@ loleq...
No... ja chcem tiež kompakt, ale chcem tam vmestiť 168 mm dvojvežu a 4 a pol slotovú 30 cm grafáreň. Ja som cieľová skupina pre toto.
Máš pravdu v pár veciach, ale aj tak mi príde, že si sa nejak nafučal na Fractal a dávaš im vyžrať viac než si zaslúžia.
Na HDD klietku som narazil aj ja, s tými trčiacimi skrutkami, fakt dosť seriózny prešľap čo nemal byť. So štandardnou kabelážou to zrejme nebude problém, aj keď zbytočný zásek /nepochopil som v čom je u teba konkrétne problém s káblami/, ale taký custom sleeving s HDD klietkou jednoznačne bez šance, hlavne v kombinácii so štýlom uchytenia bočnice. Ale s tým prúserom čo bola Era to fakt nemá nič spoločné.
AiO mňa absolútne netankuje, keďže o to nikdy ani nezakopnem, ale ten vrch určite mohli spraviť lepšie čo sa týka RAM clearance, šírka bedne by asi pustila? To je druhý objektívny prešľap. Dopredu by som si AiO tiež nedal, aby som ním rozfúkaval teplo do skrine, ale ak chce niekto solídne AiO na strop, tak si proste takéto krátke bedne škrtne hneď na začiatku. Ak chce výrobca postaviť kompaktnú skriňu, tak footprint je základ a teda hráš na to, že to pustíš do výšky, ktorá je tu konkrétne daná výškou ATX dosky a zdroja, čiže ak nerátam nožičky, tak samotnú konštrukciu nižšiu spraviť ani nejde. Čiže nečudujem sa, že pri tomto koncepte hrajú na AiO vpredu, lebo to miesto tam vzniklo samé od seba. Každopádne každý normálny človek si kúpi radšej top vzduch a nerieši takéto blbosti.
Monster1 napísal: ↑Št 04. Jún, 2020, 21:26
- dtto zdroj, v R4 ho napríklad nedám von ak nezhodím aj fan na podlahe, tu vytiahneš von cez zadnú stenu bez problémov
- aby si vytiahol predný filter, musíš otvoriť tri "dvierka" a ešte sa ti filter pri vyťahovaní a vkladaní zadrháva o tú vrchnú plastovú sponu čo sa zaklapáva o kostru skrine
- spodný filter vytiahneš len zozadu, na čo v drvivej väčšine potrebuješ manipulovať so skriňou
- ak chceš dotiahnuť PCIe karty, zavadzia ti obruba kostry na zadnej stene a doťahuješ pod uhlom
- málo úchytiek na zip pásky v hornej a zadnej časti tray za doskou
- neviem jak tebe, ale mne sa predné plastové dvierka po čase mierne olupujú. Mal som to aj predtým na R3 a tú som mal o dosť kratšie. Bedňa pritom nie je na priamom slnku ani sa o ňu neobtieram...
No su to take prkotiny ktore nie vždy často robiš zdroj menim tak raz za 8 rokov inak ho nevyberam, detto cable management, najhorši je ten spodny filter preto ho z lenivosti umývam tak raz za pol roka
Mne dvierka držia nič sa nelupe, akurat je ten plast mierne nažltly asi zo slnka, skrinku mám 8 rokov.
Ale inak máš pravdu, to sú veci ktorésa časom vychytali.
Ja som minule zdroj za pár dní vyberal zakladal asi 4 razy, tak ma to dožralo.
Ale to bola špecifická situácia, lebo som v ňom menil fan a boli okolo toho problémy nesúvisiace so skriňou, len proste vtedy som si povedal, že by sa ten bracket zozadu bol hodil. Fany zvyknem čistiť tak raz za pol roka, vadí mi keď vidím zaprášené lopatky
, a u horných som túto očistu už párkrát vynechal presne preto, lebo je s tým oštara. Oká na uchytenie káblov za tray mne dosť chýbajú, hlavne lebo všetky fany v bedni mám zapojené do externého regulátora čo je vpredu na podlahe a teda ťahám zovšadiaľ poza tray kopec rozdvojok a predlžovákov k fanom a niet to tam kde prichytiť, len zbaliť dokopy do vrkoča a nechať visieť. Viem, že sú to všetko dosť špecifické veci s ktorými príde do styku minimum userov, ale za tie roky som v tej bedni poskúšal všetko možné a teda narazil aj na najmenšie slabiny.
Určite aj nová bedňa nejaké má, ale keď si konfrontujem veci o ktorých viem, že mi vadia na R4 a porovnávam, tak vidím, že všetko s čím sa u nej bijem je ošetrené.
Každopádne takú schýzu jak medzi 7 Compact a Jonsbo U5 som ešte nikdy nemal. Nakoniec kúpim obe a budem ich striedať každý mesiac.