Motorkári na fóre....

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.
Používateľov profilový obrázok
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45

Re: Motorkári na fóre....

Príspevok od používateľa Jednoduska »

Som som ved aj mi pisali ze zacina kurz, v ten isty den kedy vyhlasili zakaz hromadnych stretnuti tak som im volal ci to myslia vazne a potvrdili ze nie :D

Ale pekne si si nalozil do kosika, hlavne prilba vyzera byt top, predsa je to ina znacka uz.
Ja ked otvoria obchody nabehnem do myslavy nakupit, tam som uz sj co to mzl vyhliadnute ale nemal som cas skusat.
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Leon »

Tak to je pech no :D

Ja som inak išiel nakoniec do Easy. V moto skupine na FB ju tam chválilo asi 80% chalanov. Robia vodičáky hlavne na motorky a sú tam nato až 3ja inštruktori. Deň pred zápisom do Kuželky som volal s jedným chalanom inštruktorom od Easy a mal som z nich veľmi dobrý pocit. Tých 10 jázd robia aj do týždňa, ak to študentovi vyhovuje a vodičák do 21 dní.Čo sa momentálne asi nesplní, ale potom si proste len odprcám jazdy za týždeň a hop. Nestretneme sa nakoniec v Kuželke no. Ale pojazdíme potom ;)

A hej, helma patrí medzi top toho čo sa momentálne dá kúpiť (nepočítam racing helmy). Má to byť najkvalitnejší gear čo máš na sebe, tak som si povedal, že na tom nebudem šetriť. Aj keď som už dosť privieral oči že je to za 6 kilečok, ale tak žijeme len raz :D Dokonca ju ani nebudem nosiť na autoškolu. Na tú budem mať nejaký šmejd za 70 eur, čo sa vynosí a hotovo. Povedal som si, že ju natiahnem až na svoju moto :D
.
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver

super super :) vidiet ze sa tesis :D

ja to tiez beriem tak ze prvy gear nie je ultimatny gear, ta prilba mi snad vydrzi sezonu dve a hlavne uvidim ako s motorkou, situacia je aka je a ak iba koncom jari/leto urobim vodicak tak neviem ci na jesen kupovat motorku, hlavne ked byvam v bloku a prenajimat garaz koli prezimovaniu...

uvidime, buduci rok aj dom staviame tak mozno vydrzim a budem iba mladsieho brata otravovat nech da pojazdit, popripade pozicovna motoriek moze byt dobry system ako zistit na com sa mi dobre sedi a tak....

sice je to drahe ale napr. honda CB500F 169eur na vikend, preco nie.

EDIT: KAWASAKI Z900RS CAFE 2019 219 eur vikend. to znie lepsie :D
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Jednoduska napísal: Pi 20. Mar, 2020, 10:25ja to tiez beriem tak
Tu máš asi chybu :D

Tie ceny za prenajatie, mno ... Neviem teda ako často plánuješ jazdiť, ale cca 800 eur za prenajatie (ak počítam že pôjdeš aspoň raz cez týždeň - resp každý víkend) asi nechceš dávať nie? :D Z toho mi vychádza, že plánuješ jazdiť aj menej. Ty plánuješ byť taký extrémne rekreačný jazdec? :P To sa ti potom oplatí kúpiť radšej moto. Aj keby si išiel raz do mesiaca. Veď za rok na najekej jazdenke toľko nestratíš na hodnote, koľko dáš za rok za prenajatie. :D
.
warrior606
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 20. Aug, 2013, 17:55

Príspevok od používateľa warrior606 »

ved na jazdenke nestracas skoro nic, tie si drzia ceny lepsie ako auta :)

leon si fajne nasypal do vybavy :D mna vsetko spolu nevyslo viac ako 600e :D tak ale si jeden z mala co na tom nesetril a tak by to malo byt :) zivot mas len jeden a zdravie tiez.
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Čo som spomínal, že bolo cez zimu dosť času, tak som mal spravený aj košík na textil a kebyže ma nenaočkuješ na tú kožu tak by som bez helmy skončil tiež na rovnakej sume :P No ja som zvedavý hlavne čo to bude v lete.
.
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver

to je pravda, ale stale plati ze to musis niekde skladovat :D a nemam dke, musim si zohnat garaz.

ak mi sused dovoli u neho za nejaky bagatel tak mozno...
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Jednoduska napísal: Pi 20. Mar, 2020, 17:52musim si zohnat garaz.
Musíš rýchlo dom postaviť :D
.
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver

No ked citam ze banky zmrazuju koli korone uvery tak moj sen na jesen zobrat hypo na dom a na jar byvat sa zacina rozplyvat :D ale ot je uz OT.

mladsi brat mi prave fotku poslal YamahuR6 kupil za 1400, poskrabanu padnutu ale musi to ist jak delo :D boha este z euz nemam 20 rokov, plne gule a prazdnu hlavu :D
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Posledné opatrenia boli v januári a ďalšie sprísňovanie sa momentálne nechystá. Všetko už si prešvihol :D Ale keby sa chystalo tak si môžeš dať žiadosť o úver už teraz a posúdenie ti bude platiť pol roka do kedy si ten úver buď zoberieš alebo nie. To sa oplatí, ak by sa znova chystalo nejaké sprísňovanie podmienok. Ale napr keď čakáš ešte nejaké zvýšenie príjmu kvôli DTI, tak sa to neoplatí.
.
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver

to je uplne ina tema, aj to mam rozbehnute vselijako klukato, teraz musim pockat do jesene presiel som na zIvnost takze potrebujem aspon pol roka prijem a tak mozem az pytat tak uvidime, druha moznost az buduci rok po danovom priznani, tretia zamestnat sa naspat na TPP ale koli hypu...no, uvidime, ozaj sme OT ale toto teraz neurychlim par emsiacov, aj tak este len projekt sa rodi.

garaz v dome inak ani nechcem, ale dumem ze mala kolnicka/dielnicka kde ulozim motorku a nejake gumy naradie by mohlo vyjst o dost lacnejsie ako komplet garaz a bolo by to prakticke!
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Mňa len napadlo preto, že ak sa bojíš o nejaké sprísňovanie atď, tak dá sa už požiadať aj teraz a nejakú dobu to platí. Ale jasne, preto som aj spomenul ak plánuješ nejaké čachre-machre s príjmom, tak to nič.
.
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver

jj dikicko kazda rada dobra rada :) ale bez projektu, stavebneho atd. sa nepohnem a to sa riesi. ale bude vsetko. Ty ma povozis mozno budem ladvinka :D alebo zoberiem tu bratovu padnutu r6tku a pojdeme niekam len nech sa domov vratim :laugh:
warrior606
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 20. Aug, 2013, 17:55

Príspevok od používateľa warrior606 »

keby si mal prazdnu hlavu a plne gule to je dost nebezpecna kombinacia na motorku :D na moto je potrebna plna hlava :) ty co ju nemaju tak vacsinou koncia v ciernych vakoch :)

leon: no mozno som naockoval ale koza je na tvoje pouzitie lepsia :) inak nemusel si skoncit tak vysoko len si si vybral jednu z najdrahsich znaciek :D
Ivko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Príspevok od používateľa Ivko »

Garáž treba vždy oddeliť, už len kvôli smradu z motorky/ auta...
Yamaha R6 ako bolo spomenuté, na to treba prázdnu hlavu, nepraktický posed a zábava začína až ked to lieta do červeného a vtedy už si každý klepe na čelo že čo to za blázna. Ja som za V2 (nie chopper), tam je krútak od spodu, tahá to bez toho aby to človek točil do nemoty = zábava a ked tam nemá nejaký otvorený koncák tak aj celkom tiché. Hlučný výfuk sa pre okolie rovná vždy blázon čo lieta na motorke

K tej živnosti - tak to si sám sebe úplne posral - pre banku si nikto, zvlášť ked nevideli danové a aj ked vidieť budú tak si stále nikto. Si človek čo nemá žiadnu istotu príjmu dlhodobo. Minimálne odvody = si chudák čo nič nezarába a čo nič nedostane ak ostane na PN.
Takže aby si bol pre banku zaujímavý musíš platiť na odvodoch viac o dosť viac

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"