Ahojte,
rozhodujem sa medzi tymito dvoma monitormi, cenovka cca 800€ +-, zameranie landscape fotografia /PHOTOSHOP/, teraz fungujem s jednym NEC 24 IPSkom, a 22 DELL, na NEC robim fotografiu, a na DELL mam vrstvy, palety, akcie atd, proste okienka. Som zvyknuty pracovat, tak ze na jednom monitore mam len Photoshop. Viem mozno porovnavam uplne ine produkty, a ja som dlho bol v tom, ze idem do toho BENQ, vyborne parametre, kalibracna sonda a 27 palcov plus by som si nechal svoj stary NEC, bol som ok, v tom som nasiel ten DELL a nejak som zneistil, uchlacholil ma svojim peknym vyzorom, velkostou, krivkami a tak som zneistil, kedze cena je podobna. Takze vybrat hlavny monitor na Photoshop a spracovanie RAW suborov az po finale. Teda U3419W alebo PD2720U, ide o Windows riesenie. Dikes.
DELL U3419W alebo BenQ PD2720U
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Re: DELL U3419W alebo BenQ PD2720U
keby bol ten benq 32 poviem bez váhania ten
prečo nevezmeš normálny 32" 4k, podakuješ mi potom
prečo nevezmeš normálny 32" 4k, podakuješ mi potom
Spoiler: ukázať
Ahoj, diky, ale ta 32 od BENQ je asi mimo moj rozpocet. Jedna sa mi o ten DELL preco je to zla volba? ked ho teda neodpourucas asi v niecom bude horsi od tych BENQ, tak teda v com? a ak spravne chapem 32 odporucas prave pre 4k co asi na 27 bude des, ak spravne chapem.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
tak 27 bude relatívne malá a vo win takmer istý zoom čo podľa mňa proste je veľké minus
del aj ked je zase veľký ani náhodou sa nepribližuje 4k, je to skorej väčšie/širšie WQHD
osobne považuje ultra wqhd tj ten dell dobré na hry ale na prácu sa mi to zdá ako nedobrý kompromis
https://www.alza.sk/32-benq-pd3200u-d4616237.htm?o=5
stojí ako ten dell
del aj ked je zase veľký ani náhodou sa nepribližuje 4k, je to skorej väčšie/širšie WQHD
osobne považuje ultra wqhd tj ten dell dobré na hry ale na prácu sa mi to zdá ako nedobrý kompromis
https://www.alza.sk/32-benq-pd3200u-d4616237.htm?o=5
stojí ako ten dell
To ano, skor som mal na mysli BenQ PD3220U, ale ten je uz absolubne mimo cenu, papierovo vyzeraju takmer zhodne s PD3200U, preco potom ta rozdielna cena?
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
3220U sa zameriava hlavne na Mac userov, to znamená, že doplácaš za Thunderbolt konektivitu a špeci farebné profily pre Mac /rovnako preto je 2720U taký drahý/. Pod windowsom nemá zmysel priplácať, sú to porovnateľné panely. Na tvoje použitie by som šiel do 3200, hoci aj tam je to 4K trochu "husté" /aspoň pre moje oko/, ale už sa dá považovať za použiteľné. 27" 4K pod windowsom je na prácu prakticky nepoužiteľné.
Tak moje srdce zaplace, asi teda nebude krivy monitor a nebude moj stol vypadat tak coool bude teda 3200U, ja som zase az tak netuzil po 4k, skor mi islo o vernost farieb, nech je to nakalibrovane uz od vyroby a pod.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Ak chceš mať tip-top farby, tak aj tak potrebuješ kalibrovať pravidelne a opakovane, lebo vlastnosti panelu sa časom menia. Samo je fajn ak je to z výroby solídne predkalibrované. Dá sa robiť aj na ultrawide /sám robím grafiku na 34"/, ale ak sa to berie čisto pragmaticky, v porovnaní so 4K sa fakt oberáš o kopec plochy, 5 vs. 8 mil. pixelov na obrazovke je faaaakt rozdiel. A zas ja som kupoval ten moňas "na všetko", čiže hry/práca pol na pol.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
rozdiel v cene LCD ktoré má USBC/thunderbolt je niekedy aj 300e , to isté HDR a bez HDR a pri tom sú to reálne tie isté LCD len sa niečo pridalo
hlavne to HDR je čistý fake ale e si zapýtajú slušné
hlavne to HDR je čistý fake ale e si zapýtajú slušné