Ja dovolenku riskovat nejdem. Aj keby sa do leta hranice otvorili a cestovanie povolilo, moze sa to kedykolvek vratit a hranice sa znova uzavru
COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Re: Coronavirus a co si o tom myslite?
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
stefan222 --> Ja si skor myslim, ze najhorsie nas este len caka. Ale tak uvidime, ako sa to vyvrbi.
Vsak v spravach bolo, ze sa robia teraz velke opatrenia v nemocniciach lebo najhorsie nas caka za mesiac/dva
LENOVO Ideapad Yoga 2
HUAWEI P20 Lite
HUAWEI P20 Lite
V spravach bolo aj ze sa nakazi hlboko pod 40% populacie bez opatreni a okolo 20 s opatreniami. Zatial to tak nevyzera. Uvidime ako to pojde ked sa zacne testovat viac ludi ako doteraz.
.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
V spravach toho narospravaju. Treba skor pocuvat odbornikov co nieco podobne zazili, su z vyzkumnej sfery atd. Nase media len reprodukuju co niekde sa povedalo a snazia sa tou spravou divaka/ citajuceho zaujat,aj ked casto koli tomu musia tu spravu "prifarbit"
Celkom dobre diskusie sa rozbehli na Joj a Markize o 20.30
Celkom dobre diskusie sa rozbehli na Joj a Markize o 20.30
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
nema sa kde a co uz nastartovat, sak zijeme jak za vojny. a ze sa bude testovat viac nemzmeni fakt na tom ze ti ludia su uz teraz chori. nemaju co este obmedzit aby to kleslo, a to emranie je isto schvalne take male. aj keby sa zdojnasobil pocet. co to tu spravi s nami? nic.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
cela umrtnost na covid je brana z luftu, ked to predpoklada len pol milionoa infikovanych. kludne chorych na covid moze byt aj miliarda, ked prasaciu chripku chytila miliarda ludi. to by hned tu umrtnost dala do ineho svetla. teraz citam ze v taliansku pocet chorych moze byt az 4x vyssi, lebo starcov co umru doma nikto netestuje. standardna chripka ma rocne 250-500 tisic mrtvych.
Spoiler: ukázať
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Samozrejme, ze je chorych omnoho viac a umrtnost nizsia. Uz som to tu pisal, ze nemecke cisla pravdepodobne najviac zodpovedaju realite. Robia 500 000 testov tyzdenne, takze podchytia podstatne vacsie mnozstvo pripadov, aj takych, co ziadne symptomy nemaju alebo maju len lahke priznaky. V Nemecku uplne prve pripady pred takmer dvomi mesiacmi boli v nasej firme. Testovanim a izolovanim nakazenych sa to podarilo behom cca dvoch tyzdnov zastavit. V Nemecku testuju kazdeho, kto s nakazenou osobou prisiel do styku. U nas sa nakazilo nieco cez 10 ludi, vsetci mali lahke priznaky a presli si tym bez komplikacii. Jeden timlider chodil na telekonferencie a normalne pracoval v karantene v nemocnici. Vobec by som sa nedivil, keby v Taliansku bolo nie 4 krat tolko pripadov ale 40.
Som zvedavy, ako to s tymi cislami bude vyzerat, ked zacnu masivnejsie testovat u nas. Ak to ma pribudat po 10 ludoch za den, tak to mozeme mat zatvorenu republiku do sudneho dna.
Som zvedavy, ako to s tymi cislami bude vyzerat, ked zacnu masivnejsie testovat u nas. Ak to ma pribudat po 10 ludoch za den, tak to mozeme mat zatvorenu republiku do sudneho dna.
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Ano no vtedy som nevedel že budú testovať 10x menej ako iné štáty.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
Pozri sa na pocet obyvatelov v danej krajine a kolko spravia denne testov. Nemyslim si ze sme na tom az tak zle s testovanim a limitom bol u nas pocet dostupnych testov na Coronu
A este ju tu faktor navstevnosti krajiny cudzincami a moznym rozsirenim virusu po krajine
A este ju tu faktor navstevnosti krajiny cudzincami a moznym rozsirenim virusu po krajine
Myslím, že táto parafráza B. Franklina, nebola myslená zrovna na občanov v karanténe ani nakazených koronou.
@Stiv, dík za citát na dnešný deň
@ Mando, Odar
Nechcem znieť blbo, ale tu sa bavíme o dvoch rôznych veciach. Áno, dnes si už ľudia nevážia a nestrážia súkromie.
To však nie je predsa to o čom sa bavíme. Eset ani pokomen GO nie je predsa to isté ako toto. Presne ako si napisál, a v tom zmysle som už aj ja písal, aplikácie si pýtajú tvoj súhlas. Ak nesúhasíš, tak proste neinštaluješ. Detto terms of service (ktoré nikto nečíta), ak nesúhlasíš, tak nemusíš - máme slobodnú vôľu nesuhlásiť. To že tú aplikáciu potom nemôžeš používať je súčasťou toho, že si neakceptoval podmienky.
Čiže ak nechceš, nemusíš - to je podstata.
OT:Môžem ti prísť ako dinosaurus, ale nemám FB, ani inú sociálnu sieť, a whatsapp ako náhle kúpil FB, tak išiel na trvalo von z telefónu, to je tá slobodná voľba, si vybrať či ťa niekto sleduje alebo nie.
Zákony však platia inak, tie musíš dodržiavať vždy.
A preto ma to veľmi zaujímalo, ako tento zákon bude fungovať v praxi. Návrh "lex korona" som nenašiel nikde, ak niekto má link tak sem .
Preto som sa odvolal na najbližší platný zákon u nás, a aké rozpory tam môžu teoreticky nastať.
Právo, pokiaľ má byť spravodlivé tak je absolútne, a platí rovnako pre každého. Tam už nie je priestor na Igorove obkecávačky. Je exaktné.
Konkrétny návrh a konkrétne detaily ma zaujímali hlavne preto, že nad naším právom, je právny poriadok EU.
Čo potom? Ja viem 31. December. Štadardne takéto a iné zákony majú stanovené lehoty v (dňoch / mesiacoch a nie presný dátum, ktorý možno predĺžiť, ale to len na okraj)čl.5 227/2002 Z.z. napísal:Núdzový stav možno vyhlásiť v nevyhnutnom rozsahu a na nevyhnutný čas, najdlhšie na 90 dní.
Z tlačovky som sa dozvedel tak to, že Igor pozýva na smažák
Edit: No zatiaľ som dostal jednu nepotvrdenú odpoveď, že samotné uchovávanie dát by malo byť maximálne do 31.dec., tak hádam to bude tak a nie ako v tom článku na sme.
Workstation: HP Z230- i7 4770, 16gb DDR3, GTX 960, SSD RAID 2x256GB, 3x HP 24" LCD
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
SAJBAMA mal by si ísť do politiky, čítane tvojich príspevkov je veľmi zaujímavé a vyčerpávajúce zároveň
Do politiky? Bože chráň
No veď toto... a za to všetko môže korona vírus, keby nie je tak mám práce nad hlavu nemusel by som sa zamýšlať nad týmito vecami
No veď toto... a za to všetko môže korona vírus, keby nie je tak mám práce nad hlavu nemusel by som sa zamýšlať nad týmito vecami
Workstation: HP Z230- i7 4770, 16gb DDR3, GTX 960, SSD RAID 2x256GB, 3x HP 24" LCD
- Hexaris
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35
Tak zalezi ake odvetvie, ja mam prace nad hlavu, ale i tak firmam nezavidim. Ono vdaka tejto morde, sa otvoria niektore nove moznosti pre podnikanie, zaujimave prilezistosti (diera na trhu). Treba byt optimista, inak nas to zozerie aj s pantoflama (: ...
Your value does not decrease because of someone's inability to see your worth.
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE