Vás opravím. Dostaneš ju na minimálne 6 mesiacov (Gabo má len copy-paste starého popisu). Nie zaručene na rok. A maximálne ju dostaneš na toľko dokedy nebudeš potrebovať nejaké nové feature, ktoré prídu Ono táto playground featura je za posledné roky prvá veľká vec kvôli ktorej sa oplatí zaplatiť Aquasuite. Takže zase nevidím problém raz za 3-4 roky doplatiť soft, ak vydajú niečo cool.loleqboleq napísal: ↑Po 20. Apr, 2020, 20:37tá, čo je teraz už je v rámci plateného aplikačného supportu na rok?
Aquaero: Vaše zkušenosti.
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Re: Aquaero: Vaše zkušenosti.
.
Na jednej strane kupis aquaero za 180 ci kolko stoji 6XT, dokupis prislusenstvo a mas 250€ a este si kupuj softy.
Ale tak, najlepsi regulator, 10e za to ze funguje podla predstav je ok.
Ale tak, najlepsi regulator, 10e za to ze funguje podla predstav je ok.
.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Problemom je ak pouzivas Aquaero cisto iba ako regulator ventilatorov, tak vacsina dosiek je uz na rovnakej urovni. Prave kvoli tomu tu mam dvojicu Aquaero 5 LT, jednu dokonca nerozbalenu v krabici, proste nemam pre ne pouzitie, a navyse este platit za software...
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
ja stebou nesúhlasím
myslím že žiadna doska nemá zo svojou regulácou nárok
samozrejme je to zadara tak neni o čom
myslím že žiadna doska nemá zo svojou regulácou nárok
samozrejme je to zadara tak neni o čom
Spoiler: ukázať
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Prehistoricky software, ktory dostanes k aquaero 5 LT bez zaplatenia je naozaj viacmenej ekvivalent funkcionality dosky z hladiska regulacie ventilatorov. Je mozne, ze novsi software pridava lepsiu podporu ineho software pre ucely senzorov, avsak to bez pristupu k novsej verzii nezistim.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
to je lepšie napísané, ako vravím hned po prejdení na platenú verziu je z toho soft asi aký mal byť od začiatku
funkčne je to na úplne inej úrovni
funkčne je to na úplne inej úrovni
- Leon
- Pokročilý používateľ
toto si trošku zle napísal, a aby to nevyzeralo ako zavádzajúci výrok, tak žiadna platená verzia nieje. Aby sa niekto nepomýlil a myslel si, že majú aj nejakú inú spešl verziu aquasuite Je len aktuálna verzia za ktorú sa platí predĺženie licencie
.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
stále fungujú aj free/staré verzie takže je to spešl verzia za e
dajú sa stiahnuť z fora
slovíčkarenie ako vždy
dajú sa stiahnuť z fora
slovíčkarenie ako vždy
- Leon
- Pokročilý používateľ
Ale to nie je žiadna free verzia Tá ktorú si musíš zaplatiť pre predlženie licencie je úplne rovnaká verzia ktorú dostaneš aj k aktuálnemu hardwaru, akurát časom vyprší. Ty si nekupuješ v podstate verzie, kupuješ si len licenciu.
.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Ani s tým sa nedá celkom súhlasiť, aj v hentej prehistorickej verzii si vieš vyrábať virtuálne senzory, regulovať fan na základe teploty troch rôznych komponentov naraz podľa svojich vlastných preferencií /najvyššia, najnižšia, priemerná teplota a pod./, pri DC regulácii aplikovať vyššie štartovacie napätie a následne spoľahlivo regulovať v celom spektre 0-12V, nastavovať polopasívny chod. OK, niektoré z tých vecí už dnes dosky riešia tiež, ale tiež tie ich bloatware nebežia jak švajčiarske hodinky, plus pracujú len s teplotou CPU. To je samé o sebe hlboko pod základnou funkcionalitou 5 LT, aj keby sme vôbec nebrali do úvahy možnosti regulácie ako takej. A tiež nie je doska ako doska, tie vychytanejšie s viac konektormi a lepšou cutomizáciou sú tiež za príplatok.faugusztin napísal: ↑Po 20. Apr, 2020, 23:01 Prehistoricky software, ktory dostanes k aquaero 5 LT bez zaplatenia je naozaj viacmenej ekvivalent funkcionality dosky z hladiska regulacie ventilatorov. Je mozne, ze novsi software pridava lepsiu podporu ineho software pre ucely senzorov, avsak to bez pristupu k novsej verzii nezistim.
IMO je to proste úplná iná cieľová skupina a nie je ani celkom na mieste to porovnávať cenovo, proste bežný user o niečom jak Aquaero ani nerozmýšľa, lebo taká sféra ladenia chladenia je úplne mimo jeho záujem.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
a tiež si to nastavenie môžeš roky prenášať
ja mám rovnaký základ na vodu už roky tak som to vždy len pozapichoval do novej dosky loadol profil a fičal som ako predtým bez jediného nastavovania
ono dneska vzhľadom na tie očesané verzie možno plnohodnotné aero neni hitparáda ale to len kôli tomu ako postúpil ten soft
inak by ti očesané veci boli úplne k
ja mám rovnaký základ na vodu už roky tak som to vždy len pozapichoval do novej dosky loadol profil a fičal som ako predtým bez jediného nastavovania
ono dneska vzhľadom na tie očesané verzie možno plnohodnotné aero neni hitparáda ale to len kôli tomu ako postúpil ten soft
inak by ti očesané veci boli úplne k
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Hej toto je super, keď to máš vyladené na mieru, tak nemusíš zas s novou doskou "ladiť akordy", proste pichneš a bežíš tak jak doteraz.
Quadro/Octo sú veľmi fajn, ale keďže to nevie DC reguláciu, tak pre mňa to nikdy nebude kandidát na kúpu. Skôr jak sa tu teraz bavíme začínam mať šmak na 6 LT, aj keď vlastne vôbec nepotrebujem.
Quadro/Octo sú veľmi fajn, ale keďže to nevie DC reguláciu, tak pre mňa to nikdy nebude kandidát na kúpu. Skôr jak sa tu teraz bavíme začínam mať šmak na 6 LT, aj keď vlastne vôbec nepotrebujem.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Tak mne to osobne nevadí, ja už veľmi nevidím dôvod kupovať nie-PWM vetrone. Ale dobre, že ste spomenuli to Quadro, aspoň ušetrím tých 15€, mne oproti Smartku od NZXT chýba 4 vstup a to s tým, aby bralo max teplotu z CPU aj GPU a podľa toho to regulovalo.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Pri kvalitnejších vetrákoch už je to jedno, ale bežné fany niekedy PWM viac cvakajú než 3-piny. A napr. také NB Multiframe 3-piny absolútne tiché, ale z PWM verzií jemný tikot ide.
Každopádne zaplatil som update, takže z 2016 prechod na X.17. Dobre, že som si predtým prezieravo printscreenol nastavenia, lebo síce si to natiahlo dáta z pamäte do novej verzie, ale vybehla hláška, že pre správnu funkčnosť treba aj update firmwaru pre regulátor a to mi samo všetko zmazalo.
Tak som musel nanovo porobiť senzory a krivky a všetko, ale už to šľape. Hlavné plus, že už nemusím ťahať teploty z HW Monitora.
S budíkmi som sa ešte nehral, ale aj na to dôjde.
Každopádne zaplatil som update, takže z 2016 prechod na X.17. Dobre, že som si predtým prezieravo printscreenol nastavenia, lebo síce si to natiahlo dáta z pamäte do novej verzie, ale vybehla hláška, že pre správnu funkčnosť treba aj update firmwaru pre regulátor a to mi samo všetko zmazalo.
Tak som musel nanovo porobiť senzory a krivky a všetko, ale už to šľape. Hlavné plus, že už nemusím ťahať teploty z HW Monitora.
S budíkmi som sa ešte nehral, ale aj na to dôjde.
Naposledy upravil/-a mino_85 v St 22. Apr, 2020, 20:09, upravené celkom 1 krát.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
dá sa urobiť záloha,profily , uloženie stavu, a čo ja viem čo
vôbec netreba screenshot
skorej je problém pri jednom update že treba odpájať power adjust
vôbec netreba screenshot
skorej je problém pri jednom update že treba odpájať power adjust