plasty ale asi podľa výbavy.
EDIT: Zabudol som dodať a prekvapilo ma to - Kolega si sadol do CIVICu a pri max posunutej prednej sedačke mal ešte asi 1cm miesta na nohy vzadu a pri výške 185-190cm, takže aj toto je podľa mňa zvládnuté OK.
30-45Kmaniak napísal: ↑Ut 18. Feb, 2020, 12:56 CageJ: aky mas planovany rocny najazd? Lebo to tvoje spominane pouzitie (80% dialnice) v podstate vyraduje Japoncov (az na vynimky, tie auta nie su odhlucnene dostatocne pre rychlosti okolo 130 kmh; s Korejcami nemam skusenosti) a pritom by si mal byt kandidat na naftu. Na tie nove 2.0 TDI-EVO je celkom chvala, co sa kultivovanosti aj spotreby tyka.
Inak suhlas s ostatnymi, velke a rozlicne rozpatie aut spominas. Ja osobne by som pri takom rozsahu dialnicneho pouzitia do SUV teda nesiel.
TDI by som asi nešiel - jednak močovina a jednak sú niekde zákazy na Diesele (na prd) .. Príplatok za diesel sa moc neoplatí. V HONDA mi povedali, že tu už sa nepredávajú ale majú také motory. Tam sa mi páči aj Focus 2.0TDI aj niečo od koncernu. Ale ako bolo písané EVO nie je overený motor..
Camry je pekné auto ale dosť na hrane rozpočtu. A 2.5L s tou spotrebou neverím ... Corolla ma slabé motory s výnimkou Hybridu, to by možno stálo za zváženie. Ale pre problémy s parkovaním by som sa asi radšej vyhol Combi (ten mám teraz a viem o čom hovorím )
Ešte pozerám, že ak auto registrujem tu, zaplatím slušnú pirátsku daň...
Takže štát ma osere o 700€ ako fakt ....
Takže štát ma osere o 700€ ako fakt ....
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
CageJ: v at registracna dan podla emisii ako percento z ceny vozidla a rocne cestna dan podla vykonu, ktoru platia vsetci so spalovakmi. Aj preto ja rozmyslam o EV.
FVE 12.45 kWp V/Z
úplne som na tu ficovu daň z luxusu zabudol ....
Musím teda riešiť ako auto registrovať v ČR..
ani to 1% DPH mi to neušetrí xD
Musím teda riešiť ako auto registrovať v ČR..
ani to 1% DPH mi to neušetrí xD
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
ja som zaplatil 300e za 4 rocne auto jak nic podla mna by mali byt nove auta kupene na slovensku od toho poplatku oslobodene, ved podporujes slovensky trh...
vo francuzku budu mat zas dan z emsii taku, ze ak nove auto prekroci 185 gramov na kilometer tak sa im prirata ku kupnej sume auta este 20k eur, rozujem u nas si kupis novu octaviu a vo francuzku iba fabiu vo fulke za rovnaku cenu
vo francuzku budu mat zas dan z emsii taku, ze ak nove auto prekroci 185 gramov na kilometer tak sa im prirata ku kupnej sume auta este 20k eur, rozujem u nas si kupis novu octaviu a vo francuzku iba fabiu vo fulke za rovnaku cenu
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
185g/km znamena auta ako Q7 s V8 benzinom (mozno aj naftou) a tomu podobne auta. Sak tieto nase nafty maju emisie okolo 100-130 g/km. Inak, prave preto robia aj take auta ako Q5 etfsi, kde mas aj vysoky vykon aj nizke emisie podla wltp.
FVE 12.45 kWp V/Z
Však pomaly všade majú registračnú daň podľa emisií/výkonu. Neviem či to náhodou nesúvisí s nejakou euronormou na zníženie emisií. Inak hybrid je za polovicu, plug-in hybrid a EV máš za 33€
https://www.minv.sk/?elektro-tec-na-ele ... in-hybridy
https://www.minv.sk/?spravne-poplatky-1
https://www.minv.sk/?elektro-tec-na-ele ... in-hybridy
https://www.minv.sk/?spravne-poplatky-1
Ešte raz
PHEV nemám kde nabíjať a náklady na auto sú vysoké. + dojazd nulový
Hybrid od Toyoty fajn ale nechcem Toyotu prioritne .
PHEV nemám kde nabíjať a náklady na auto sú vysoké. + dojazd nulový
Hybrid od Toyoty fajn ale nechcem Toyotu prioritne .
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
No chces velky kufor v malom aute, to je trosku oxymoron. Octavia RS liftback 2.0 je na strope limitu ( dostanes zlavu urcite aspon 10%). Zaujimave auto, dobre drzi cenu, obrovsky kufor a pristupnost.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Jan, 2010, 16:25
mozno by som sa pozrel este na renault talisman. je to sice francuz ale sam mam renaulta a spokojnost
CPU: Intel Core i9-14900K COOLER: ARCTIC Liquid Freezer II 420 A-RGB MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR5 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB Black VGA: MSI GeForce RTX 4090 GAMING X TRIO 24G SSD SYSTEM: WD BLACK SN850X NVMe 1 TB SSD GAMES: WD BLACK SN850X NVMe 2 TB + Samsung 980 PRO 2TB PSU: ASUS ROG Thor 1200W KEYBOARD: Corsair K95 MOUSE: Razer Deathadder V2 X HyperSpeed SCREEN 1: LG OLED42C21 SCREEN 2: 27" MSI Optix MAG274QRF-QD CASE: PHANTEKS Enthoo Evolv X Matt White + 6x ARCTIC P14 PWM PST A-RGB OS: Windows 11 SPEAKERS: Mackie MR624 + Topping E50 HEADPHONES: Bezdrôtové slúchadlá Philips Fidelio L3
NAS: Synology DS920+
NAS: Synology DS920+
Renault by som nechcel a to mám už druhý Peugeot po sebe
Ale je pravda že Renault nespomenul na rozdiel od PSA a Hyundai/KIA, každý máme svoje predsudky a sám priznávm že ten môj je iracionálny, objektívne každý jeden výrobca má za sebou kopec prúserov a množstvo dielov je od tých istých veľkých subdodávateľov
Ale je pravda že Renault nespomenul na rozdiel od PSA a Hyundai/KIA, každý máme svoje predsudky a sám priznávm že ten môj je iracionálny, objektívne každý jeden výrobca má za sebou kopec prúserov a množstvo dielov je od tých istých veľkých subdodávateľov
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
benzinova rs je iba predokolka, ja by som uz chcel pri takom vykone aj 4x4, zbytocne to bude vpredu smykat a bez virtualu by som to nechcel, tie ich otrasne basic budiky su na smiech kazdemu za tie peniaze
to uz radsej megan RS ako talisman
to uz radsej megan RS ako talisman