Nechcem aktuálne do toho investovať veľa, preto zvažujem či to má zmysel, či by zmena bola počuteľná alebo počkať s kúpou a našetriť. Slúchatka AKG K-240 MkII zapojené do vyrobené O2 zosíka. Ten budem "upgradovať" do väčšej krabičky aby som do toho prirobil prepínač vstupov (mať rezervu napríklad na SMSL B1 niekedy možno a možno nikdy ) a pasívny preamp pre nové monitory. Takže buď pôjdu slúchatká cez O2, alebo sa O2 vypne a cez druhý potenciometer pôjde zvuk do monitorov. Toto myslím žiadny slúchatkový zosilňovač nevie, aspoň teda som nenašiel v rozumnej cene. Nechcem stále odpájať jack a stále meniť potenciometre prípadne vypínať monitory vzadu v jednom kuse.
Momentálne vidím možnosti na
- jazdený ODAC revB - ponúka ho tu člen v bazár, výhoda je, že by som ho mohol z tej krabičky vybrať a dať na miesto batérií do O2
- mám možnosť kúpiť Fiio E10k za 45€ cca, použitie len ako DAC, má myslím ten istý DAC čip ako B revízia ODACu, je malý, hodím ho za počítač, zboku stolíka pripevním niekde a nebude zavadzať
- Topping D10 - na drop.com za slušných 60€ s poštou, len clo+dph možno bude, vadí mi ten veľký displej, síce v tme pri počítači nie som nikdy, asi by som stále pozeral na tie čísielka - dá sa vypnúť?
- niečo iné v tejto cene?
EDIT: aby som objasnil prečo to teraz riešim s menším rozpočtom, tá moja zvukovka mi veľmi dlhé roky slúži a bol som s ňou spokojný. No teraz som si uvedomil, že celkom šumí keď pridám hlasitosť na repro alebo slúchatkách. Keďže slúchatká som dlhšie nepoužíval a cez repráky počúvam len veľmi ticho, prišlo mi divné, že by O2 trochu šumel. Cez E10 DAC ticho. Je tam dajaké cvakanie pri úplne maxime hlasitosti (bez zvuku), neviem či to robí fiio alebo kábel alebo čo. Ale lepšie ako šumenie v polovici hlasitosti.