Aký gaming headset do 100 eur?

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
CageJ
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43

Re: Aký gaming headset do 100 eur?

Príspevok od používateľa CageJ »

Na druhej strane ten Realtek 892 nie je žiadna výhra oproti 1150/1220...

Tú zvukovku od SB nepoznám ale podľa mňa šiel kvalitou skôr nadol. Osobne by som skúsil zohnať ešte ASUS XONAR.

https://www.audigo.cz/Prenosne-audio/Sl ... pro-iPhone

Toto mám, dá sa pripojiť k PC a funguje ako zvukovka.
castelL
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38

Príspevok od používateľa castelL »

Vyskúšam zajtra na tej doske čo máš aj ty a dám vedieť. Tiež som to riešil dosť dlho kým sa mi podarilo dostať štúdio do môjho PC..
Používateľov profilový obrázok
wingo
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36

Príspevok od používateľa wingo »

Našiel som toto k Realtek audio console:
https://youtu.be/oFU1S7pSis4?t=20
Hento Headphone impedance Sensing by malo ovplyvniť silu zosilňovača, čím viac ohmov tým väčšie zosilnenie signálu do slúchadiel.
Spoiler: ukázať
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

PC1:
Ryzen 5 7600X, Noctua NH-D14+Arctic P14 PWM PST, Gigabyte B650M Gaming X AX, 32GB DDR5 Kingston Fury Renegade RGB @ 6000/28/37/37/30, Gigabyte AORUS RX 6800XT Master 16GB, SSD Kingston Fury Renegade 1TB, Adata XPG Core Reactor 650W, BeQuiet Pure Base 500DX + 3x Arctic P14 PWM PST, LG 42OLEDC21, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4XX + Topping NX4DSD

PC2:
Ryzen 5 5600X, ASUS TUF Gaming B550M-PLUS WiFi, 32GB DDR4 Kingston Predator@3600/16/19/21/36, Sapphire Pulse RX6600 8GB, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, Seasonic Platinum SS-660XP2, Riotoro Morpheus, ASUS VG279Q, Marvo K605, Rapture ASPIS, Superlux HD-330 + Brainwavz Sheepskin earpads, Edifier WN820NB Plus
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Príspevok od používateľa Dunar »

CageJ napísal: Št 23. Apr, 2020, 15:53 Akú máš dosku? Zrejme slabý zosilovač....
To urcite nie je.
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20

Príspevok od používateľa loleqboleq »

dave1979 napísal: Št 23. Apr, 2020, 17:05
loleqboleq napísal: Št 23. Apr, 2020, 15:07 Takže prídeš s požiadavkou, v podstate odignoruješ kopu dobrých rád, kúpiš hlúposť, je to hlúposť, je na nič a keď dostaneš za to dis, lebo si odignoroval rady, tak ešte prejdeš do defenzívy. Hlavne, že ty si muzikant, fajnšmeker na štúdiové monitory, zvukové karty, ty máš dobrý educated guess a tak si aj skončil.

Za 100€ si mohol slúchadlá, z ktorých by si padol na zadok a vieš čo? Ani by si nevedel, že pritom ich vôbec máš na hlave (Takstar Pro82/MH751(2)), ja len úprimne ľutujem, že si nevzal k srdcu spoločného menovateľa prvých dvoch odpovedí a ešte pár ďalších zmienok.

Ja som reagovať nemusel ale chcel som, keď som prečítal tie tvoje dva príspevky na začiatku strany.

...Ehh, ale dúfam, že môj príspevok nebola Snake-ovina, ako on tak tradične zvykne penetrovať tému v nákupnej poradni, vždy som si myslel, že pre mňa tu ešte je nejaká nádej. :-(
No dobre.Musim uznať že tie takstar vyzeraju dobre aj recky to ukazuju tak ale už je neskoro.Tieto mi zatial stačia a verim že zachvilku zainvestujem do lepších lebo zistil som že to je pri hraní multiplayerovky COD alebo BF nutnosť.A teraz ešte k tomu predtým.Loleg vždy sa dá kupiť niečo lepšie za danu sumu,vždy.Ale mal si tie logitechy osobne ked ich hned odpisuješ ako keby to bolo to najhoršie na svete čo som mohol kupit :D Tie cooler mastery čo mi tu ludia radili viem že su lacnejšie a troška lepšie ale nepačili sa mi vyzhladovo a nemam rad ani tu znacku z minulosti kedze vyrabali jeden brak za druhym.Takže ja som tu pisal preto,že som chcel počut názory ludí ktorí jedny stých sluchadiel naozaj vlastia,a nie len ludia čo sleduju ceny a čítaju otom web a ako sa hovorí jedna babka povedala.. Ja som tu pisal normálne ale ty vo vsetkom vidís niečo iné a riešiš to,uplne zbytočne loleg.Keď nemaš rad moj štýl príspevkov alebo čo tak načo to tu dávať na javo,zbytočné sa tak vyjadrovať čo nieje ani k veci. :wallbash: :D
V aktuálnej dobe vlastním obe, ako Pro82, tak MH752 (škoda, že tak zdraželi, ešte pár mesiacov dozadu aj s dopravou z TipHW boli za cca 80€...vynikajúce AiO riešenie, aj tá zvukovka na kábli nie je najhoršia, robí si svoju robotu dobre), pár ďalších (IEM) a vlastnil som desiatky slúchadiel (v cenách od 20-900€).

A taktiež, nie teraz ale skús popremýšľať do budúcnosti (pohrať sa s myšlienkou a tak) o
https://www.schiit.com/products/fulla-1
https://www.schiit.co.uk/schiit-gaming-products/fulla-3
cca 136€ už z EU. Ale preto len do budúcnosti, že pochybujem, že máš záujem dávať také peniaze za externú zvukovku (ale popravde - neriešiš bullschiit, ovládače na doske, tie krepé Realtek utility apod.

A pomysli na ten swag, povedz mi, kto iný môže zapnúť LoLko a zo zariadení pre mikrofón vybrať možnosť "I'm Fulla Schiit"?? Nikto (schiit humor).
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: LG 48" C11 OLED Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
dave1979
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 16. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa dave1979 »

V aktuálnej dobe vlastním obe, ako Pro82, tak MH752 (škoda, že tak zdraželi, ešte pár mesiacov dozadu aj s dopravou z TipHW boli za cca 80€...vynikajúce AiO riešenie, aj tá zvukovka na kábli nie je najhoršia, robí si svoju robotu dobre), pár ďalších (IEM) a vlastnil som desiatky slúchadiel (v cenách od 20-900€).

A taktiež, nie teraz ale skús popremýšľať do budúcnosti (pohrať sa s myšlienkou a tak) o
https://www.schiit.com/products/fulla-1
https://www.schiit.co.uk/schiit-gaming-products/fulla-3
cca 136€ už z EU. Ale preto len do budúcnosti, že pochybujem, že máš záujem dávať také peniaze za externú zvukovku (ale popravde - neriešiš bullschiit, ovládače na doske, tie krepé Realtek utility apod.

A pomysli na ten swag, povedz mi, kto iný môže zapnúť LoLko a zo zariadení pre mikrofón vybrať možnosť "I'm Fulla Schiit"?? Nikto (schiit humor).
[/quote]

To čo si mi postol vyzerá naozaj dobre a má to riadne kvalitné vyhotovenie,robustne a nezničitelne to vyzera :-) Len teraz mam chrobaka v hlave so zvukovymi kartami vs lepšie sluchadlá :D Tie také lepšie a drahšie sluchadlá (kedže si ich skušal už vela).Ako to maju so zosilnením zvuku.myslim tie čo maju aj zosilnovač v sebe. Je to dostačujuce a aj na onboard zvukovke to ma zvuk taký že už nieje treba nič riešiť? Ide o to že ak by som si mal kupiť este jedny sluchadlá nemám stým problém :D ak by to bola lešpia alternatíva ako kupovať zvukovu kartu alebo nejaký preamp.Myslím sluchadla tak do tých maximálne 200 eur))
so zvukoviek mi vyšla tato dosť slušná ak to beriem tak že je to herná tak má toho dosť aj driver Asio tak by sa dalo donej aj nahravat bez latencie. https://www.muziker.sk/creative-sound-b ... gJYW_D_BwE

Ale dalšia vec je to že čo by mi táto zvuková karta priniesla okrem zosilnenia zvuku? Samozrejme kvoli len tomuto by som to nechcel kedže to je posledna vec čo ma trápi.Dalšia vec je zvuk v hrách,kvalita zvuku v hrách a priestorový zvuk.Takže ked to napíšem proste takto jednoducho: ked mám taketo naprd sluchadlá pomohla by mi zvuková karta mať lepší čistejší zvuk v hrách? Alebo skor lepšie sluchadlá. Ja ked som mal tu zvukovu kartu M-Audio na nahravanie nastrojov atd a hraval som aj hry ale len na repro nepsimol som si absolutne žiadny rozdiel oproti tomu ked som hral na onboard.Ale to nebola herna zvukovka a naviac len na stereo.A zo sluchadiel tie do 200 co som pozeral tak vsade si vychvaluju Sennheiser G4ME ONE
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

dave1979 napísal: Pi 24. Apr, 2020, 14:13 Tie také lepšie a drahšie sluchadlá (kedže si ich skušal už vela).Ako to maju so zosilnením zvuku.myslim tie čo maju aj zosilnovač v sebe. Je to dostačujuce a aj na onboard zvukovke to ma zvuk taký že už nieje treba nič riešiť?
Maš v tom strašne veľky hokej.
Sluchadla čo maju v sebe zosilovač? To su jedine bezdrôtove sluchadla. A tam je uplne jedno aku zvukovku maš, ta s tym nema nič spoločne. Tie sluchadla maju vlastnu.

Zvukova karta (samozrejme ako ktora) môže okrem zosilnenia zvuku priniesť aj vyššiu kvalitu zvuku. Keď maš ale naprd sluchadla, tak lepšia karta ti pomôže len veľmi malo.

Sennheiser G4ME ONE su stare sluchadla, už sa veľmi ani nepredavaju a su na trhu aj lepšie za tie prachy.
dave1979
Používateľ
Používateľ

dunar dobre.ja som tym myslel potenciometer na volume na sluchadlách.lebo niektore sluchadla su take široke že maš hlavu jak kýbel a pod naušnikmi byva tiez volume tak som to bral tak že tam bude nejaky maly zosilnovač.no ked mysliš že vtom mam hokej ok ))
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

No, nemyslim si to, Vidim že maš.
Ak maju nejake kablove sluchadla ovladanie hlasitosti tak tam žiaden zosilňovač nie je. Je tam len ten potenciometer o ktorom pises. Ten zvuk len zoslabuje, nevie ho zosilnit.
Kvalitne sluchadla prave take hujeroviny maju veľmi vynimočne. To je prva vec čo ti odide.
dave1979
Používateľ
Používateľ

Ešte mi prosím napíšte takých top 5 najlepších sluchadiel do 200 eur :D Mne sá páčia ináč steelseries arctis 7(mám od steelseries klavesicu aj myš) a arctis pro wireless.Ale podla recenzií a videí su to priemerne sluchadla a mikrofon to ma na urovni toho na logitech G pro čo mám ja,a keď som si to vypočul na youtube,možno horší...Sluchadla by to mali byť s čo najlepším priestorovým zvukom v hrách a dosť dobrým zvukom na hudbu+velmi dobrým mikrofonom.A skor klasický vzhlad,nie nijake sci-fi tvary sluchadiela nech niesu moc široke na hlave.. atd :D Dik
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

Pokial chces kvalitne sluchadla aj na hudbu, musis konecne zabudnut na headsetoy od firiem, ktore vyrabaju PC prislusenstvo. Tam kvalitny zvuk nehladaj.

Beyerdynamic Custom one game, Audio-Technica ATH-G1 alebo prihod na Beyerdynamic MMX 300.
Pripadne nejake klasicke sluchadla kompatibilne s Vmoda boom pro, alebo lubovolne sluchadla a externy mikrofon typu Modmic.
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20

Príspevok od používateľa loleqboleq »

dave1979 napísal: Pi 24. Apr, 2020, 14:13To čo si mi postol vyzerá naozaj dobre a má to riadne kvalitné vyhotovenie,robustne a nezničitelne to vyzera :-) Len teraz mam chrobaka v hlave so zvukovymi kartami vs lepšie sluchadlá :D Tie také lepšie a drahšie sluchadlá (kedže si ich skušal už vela).Ako to maju so zosilnením zvuku.myslim tie čo maju aj zosilnovač v sebe. Je to dostačujuce a aj na onboard zvukovke to ma zvuk taký že už nieje treba nič riešiť? Ide o to že ak by som si mal kupiť este jedny sluchadlá nemám stým problém :D ak by to bola lešpia alternatíva ako kupovať zvukovu kartu alebo nejaký preamp.Myslím sluchadla tak do tých maximálne 200 eur))
so zvukoviek mi vyšla tato dosť slušná ak to beriem tak že je to herná tak má toho dosť aj driver Asio tak by sa dalo donej aj nahravat bez latencie. https://www.muziker.sk/creative-sound-b ... gJYW_D_BwE

Ale dalšia vec je to že čo by mi táto zvuková karta priniesla okrem zosilnenia zvuku? Samozrejme kvoli len tomuto by som to nechcel kedže to je posledna vec čo ma trápi.Dalšia vec je zvuk v hrách,kvalita zvuku v hrách a priestorový zvuk.Takže ked to napíšem proste takto jednoducho: ked mám taketo naprd sluchadlá pomohla by mi zvuková karta mať lepší čistejší zvuk v hrách? Alebo skor lepšie sluchadlá. Ja ked som mal tu zvukovu kartu M-Audio na nahravanie nastrojov atd a hraval som aj hry ale len na repro nepsimol som si absolutne žiadny rozdiel oproti tomu ked som hral na onboard.Ale to nebola herna zvukovka a naviac len na stereo.A zo sluchadiel tie do 200 co som pozeral tak vsade si vychvaluju Sennheiser G4ME ONE
Tak ako vyššie píše Dunar, to isté platí aj o takých tuctových "herných" zvukovkách s neviem akými ovládačmi, teda Asus a Creative. Tie produkty sú zamorené negatívnymi odozvami - vždy kvôli ovládačom a softe, ktorý má XYZ problémov. Taktiež to sú veľmi staré a staromódne zariadenia. Ja by som odporúčal pozerať iným smerom. Ten Sound Blaster je živým príkladom, je to šrot z 2012. Taký Schiit sa oproti roku 2012 posunul ďalej o tristo galaxií.
A to potom nadväzuje aj na ďalšie veci, o ktorých píšeš, teda o tom, že zvukovka robí niečo iné aj okrem zosilnenia zvuku (ono ver tomu, že prevod digitál>analóg a zosilnenie je veda sama o sebe), práve také fičúrky sú jedným zo zdrojov problémov so zastaranými ovládačmi a SW problémami so zvukovkami ako od Creative/Asus.

Externá zvukovka je ako výborný zdroj, môže s tebou cestovať medzi zostavami. Pri slúchadlách som skôr názoru, že slúchadlá vidia častejšie to keď niečo nové a lepšie padne na cene alebo sa objaví na nečakane nízkej cene. USB audio rozhrania, aka muzikantké zvukovky majú spravidla úbohé slúchadlové výstupy

No a nakoniec, žiadne Sennheiser herné slúchadlá neschvaľujem. Ešte PC37X z Massdropu by som oželel ale inak nie, sú prehypované a podľa mňa nestoja za tie peniaze.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: LG 48" C11 OLED Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
BiFino
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 19. Jan, 2013, 18:24

Príspevok od používateľa BiFino »

V stredu by mi mali prísť beyerdynamic MMX 300 (2. generácia) tak môžem potom napísať môj subjektívny dojem a porovnať s Kingston hyperx cloud jedničkami. Pripojene to mám cez SMSL M3 optikou.
Spoiler: ukázať
CPU: AMD RYZEN 9 5900X
MB: ASUS ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO
RAM: G.SKILL F4-4000C19D-32GTZKK @ 3800 MHz CL16
VGA: ASUS TUF GeForce RTX 3080 GAMING 10G
SSD: Samsung 970 PRO 512 GB
SSD 2: Samsung 960 EVO 1 TB
SSD 3: HDD: 2x 4 TB Samsung 870 EVO raid0
PSU: Seasonic Prime Ultra 850 W Titanium
Case: Fractal Design Define 7 Black – TG + 6x Noiseblocker NB-eLoop Fan B14-PS Black Edition
CPU cooler: Be quiet! DARK ROCK PRO 4
Monitor: LG 34GN850
Myš: Logitech G Pro Wireless
Klávesnica: Fnatic RUSH Pro Silent, Red MX Cherry Switches
Podložka: SteelSeries QcK Edge, XL
DAC: SMSL M3
Slúchadlá: Beyerdynamic MMX-300 2. Generation
DC9-32
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 25. Feb, 2013, 20:12

Príspevok od používateľa DC9-32 »

ATH M50X som vyhodil z možností na zaklade 45mm meničov, teraz pozerám po beyerdynamic DT 770 pro, na DT 880 250ohm nemám AMP, takže to je asi pasé..

Po čom by som ešte teoreticky mohol hodiť očkom? Nemusí to mať mikrofon. Hlavne dobré audio na hry a hudbu
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

Veľkosť meniča o kvalite zvuku nehovori nič.

K tejto kategorii sluchadiel je už viac než dobre uvažovať o nejakom lepšom zdroji (kvôli kvalite zvuku nie kvôli vykonu), ale nie je to životne nevyhnutne. Nepotrebuješ ho ani k DT880.
Miešaš otvorene s uzavretymi sluchadlami, tak je otazka či môžu byť aj otvorene.

Návrat na "Nákupná poradňa"