COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia
Kým nepríde druhá vlna
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
Ak ratame druhu vlnu na jesen/zimu, tak dovtedy je este velmi daleko. Jednak sa vyrazne zlepsuje diagnostika (https://www.theverge.com/2020/3/28/2119 ... abbott-fda). Vakcina mozno bude aj skor, nakolko uz hladaju dobrovolnikov na jej otestovanie (nie len nosica, ale aj samotnej latky) + infikovanie sa virusom (niekde som uz cital o ca. 30t dobrovolnikoch). Mame zopar slubnych kandidatov na lieciva (okrem tych znamych bol aj clanok s tipmi od AI na 60 roznych lieciv, ktore by mohli zaberat), do jesene sa vyrazne zvysi pocet plucnych ventilatorov a precvici sa personal v spitaloch, aby pripadne vedeli zavadzat tubusy, ...
FVE 12.45 kWp V/Z
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
[quote=Snake post_id=1496533 time=1585513998 user_id
Ty si si nieco snupol Hell?
[/quote]
Som doma s dvoma detmi a zenou uz cez tyzden vkuse, ver mi ze ta to trochu zmeni
Ty si si nieco snupol Hell?
[/quote]
Som doma s dvoma detmi a zenou uz cez tyzden vkuse, ver mi ze ta to trochu zmeni
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
Ved pozeram ze pises divne , odkaz zene ze to nebolo asi korenie co dala do polievky ked to varila
.
- Hexaris
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35
Hell: A komu budu predavat ? Skus sa opytat pegatronu (had asi vie viac/hp), foxconnu, tmsc ... existuju urcite zmluvy a podmienky, ale aktualna situacia toto uplne meni ... teraz sa ukazuje, ze napriek tomu, ze ludia brali slusne €€€ tak stale ziju z ruky do huby. Cest vynimkam.
Your value does not decrease because of someone's inability to see your worth.
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
Pegatron odstaveny, Inventec iba v EU, Foxconn tiez iba EU, nic z CN nejde/neberie sa. Aspon HP. HPE zase len v CZ/NL, nic z CN.
.
Precitaj si tu vetu ešte raz a neslovickar
.
OT: No to áno, pokiaľ budú naďalej úspešne predávať fejkové respirátory, fejkové testy a ostatné momentálne potrebné veci
Neviem, aspoň v oblasti zdravotníckych zariadení mi to tak zatiaľ neprišlo. Ako som písal, nejakému recovery uverím keď sa vrátia naspäť so spotrebou ropy.
Philips, chce navýšiť produkciu zdravotníckych zariadení doma v Holandsku ihneď o 30%. Iný konkturent, zas sťahuje zložitejšie výrobky z Číny tiež naspäť k sebe, a budú ich zase robiť doma. Po pomerne mŕtvych rokoch v Európe sa zase rozbieha výroba tých základnejších nemocničných postelí, ktoré boli posledných 10 rokov väčšinou len z Číny, kvôli cene.
Súčiastky do nejakých zariadení medicínskych čo robíme od januára o 200% hore objednávky.
No a vrchol kolapsu je asi Dräger, zúfalo hľadajú nových subdodávateľov, totálne nestíhajú vyrábať ventilácie
Workstation: HP Z230- i7 4770, 16gb DDR3, GTX 960, SSD RAID 2x256GB, 3x HP 24" LCD
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Vies mi garantovat, ze ja nemam Coronavirus a neodovzdam ho druhej strane ? Presne o tom su aj ruska - mozes mat nulove prejavy a mozes neumyselne odovzdat virus. Presne kvoli tomu sa odporuca momentalne nepouzivat cash. Presne kvoli tomu sa odporuca platit vopred pri objednavani jedla cez internet.
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Aj v hlave si si to zle sformuloval ... Dokafrat trh ? Ty by si co urobil na jeho mieste ? Je to maximalne racionalne. Prepustit darmozracov, ktori nic neprodukuju a naopak stoja stat obrovske peniaze. Do rozpoctu neprinasaju nic. Vsehovsudy len naklad. A naopak zadotovat a zachranit tych, ktori v dlhodobom horizonte naopak ekonomiku zivia a pre statny rozpocet su zdrojom zisku. Radsej nech naplnia urady prace takito podosadzani ludia, ako by ich mali naplnit produktivni ludia v sukromnom sektore doplneni o skrachovane podniky.CageJ napísal: ↑Ne 29. Mar, 2020, 16:55Moja chyba, zle som to formuloval ...faugusztin napísal: ↑Ne 29. Mar, 2020, 15:05 Asi nechapem tvoju logiku CageJ. Dotacia vyplaty je iba na existujuce pracovne miesta, a iba ak sa zachova pracovne miesto.
Prepustat bude statny sektor, ale sukromny ide dotovat .. Takze tak ci tak ide vlastne zvysit nezamestnanost a dokafrat trh.
Co to asi znamena? Preplnene urady prace, klesajuce mzdy lebo "si mozeme vyberat".. domino..
Tak som to myslel..
Za seba môzem povedať, že som už skoro 3 týždne doma a trpnú mi nohy z toho sedenia... Dnes som si urobil prvýkrát asi 3km prechádzku na Vyšehrade.. ako ľudia sú a väčšina má to rúško správne.
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
ludia na uradoch budu dostavat maximalnu podporu, ak maju odrobene aspon posledne dva roky nonstop, je to tusim nejaka tisicka, alebo 60% priemernej hrubej mzdy, plus dostanu este odstupne...takze to bude asi natom istom akoby si ich tam aj nechali hlavne v prvych mozno troch mesiacoch a neusetri stat nic