Per napísal: ↑St 11. Mar, 2020, 12:34
Dnes som bol v nemocnici a takmer nikto tam. Ľudia vyzdraveli
Nie, nevyzdraveli. Neviem ci sa len robis blby alebo je to tak. Nemocnice prepustaju pacientov co tam byt nemusia a ambulancie hufne preobjednavaju + lekari beru dovolenky. Tolko k vyzdraveniu.
Per napísal: ↑St 11. Mar, 2020, 12:34
Dnes som bol v nemocnici a takmer nikto tam. Ľudia vyzdraveli
Nie, nevyzdraveli. Neviem ci sa len robis blby alebo je to tak. Nemocnice prepustaju pacientov co tam byt nemusia a ambulancie hufne preobjednavaju + lekari beru dovolenky. Tolko k vyzdraveniu.
to bol sarkazmus
ohladom preobjednavania,mna nikto nepreobjednal..preobjednavaju sa sami ludia..
ako preobjendas akutneho pacienta ?
prechadzal som povedla ordinacie vseobecbeho lekara a nikto tam nebol,ostatne ordinacie detto..ja som bol u mojho doktora sam..tolko k vyzdraveniu
Od 12. marca 2020 od 6.00 bude na Slovensku vyhlásená mimoriadna situácia. Na tlačovom brífingu po rokovaní vlády to uviedol premiér Peter Pellegrini (Smer-SD).
u nás dnes od rána asi 3x vytrubovali v rozhlase že je presne od toho 12. zatvorený obecný úrad, spoločenské akcie zrušené, v kostole tiež nebudú omše, do 20tieho.
Per napísal: ↑St 11. Mar, 2020, 19:48ohladom preobjednavania,mna nikto nepreobjednal..preobjednavaju sa sami ludia..
ako preobjendas akutneho pacienta ?
Akutneho nijak. Avsak napriklad rozne neurgentne operacie sa posuvaju, kto je mobilny tak je poslany domov atd.
Napriklad v taliansku mas viacmenej takmer vsetko skonvertovane na lozka a plucne oddelenie, doktori aj z inych oddeleni vypomahaju plucnemu, skoro nic ine okrem fakt urgentnych pripadov sa neriesi.
Argumentum ad hominem (lat.) je argument, ktorým sa diskutujúci snaží vyvrátiť oponentovo tvrdenie poukazovaním na oponentove skutočné či domnelé nedostatky. Snaží sa previesť dialóg od diskusie o probléme samotnom k diskusii o mravnej či inej oponentovej integrite.
Tie dnesne cisla vyzeraju hrozivo, asi to uz nikto nezastavi, uz nam ozaj moze pomoct jedine uzavriet hranice alebo letne pocasie. +2500 novych pripadov v taliansku, europa predbehla cinu. Korejci su 4. najvacsie ohnisko na svete, hjundai, kia servus. Cina stale 80K, rusko prakticky nic....vobec tomu neverim.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
V podstate vsetky EU staty uz nastupili na +33% novych diagnostikovanych pripadov denne (e.g. AT malo predvcerom o 15.00 okolo 135 pripadov, vcera o 1500 uz 186, dnes uz takmer 250, zajtra to bude zhruba 330, pozajtra 435 (toto je bod, kedy sa uzatvoril Wuhan a o den nato cely Hubei). Taliani to zavreli az o tyzden neskor. Podla kvalifikovanych odhadov je realny pocet nakazenych zhruba 20x voci vykazovanym datam, to co vidime su uz len pripady so symptomamy. Peknu celkovu analyzu najdete tu: https://medium.com/@tomaspueyo/coronavi ... d3d9cd99ca
SK sa vybralo pomerne fajn smerom, este nemaju ziadneho mrtveho, takze to chcu udrzat na stave ako Singapur. Na to to ale vyzaduje prisnu disciplinu (distancing, hygiena, karantena, ...).
Za seba vravim, ze na zaklade dostatku kvalitnych dat som o COVID-19 zmenil vyrazne svoj nazor.