Ach jaj chalani, niektorí mi tu pripomínate prečo som v robote deň po zavedení povinnosti nosiť rúška vo firme musel doplniť na nástenku toto:
Ak je pracovník na pracovisku sám, vykonáva osobnú hygienu, alebo občerstvenie, alebo inú činnosť pri ktorej by mu prekážalo, smie si rúško (alebo adekvátnu náhradu) na nevyhnutnú dobu sňať.
Pretože sa ma chodili exoti pýtať ako v tom majú jesť a fajčiť, a že im to vadí pod zváračskou kuklou
A teraz vážna otázka, vie niekto prosím dať link kde sú oficiálne písomne tieto opatrenia? Nemyslím transkript z nového času... Ja som sa fakt snažil to zachytiť ale Igor moc obkecáva.
Z mojej doterajšej skúsenosti, som sa totiž nikde nestretol s tým, že by som do obchodu musel mať rúško za 6 eur z lekárne...
Povinnosť bola zakrytý nos a ústa.
Bolo jedno či šál, šatka, kukla, nákrčník....
Čo sa týka chodenia sám von kde nikto nie je. Ja som to napísal už predtým, ale skúsim ešte raz a po slovensky:
Kde niet žalobcu, niet ani sudcu.
Tuto by sa mohol vyjadriť skôr
quicky, ale predpokladám, že nenosenie bude priestupok podľa
§ 56 zákona č. 355/2007 Z.z., ktorý sa následne prejednáva podľa klasického zákona o priestupkoch č. 372/1990 Zb, však?
Čo v praxi znamená, že pokiaľ ma aj nachytá PZ bez rúška, tak sa to bude riešiť buď v klasickom blokovom konaní, ak bude spoľahlivo zistený a budem ochotný zaplatiť pokutu. Čo znamená v zmysle
§ 56 zákona č. 355/2007 Z.z.maximálne 99 eur na mieste.
Alternatívne čo vidím ako reálnejšie, je vybaviť tento priestupok napomenutím, a tým, že si následne dám niečo cez hubu...
Druhá možnosť je klasické konanie, s vyššou sankciou ale aj tam bude musieť byť
dokázaný. A myslím si, že by sme nemali plytvať kapacitou PZ zrovna na toto...
scream napísal: ↑Ut 24. Mar, 2020, 22:27
Najlepsi su aj tak ti, co maju respirator s vydychovym ventilo, kde si odkaslu a vsetko nefiltrovane ide von... Imho este horsie pre okolie ako bavlnene rusko.
Ale hlavne, ze mam daco na ksichte a zastavujem pandemiu, ze? OFCE
To bude znieť blbo, ale poviem ti k tomu keďže takú masku nosím napr. do obchodu toto:
Áno, je to tak, písal som to pár strán dozadu. Preto si aj v priestore kde je viac ľudí treba držať odstup. Zo skúsenosti ti poviem, že tá celomaska ho priam generuje sama
AD2, nie všade sa to dá, ale pokiaľ ty budeš stáť napríklad na pokladni tak odstup pred sebou si určuješ ty, a myslím že nič sa nestane keď bude stáť za tebou niekto s respirátorom s ventilom, a ty ho poprosíš aby išiel meter dozadu, tak si myslím že väčšina ľudí v tejto situácií splní...
AD3, za toto výjadrenie ti možem samozrejme prísť ako ofca, alebo sebe-stredné havado, ktoré ohrozuje druhých. Mám doma onkologického pacienta, a je pre mňa dôležité nič nechytiť.
Pokiaľ tu niekto nie je Gandhí, tak mu vždy bude záležať viac na zdraví svojom, ako na zdraví ostatných. Ak sa nájde niekto kto tvrdí, že to tak nie je tak kľudne...
scream napísal: ↑Ut 24. Mar, 2020, 22:19
Urcite nie v pripade vencenia psa atd. ak viem KAZDEHO obist na 2 metre a tym mu spravim sluzbu urcite vacsiu ako s ruskom.
Zase ti možno prídem divný, ale bol som venčiť psa a na 10m širokej ceste, keď som videl, že ide niekto naproti, aj keď na druhej strane tak som si 25m pred tým vytiahol cez nos nakrčník... Spravila to aj osoba oproti... Nevidím na to nič hrozné, je to v rámci nejakej empatie a solidarity... Samozrejme psa nechodím venčiť v maske...