Info o reklamacii
Info o reklamacii
Ahojte, neviem ci sa to riesilo alebo nie, chcem sa opytat vas ci mate podobnu skusenost. kupil som notebook dna 25.4.2018. Dna 5.6.2018 mi odisla zakladna doska kde bola reklamacia vybavena vymenenim dosky za druhy kus. teraz v maji opat odisla zakladna doska, notebook nenabehne. mam narok na reklamaciu i ked od kupy ubehli 2 roky? ale zas 2 roky nepouzivam zakladnu dosku. dakujem
Re: Info o reklamacii
ak bola reklamacia vyriesena "opravou" tak plati zaruka od zakupenia NTB
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
O dobu reklamácie je ale záruka predĺžená
bola riesena opravou - vymena zakladnej dosky...skoda to ste ma nepotesili, tak ak som to pochopil spravne..zial tak nic ine neostava len ho dat chlapcovi aby sa "pohral"
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Vychadzat mozes len z toho, co presne mas uvedene v protokole o vyrieseni reklamacie..
Obciansky zakonnik, §627, ods. 2. píše:
Ak dôjde k výmene, začne plynúť záručná doba znova od prevzatia novej veci. To isté platí, ak dôjde k výmene súčiastky, na ktorú bola poskytnutá záruka.
Nestretol som sa s tym, aby pri opravach notebookov byvala poskytnuta zaruka na dosku alebo iny komponent samostatne. Jedine v pripade, ze to bol napr. skladany PC, tam je to bezne aj v pripade, ked je predany ako jeden kus tovaru a nie kopa komponentov.
Ako dlho Ti to opravovali? Zarucna doba sa zo zakona predlzuje o dobu opravy, ale kedze dnes je 26. a oni to nemohli riesit dlhsie ako 30 dni, bude to uz na 99,9999% mimo zaruky..
Obciansky zakonnik, §627, ods. 2. píše:
Ak dôjde k výmene, začne plynúť záručná doba znova od prevzatia novej veci. To isté platí, ak dôjde k výmene súčiastky, na ktorú bola poskytnutá záruka.
Nestretol som sa s tym, aby pri opravach notebookov byvala poskytnuta zaruka na dosku alebo iny komponent samostatne. Jedine v pripade, ze to bol napr. skladany PC, tam je to bezne aj v pripade, ked je predany ako jeden kus tovaru a nie kopa komponentov.
Ako dlho Ti to opravovali? Zarucna doba sa zo zakona predlzuje o dobu opravy, ale kedze dnes je 26. a oni to nemohli riesit dlhsie ako 30 dni, bude to uz na 99,9999% mimo zaruky..
Spoiler: ukázať
hej to je to, ze oni to zvyknu riesit aj oprava - vymena za novy kus. take vymrdanie so systemom
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Pri HP som sa s tymto stretol viackrat pri atramentovych tlaciarnach resp. MFP.. V protokole nieco v zmysle "oprava vymenou zakladnej jednotky", ale dostal si vlastne celu tlaciaren novu s foliami a novym s/n..
Spoiler: ukázať