Ano. To sa uz vie davno. Ten vyskum pochadza este z cias, ked to v Europe len zacinalo. V Cine prisli na to, ze v uzavretom priestore (hromadna doprava) sa ten virus drzi vo vzduchu priblizne 30 min. Po tadeto to beriem a chapem. Nechapem, respektive doteraz nikto jasne nepovedal, ake okolie "zasiahne" virus, ked sa prechadzas po lese bez ruska. O toto mi principialne ide.
Dalsia vec. Virus zostava vo vzduchu. Lenze tak isto od zaciatku je dokazane, ze virus samotny rusko nezadrzi. Proste tym materialom prejde. Rusko zadrziava len kvapocky, cize znizuje rychlost (a zrejme intenzitu) prenasania, ale nie je to 100 %tne. Cele to vysvetlovanie, preco/ako mi pride take, ze jeden den hovoria jedno, druhy den druhe. Niektori si trebars zaobstarali respiratory, aby boli chraneni aj zvonku a vcera v CR uz povedali, ze nech to ludia nenosia, lebo ze je tam ventil a tym siria nakazu. Ze ak "maju potrebu" nosit respirator, ze nech si daju este aj rusko. Akoze ci maju potrebu? Ak je moznost, preco by sa ludia nechranili aj zvonka? Preco Babis moze mat 3M respirator na hube a plebs nemoze?
Proste im to pride cele divne a niektore opatrenia a argumenty, preco je toto tak a onak mi nedavaju zmysel. To je cele. Samorejme netvrdim, ze teraz tvrdohlavo budem vsetko porusovat. O to mi nejde. Len sa jednoducho zamyslam nad situaciou hlavou, lebo nie vsetko mi dava zmysel a su tvrdenia a odporucania, ktore idu podla mna uplne proti sebe.