COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia
Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia
Jasne, lebo si nebol ty smutny tak nebol nikto.
Jedno pekne video
Jedno pekne video
.
Tak isto ako "veľa" tých predavačiek.
uprimne ja som tiez za to aby nemuseli chodit v nedelu pradavacky/ci do prace ale aby sme boli teda zhovievavi aj k tym co robit chcu mali to nechat na dobrovolnej baze zamestnancov tohto sektora, ktory by sa tak mohli rozhodnut ci pojdu alebo nepojdu do prace bez toho aby ich zamestnavatel nejak sankcionoval.
Spoiler: ukázať
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Ja len stale nechapem, ze v com je tento sektor specialny. Preco iba predavacky ? Preco nie aj ine sektory, kludne aj vyrobu, kde zastavenie strojov nesposobi skody na technologii.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
to je problem, lebo nehat to na dobrovolenj baze typu, ci sa niekomu chce, alebo nechce ist do prace sa neda. To by potom vyzeralo, ze raz bude obchod otvoreny, raz zavrety v nedelu. Sme v dobe, kedy nedela sa stala standardnym pracovnym dnom v "sluzbach". Tu nejde len o predavaky v potravinach. Co predavacky v inych obchodoch v obuve napriklad, alebo v obchodnych centrach, hasici,, policia, zdravotnici IT podpora atd. A by si sa cudoval, kolko predavaciek a ludi sa hrnie prave v nedelu do roboty, pretoze ten den maju velmi dobre zaplateny.
Mne sosobne obchod otvoreny v nedelu nechyba. ale robia z predavaciek "trpitelky, chuderky" a urcite to tak nie je
Mne sosobne obchod otvoreny v nedelu nechyba. ale robia z predavaciek "trpitelky, chuderky" a urcite to tak nie je
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
-
- Moderátor
Inac som celkom zvedavy ako budu tieto pravidla nastavene pre nakupne centra - pretoze je otazne napriklad ako sa budu ratat hlavne plochy resturacnych zariadeni. Napriklad v takom Bory Mall v BA ma vacsina restauracii nulovy priestor pre zakaznikov - stoly na jedenie mas mimo samotnych prevadzok.
Som zvedavy, kedy sa zacne vlada citit takto socialne aj voci napriklad sestrickam, kde im znizia povinne nadcasy a zaroven zvyssia plat. Toho sa asi ale nedockame.
Som zvedavy, kedy sa zacne vlada citit takto socialne aj voci napriklad sestrickam, kde im znizia povinne nadcasy a zaroven zvyssia plat. Toho sa asi ale nedockame.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Výroba je problém, lebo niekde sa jednoducho musí pracovať, pretože odstavenie na jeden den by znamenalo velké straty. Máš firmy kde sa odstrekujú plasty, kolega robil vo firme kde sa robilo s porcelánom...faugusztin napísal: ↑Po 18. Máj, 2020, 21:03 Ja len stale nechapem, ze v com je tento sektor specialny. Preco iba predavacky ? Preco nie aj ine sektory, kludne aj vyrobu, kde zastavenie strojov nesposobi skody na technologii.
Odstávka napríklad vstrekovacích lisov by znamenala čistenie kludne pol smeny aby sa to mohlo vôbec vypnúť a potom nábeh tiež nie je okamžitý, len nahriatie môže trvať 2-3hod a aj tak sa vyrobí niekolko zmätkov po spustení. Preto taká výroba ide nepretržite na 4 zmeny, ale v takom prípade ti zasa vychádza volno aj v týždni.
Kolega čo robil vo firme s porcelánom, tak tam zasa mali pece na vypalovanie glazúry a nahriatie tej pece tiež nie je za 5 minút.
Naša firma má napríklad aj pobočku, kde je práškovna a tam tiež robia odstávku 1x do mesiaca. Piatok vypnú aby to pondelok bolo vychladnuté na úroven že sa nejdeš roztopiť a čistí sa a potom zasa nepretržitá prevádzka 1 mesiac
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
vidim to tak, ze obchodne centrum si rozhodne, ktory obchod otvoria a ktory nie. Tiez som zvedavy, ci pri vstupe do OC bude SBS pustat ludi, do maximalneho poctu na tie povolene metre.
-
- Moderátor
To ale neplati univerzalne, a aj som to napisal: "kde zastavenie strojov nesposobi skody na technologii". Preco nezakazat benzinove pumpy v nedelu ? Restauracie ? Kina ? Divadla ? Ludia na hotline (banky atd) ?
Pytam sa, preco je "predavacky" taka specialna kategoria, a preco nerobime univerzalny zakaz prace v nedelu okrem vynimiek. Ak chceme riesit pracu v nedelu, tak to riesme vseobecne, a nie pre jedinu kategoriu.
@HellAngel: Obchody ako take nie su problem, ako som pisal, problemom su "zdielane restauracne priestory", ktore sa podla vsetkeho rataju ako 'spolocne priestory', pretoze podla vyjadrenia na tlacovke sa do vymery tieto priestory nezaratavaju:
Navyše sa vypočíta maximálny počet zákazníkov tak, že na 15 metrov štvorcových môže byť jeden zákazník. Prepočíta sa to na všetky prevádzky v obchodnom centre okrem spoločných priestorov, kde bude zakázané zhromažďovať sa.
neskutocne, socializmus utoci....a v sobotu len do 13.00!!!
Tiez som proti povinnemu zatvaraniu obchodov v nedelu. Da sa na to zvyknut, ale vela krat som v nedelu poobede alebo podvecer stravil niekde v nakupaku, skocil do kina, kupit nejake handry, pozriel ikeu alebo dokupil veci na chatu, ktore mi v sobotu chybali. A tiez poznam ludi, co sa snazia zarobit extra peniaze prave priplatkami za vikend. Teda rozhodne su teraz smutni, kedze maju momentalne aj o tretinu mensiu vyplatu.
Harris, preco zatvarat v nedelu? Co tak zatvorit na cely vikend? Od piatku siestej vecer az do pondelka osmej rano, hm?
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Trochu z ineho sudka, ale je super, co sa da vsetko zdovodnit COVID-19tkou
https://index.sme.sk/c/22406875/pandemi ... avedu.html
https://index.sme.sk/c/22406875/pandemi ... avedu.html
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
nemozes to sem skopirovat a dat do spoilera? nemam predplatne sme.sk tak som sa toho moc nedocital
-
- Moderátor
Ide o to, ze spanieli rozmyslaju nad univerzalnym prijmom, pretoze im zrazu vela ludi nemoze robit, a administrativa by bola jednoduchsia nez riesit ziadosti atd pocas pandemie.
Tu to mas bez paywall https://www.bbc.com/news/world-europe-52707551
Tu to mas bez paywall https://www.bbc.com/news/world-europe-52707551
stale nechapem ako nas spanikarili......cez 300k mrtvych ze vraj na koronu z 8mld a cely svet skolaboval.......preco za posledne 3 mesiace pocuvame same negativne spravy a nie pozitivne? Kde su ti mrtvi z Afriky, urrcite keby tam zomierali ludia viac ako na Zapade, tak by sa tam western journalists nasackovali a tlacili by zase este viac do nas aby sme sa bali
akoto to bolo ? Create fear and then offer a solution and they will take anything.
akoto to bolo ? Create fear and then offer a solution and they will take anything.