mechanická klávesnica

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
castelL
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38

Re: mechanická klávesnica

Príspevok od používateľa castelL »

G603 aktuálne mám už hádam viac ako dva roky a práve z bluetooth chcem prejsť naspäť na kábel.. mám občasné problémy a to nepíšem že od začiatku som mal problémy kedy po zapojení usb zariadenia akosi blbla odozva medzi adaptérom a myškou, vyslovene to spôsobujú usb kľúče, ak nápojom do toho istého radiča usb kľúč aj bluetooth adaptér od logitechu pre zmenu myška nereaguje vôbec. V mojom prípade teda bluetooth chcem už vynechať úplne, navyše pociťoval som aj v hrách občasné výpadky, milisekundy shutteringu. Nie je to chýba počítača lebo za celé obdobie som vystriedal pár zostáv, aj notebook a robilo to všade, po pravde pri bluetooth som takýto problém zaznamenal aj pri iných značkách.

Zrovna glorious ľudia reportuju že ten kábel je parádny tu som viac menej rozhodnutý s určitosťou, akurát dumem nad tou mechanikou.. ktorú zobrať.
Naposledy upravil/-a castelL v Po 13. Apr, 2020, 22:52, upravené celkom 1 krát.
Norbi082
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 19. Júl, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Norbi082 »

G603 ma 112g s 1 baterkou a 135g s dvoma co je strasne vela,
neni ani v top20 a Rocket Jump Ninja povedal, ze by radcesj zvolil G403 alebo G703
mne osobne kabel neprekaza
ale zas tvrdenie proti tvrdeniu, kazdemu vyhovuje nieco ine
5600X | Ninja4 | B450M Pro4 | 16GB DDR4 | Aorus RX6800XT |WD Black NVMe 1TB| Seasonic G12 650 | NZXT S340
Philips 32” 1440p 165Hz | VR: HP Reverb G2 | Edifier MR4 | Topping DX1 | DT 150 | Razer Viper mini | SK64S | T300
XYZ.HELP
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 19:26

Príspevok od používateľa XYZ.HELP »

Ja mam novu kablovu logitech mx 518, a stava sa mi obcas, ze prestane reagovat v cs go :(. Ako keby na 0.3 sekundy senzor nereaguje. Stara mxka to nerobila :/ takze neviem ci to je chyba bluetoothu alebo softwaru logitech...
i7 9700k 4.8GHz, NH-D14, GB Aorus Z390 PRO, GB 1080 Ti Aorus, G.SKILL 32 GB 3200MHz TridentZ RGB CL 16, SSD: 970 EVO PLUS 1TB, 3x Noctua NF-A14 PWM Chromax, 3x Enermax T.B. Silence 120mm, Seasonic X-660, Fractal Design R2, Dell AW3418DW, Acer Predator Z35P, MB Pro 13 2017, iPhone 11 Pro Max, CS:GO Global Elite
castelL
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Bluetooth som riešil povodne kvôli prechodu na notebook a vtedy zrovna som vychytal na Alze G603 vo výpredajovej cene, schválne ešte pozriem ak ju budem mať v histórii objednávok za koľko som ju kúpil .. ale ako píšem, jednoznačne idem späť na kábel a G603 bude ako záložňa/pracovná myš.

Inak okrem Glorious som zvažoval ešte Ozone exon X90 tiež s PWM3360, ale žiaľ som nenašiel poriadnu recenziu.

Akurát ako píšem tento príspevok som pozrel rýchlo starú objednávku a Alza našla, cena bola 39,48 € aj s dopravou zdarma.

XYZ -> dnes v noci nad ránom som hral CS:GO a úplne občasné tak mrzlo že nereagovali ani tlačidlá a nevedel som ani strieľať, vyslovene krátkodobo.
Používateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20

Príspevok od používateľa loleqboleq »

castelL napísal: Po 13. Apr, 2020, 22:46 G603 aktuálne mám už hádam viac ako dva roky a práve z bluetooth chcem prejsť naspäť na kábel.. mám občasné problémy a to nepíšem že od začiatku som mal problémy kedy po zapojení usb zariadenia akosi blbla odozva medzi adaptérom a myškou, vyslovene to spôsobujú usb kľúče, ak nápojom do toho istého radiča usb kľúč aj bluetooth adaptér od logitechu pre zmenu myška nereaguje vôbec. V mojom prípade teda bluetooth chcem už vynechať úplne, navyše pociťoval som aj v hrách občasné výpadky, milisekundy shutteringu. Nie je to chýba počítača lebo za celé obdobie som vystriedal pár zostáv, aj notebook a robilo to všade, po pravde pri bluetooth som takýto problém zaznamenal aj pri iných značkách.

Zrovna glorious ľudia reportuju že ten kábel je parádny tu som viac menej rozhodnutý s určitosťou, akurát dumem nad tou mechanikou.. ktorú zobrať.
Dongel si mal kde?
Naposledy upravil/-a loleqboleq v Ut 14. Apr, 2020, 10:40, upravené celkom 2 krát.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: LG 48" C11 OLED Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
castelL
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Ako som písal, skúšal som v rôzných USB portoch, vpredu, ako aj v zadu (USB3 všetko). Aktuálne stále fičím na G603.
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Nie, kde si mal dongel, fyzicky? Čítať vieš? Manuál, strana č.3. Vieš o tom, že dongel máš mať blízko myšky, aby ten Lightspeed aj bol Lightspeed?
Na to máš ten predlžovací USB kábel.

No a smozrejme, sanity check, Lightspeed ide cez wi-fi, nie BT. BT mód na G603 je pre prípady, kedy si obmedzený na BT.

Ja by som bol len rád, aby sa tu nešírili dezinformácie len kvôli tomu, že problém nastal na fyzickej vrstve. Logitech tu obraňovať nebudem, QCčkom síce nie sú na Razer úrovni ale ani na úrovni nejakého pomyselného Olympu ale jedno, čo totálne vyšperkovali je Lightspeed. Je už pár rokov starý a doteraz sa ostatní výrobcovia nechytajú.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: LG 48" C11 OLED Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
castelL
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Adaptér je od myšky tak pol metra, to akože nestačí? Proste raz to ide OK, občasne nie.

Pozeral som balenie, ale predlžovací kábel tam akosi nemám žiadny. Ak tam bolo niečo navyše, niekde to bude, ale kde netuším.

BTW pokiaľ mám ťahať predlžovací kábel až ku myške, tak aký to má zmysel reálne? Žiadny. to radšej poriešim káblovú myš a bude bez jedinej muchy.
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Je tam tento kábel
https://i.ytimg.com/vi/qkWkush1Q5w/maxresdefault.jpg .

To si píš, že záleží, keď ten signál ide okolo kovovej krabice, kde hlavne pri hraní máš parádny zdroj nízko i vysokofrekvenčného rušenia. Celý problém káblovej myšky je ten kábel pripevnený k myške napevno.

Ak aj tak máš problém, že je tam nejaký...well, problém, tak potom mi už len napadá, že je tam vada, ak je ešte v záruke, tak bez problému by som kontaktoval Logitech a ak sa nič nezmenilo, dostaneš novú myšku.
castelL
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Niekedy zo začiatku som to používal, ale zavadzalo to, potom je ale otázka či nie je predsa lepšia o polovicu ľahšia myš, síce káblová. Nedávno som sa presťahoval tak hádam to niekde bude len pohodené. Pozeral som dátum kúpy tak je v záruke ešte do 11/20.
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Tak môj point je v tom, že kábel, ktorý sa "aktívne používa" úplne najradšej zo všetkého len zavadzia, pokiaľ človek nepoužíva 10000000dpi nastavenie, tak myškou pokojne hýbe v rádiuse 15cm a aj s bungee by človek musel natiahnuť dostatok kábla, aby to dosiahlo aj na tých 30cm od bungee a keď budeš bližšie k bungee, tak už sa bude krútiť nad myškou.

Ak bungee nie je? Natiahneš si ho kúsok spoza stola, tri pohyby, znovu sa zosunie, zakvačíš si ho o niečo a buď sa kábel spučí alebo sa znovu časom oslobodí a zase skĺzne. A nedajbože človek nemá prázdny stôl a priestor pre kábel je užší ako podložka, tak už keď ide človek k tým stranám, tak už ťahá o roh veci, ktorá tam zavadzia.

S bezdrátovkou robím čo len chcem, nikdy mi nezavadí kábel, nikdy nemusím natiahnuť nejakú extra dĺžku na stôl, čo som často robil predtým s káblovkou. A viem si to nasimulovať aj teraz s G403 a veru, že mám pocit, že keď je na kábli, tak veru, že mám pocit, ako keby bola ťažšia, ako ísť do protivetra.

Nebudem ale kydať na ľahké myšky, predpokladám, že jedna skupina je výhodnejšia pri vyššom, druha pri nižšom dpi (osobne by som tipoval ľahké pre vyššie DPI), na druhú stranu by som musel mať tri roky, aby som aj najmenší pohyb nejako merateľne robil ťažšie ako s o polovicu ľahšou myškou.

Proste prvosvetové problémy. :D
castelL
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Konečne som to práve pochopil ako si to ty celé myslel a bol som sám v omyle, idem celý čas na ich adaptéry, čiže wireless móde, nie BT, akurát bez tej predlžovačky.
wingo
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36

Príspevok od používateľa wingo »

Našiel som ideálnu mechanickú klávesnicu? SK shop, rozumná cena (62€), kailh brown low profile switche ktoré by hádam mali byť tichšie ako klasické, low profile keycaps, num block, vyzerá relatívne decentne, FullRGB, dokonca SK/CZ popisky???
https://www.axdata.sk/gamdias-herni-kla ... 56479.html

Je niečo podobné (nechcem blue kvôli hlučnosti ale nie som si istý či chcem brown alebo red) či skočiť po tom?
Spoiler: ukázať
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

PC1:
Ryzen 5 7600X, Noctua NH-D14+Arctic P14 PWM PST, Gigabyte B650M Gaming X AX, 32GB DDR5 Kingston Fury Renegade RGB @ 6000/28/37/37/30, Gigabyte AORUS RX 6800XT Master 16GB, SSD Kingston Fury Renegade 1TB, Adata XPG Core Reactor 650W, BeQuiet Pure Base 500DX + 3x Arctic P14 PWM PST, LG 42OLEDC21, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4XX + Topping NX4DSD

PC2:
Ryzen 5 5600X, ASUS TUF Gaming B550M-PLUS WiFi, 32GB DDR4 Kingston Predator@3600/16/19/21/36, Sapphire Pulse RX6600 8GB, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, Seasonic Platinum SS-660XP2, Riotoro Morpheus, ASUS VG279Q, Marvo K605, Rapture ASPIS, Superlux HD-330 + Brainwavz Sheepskin earpads, Edifier WN820NB Plus
castelL
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Mne osobne Low Profile vôbec nevyhovuje, zrejme som finalizoval výber na to Lenovo, čert to vem..inak v celku slušný kúsok sa zdá byť.

Mimochodom, Českí bratia, konkrétne od CZC má tiež "vlastné" kúsky:
https://www.czc.cz/czc-sorcerer-gk900-k ... 39/produkt (3 ročná záruka) cca 70 €
castelL
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Nakoniec som zobral Lenovo K500 a Glorious Model D. Myška brutálny pocit ľahkosti.

Návrat na "Nákupná poradňa"