eSsay napísal: ↑Pi 27. Mar, 2020, 21:18
Akurát neviem, čo je "NR D"
Tak ako už písal aj faugusztin
Ostatné si pochopil správne.
Prepáč, ale na základe toho tvojho príspevku som ťa zle pochopil / zaprofiloval
Vyznelo mi to ako keby si bol z "druhého tábora", ospravedlňujem sa...
Názor, moc nemám, ja hlavne reusable masky. Všetky takéto NR respirátory čo sme mali na sklade až na pár som rozdal naším ľuďom, nech majú aspoň placebo... Ja som ten týpek z Metra 2033 pokiaľ ma stretneš v obchode
Jediné čo ti k tomu poviem, že je to fajn, že je to US značka, tak ako 3M, možno to neni o nič lepšie ("norma ako norma") ale snažím sa za každú cenu vyhnúť čínskym
brakomvýrobkom, a to už pred aj koronou
Najdôležitejší basic tip, a to je platí pre každý respirátor alebo masku, ak by náhodou niekto nevedel, je ho mať
dobre nasadený.
S Ventilom sa to kontroluje ľahko, nasadím, prekryjem výdychový ventil rukou (utesním), vydýchnem a mal by som cítiť mierny tlak - nemalo by mi to podfukovať na tvár... FFP3 povoľuje oficiálne netesnosť do 5% aby spĺňal normu.
eSsay napísal: ↑Pi 27. Mar, 2020, 22:47
Ako tak pozerám trh, tých 30€ za 1 kus FFP3 je aktuálne dosť dobrá cena. O mesiac bude stáť 300€ a možno ani nebudú vôbec dostupné pre plebs, len pre "smotánku"
Tak ako som písal, "not great, not terrible". Réalne na slovensku tieto čo sú z turecka by sa VO mali hýbať okolo 18€. Pri Galante ich tuším majú za 22€.
Slovenská smotánka bude zháňať
"Gucci gear" O voľnom predaji pozri riadok nižšie čo píšem.
stiv napísal: ↑Pi 27. Mar, 2020, 21:28
Kedze sa daju kupit tak si moze kupit hocikto.
Zatiaľ, to tak u nás je. Inde už nie
Ministerstvo zdravotnictví ČR napísal:
Ministerstvo zdravotnictví kvůli novému koronaviru zakazuje od středy 4. března vývoz respirátorů třídy FFP3 mimo Česko a jejich prodej všem mimo zdravotnická a sociální zařízení, orgány ochrany veřejného zdraví, složky integrovaného záchranného systému a další orgány státní správy.
Podobne, ak som to dobre pochopil, by to malo byt aj v DE, ale nechce sa mi citovať Bild, to je ako citovať nový čas. Proste je to zakázané nadobudnúť pre bežných občanov. Vznikol ešte horší čierny trh ako u nás. V ČR vláda vyzýva občanov, aby ak majú kvalitné pomôcky ich odovzdali dobrovoľne, a nosili rúška...
Odar napísal: ↑Pi 27. Mar, 2020, 20:47
Od zaciatku nosim ffp2. Cakam na ffp3. Je mi jedno, kto si co mysli. Peace.
To si mohol napísať hneď, že nenosíš rúško, lebo máš respirátor
Ušetril by si mi argumentáciu
K nákupom:
Celkom sa mi v tejto dobe osvedčilo METRO, ja viem, že sortiment nie je zrovna moc "gourmet", a nie každý chce balenie 24 konzerv, ale pokiaľ tam ide človek aspoň na striebornú kartu, tak sa tam dá dostať skoro ráno a stretnúť priemerne ešte menej ľudí ako v malých potravinách. (vyhradený vstup)