Aquaero: Vaše zkušenosti.
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Re: Aquaero: Vaše zkušenosti.
Hovoriť môže ale OCTO je tak 98 percent HW výbavy toho čo AQ 2% HW za 130 eur navyše je FTW
... AQ bolo OP samozrejme v dobe, keď tu bolo len LT s 2 PWM konektormi. Ale s príchodom Quadra/OCTA je z AQ za tú cenu totálny šajt, ak to dávaš do hociakej skrinky Taká je momentálne bohužiaľ pravda, ale to ľudia v dobe kúpy AQ nevedeli, čo bude, takže je to nepodstatné.
AQ sa momentálne oplatí ak staviaš nenormálne gigantický projekt s počtom radov/fanov, ktoré do skrinky nevopcháš. X púmp ktoré napojíš rovno buď cez aquabus a cez aquabus budeš napájať do slave ďalšie OCTO/Quadro zariadenia kvôli ďalším PMW konektorom.
... AQ bolo OP samozrejme v dobe, keď tu bolo len LT s 2 PWM konektormi. Ale s príchodom Quadra/OCTA je z AQ za tú cenu totálny šajt, ak to dávaš do hociakej skrinky Taká je momentálne bohužiaľ pravda, ale to ľudia v dobe kúpy AQ nevedeli, čo bude, takže je to nepodstatné.
AQ sa momentálne oplatí ak staviaš nenormálne gigantický projekt s počtom radov/fanov, ktoré do skrinky nevopcháš. X púmp ktoré napojíš rovno buď cez aquabus a cez aquabus budeš napájať do slave ďalšie OCTO/Quadro zariadenia kvôli ďalším PMW konektorom.
.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
No to je asi najvacsia skoda, mam aquaero 5 LT, co ma iba jeden PWM konektor, a prakticky vsade uz mam PWM konektory. Ale zas kupovat nove Octo len kvoli tomu...
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
No mne by práve Octo nepomohlo, lebo všade mám DC fany a aj tam kde nemám /CPU chladič/, tak regulujem cez DC, lebo cez PWM pod 700 rpm netočia /cez DC viem zliezť aj pod 400/. Je mi jasné, že som v menšine a že DC regulácia je dnes okrajová záležitosť, ale predsa je to funkčné obmedzenie oproti aktuálnym AQ. Po HW stránke je ľahšie postaviť čisto PWM regulátor, lebo nepotrebuješ riešiť na plošáku napäťové regulátory ani ich chladenie /ak majú mať vyšší výkon na kanál/. Čiže tam je za AQ objektívny príplatok, ale samozrejme toľko čo je rozdiel v cene to zďaleka nerobí. Octo sa fakt trafili do toho čo sa aktuálne používa /PWM a RGB/ a to je super.
AQ je pre ľudí čo chcú všetko a nepozerajú na cenu. A povedzme si ono sa tých 100 € v každej lepšej mašine dnes stratí, keď grafy idú po 1000 € jakeby sa nechumelilo a AQ ani nestriedaš každé 2-3 roky ako grafiku.
AQ je pre ľudí čo chcú všetko a nepozerajú na cenu. A povedzme si ono sa tých 100 € v každej lepšej mašine dnes stratí, keď grafy idú po 1000 € jakeby sa nechumelilo a AQ ani nestriedaš každé 2-3 roky ako grafiku.
Spoiler: ukázať
- Leon
- Pokročilý používateľ
To je ale taký argument akože chcem sa raz do roka vysaunovať, dať si masáž a zaplávať si v bazéne, tak si kúpim celý wellnes ... akurát u vlastníkov s AQ s normal skrinkou takýto počet nenastane možno ani raz v živote ...
A k tej zanedbatelnej cene. Tým, že kúpiš či už grafiku za 500-1000 alebo 1500, alebo 64/128 alebo 512GB ram, alebo CPU za 150 alebo 3500, ti využitelnosť AQ nestúpne ...
Už viackrát som sa pousmial nad tým, ako ďaleko ešte dokážu ľudia zájsť aby si ospravedlnili niečo
A k tej zanedbatelnej cene. Tým, že kúpiš či už grafiku za 500-1000 alebo 1500, alebo 64/128 alebo 512GB ram, alebo CPU za 150 alebo 3500, ti využitelnosť AQ nestúpne ...
Už viackrát som sa pousmial nad tým, ako ďaleko ešte dokážu ľudia zájsť aby si ospravedlnili niečo
.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Ja len vravím, že 100 € investícia do HW čo používaš v pohode 10 rokov proste nezabolí. V porovnaní s tým, že rádovo drahší HW striedaš častejšie. Samo ak máš alternatívu čo plne funkčne pokryje tvoje potreby za polovicu, tak neni o čom, ale to pred Octo nebolo. Ale ak chceš zrovna tú jednu vec čo Octo neviem, tak je to tiež schýza. Ja by som sa napr. nezriekol 3-pinových NB Multiframe ktoré mám notoricky overené už asi 10 rokov, v prospech toho, že viem kúpiť lacnejší PWM regulátor, to by som si skôr priplatil za to AQ 6 LT, ale to som ja.. to sú moje zásady, nie rozum.
- Leon
- Pokročilý používateľ
jj ale to je ako si písal minoritný problem, to sa nedá brať ani ako plus
Ja som to hlavne porovnával s XT, lebo tu padla zmienka. Oproti 6LT už vieme aj argumentovať, lebo do LT si vieš dokúpiť za 54€ OCTO, zapojiť ho ako slave a máš vo výsledku regulátor, ktorý je doslova už v inej domenzii a stále si o 20€ lacnejšie než XT
Ja som to hlavne porovnával s XT, lebo tu padla zmienka. Oproti 6LT už vieme aj argumentovať, lebo do LT si vieš dokúpiť za 54€ OCTO, zapojiť ho ako slave a máš vo výsledku regulátor, ktorý je doslova už v inej domenzii a stále si o 20€ lacnejšie než XT
.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Ach, ten optimizmus, ze 10 rokov. Za 10 rokov som ja vymenil bigNG, aquaero 5, Commander Pro a ovladanie cez dosku . bigNG zomrel na absolutne nulovu podporu SW, aquaero 5 je pre mna nepouzitelny kvoli jedinemu PWM headeru, ovladanie cez dosku a Commander Pro nema spajanie senzorov... Pri mojom stasti ak si kupim Octo, tak tipujem ze do 2 rokov aquacomputer skrachuje .mino_85 napísal: ↑Ut 09. Jún, 2020, 16:38 Ja len vravím, že 100 € investícia do HW čo používaš v pohode 10 rokov proste nezabolí. V porovnaní s tým, že rádovo drahší HW striedaš častejšie. Samo ak máš alternatívu čo plne funkčne pokryje tvoje potreby za polovicu, tak neni o čom, ale to pred Octo nebolo. Ale ak chceš zrovna tú jednu vec čo Octo neviem, tak je to tiež schýza. Ja by som sa napr. nezriekol 3-pinových NB Multiframe ktoré mám notoricky overené už asi 10 rokov, v prospech toho, že viem kúpiť lacnejší PWM regulátor, to by som si skôr priplatil za to AQ 6 LT, ale to som ja.. to sú moje zásady, nie rozum.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
tak zase ja mám AQ ozaj dlho
a ako píše miňo ani vtedy nič lepšie nebolo, tak to skorej práve zabíjal ten soft
teraz je to naopak
resp odkedy je suite za peniaze tak je to fajn kus softu dovtedy to bol kus
jak tak pozer8m zase budem kupovať další rok
a ako píše miňo ani vtedy nič lepšie nebolo, tak to skorej práve zabíjal ten soft
teraz je to naopak
resp odkedy je suite za peniaze tak je to fajn kus softu dovtedy to bol kus
jak tak pozer8m zase budem kupovať další rok
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Jaj to hej, XT som ja vlastne aj vytesnil, že vôbec existuje. Vlastne ani nechápem kto to ešte kupuje, keďže aj tak všetko riešiš cez SW a dnes už skrine z 99% ani nemajú 5,25" šachtu. Sa mi zdá aj praktickejšie dnes schovať LT verziu do bedne, pod PSU shroudy jak robené.
No si ma nakopol, tak som pozrel... svoj 5 LT som kupoval v 11/2013 a keďže som teraz zas nakúpil 6 ks 3-pinových Multiframe do novej bedne, tak zrejme ešte pár rokov bude stačiť.faugusztin napísal: ↑Ut 09. Jún, 2020, 17:47 Ach, ten optimizmus, ze 10 rokov. Za 10 rokov som ja vymenil bigNG, aquaero 5, Commander Pro a ovladanie cez dosku . bigNG zomrel na absolutne nulovu podporu SW, aquaero 5 je pre mna nepouzitelny kvoli jedinemu PWM headeru, ovladanie cez dosku a Commander Pro nema spajanie senzorov... Pri mojom stasti ak si kupim Octo, tak tipujem ze do 2 rokov aquacomputer skrachuje .
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Používa tu niekto aj tú .20 insider verziu? Ak áno, tiež niekedy manuálna úprava výkonu ide a niekedy nechce reagovať na zmenu a niekedy pomôže, že ak nefunguje slider, tak funguje políčko so zadávaním čísla?
Taktiež, či pri krivke, keď je nastavená napríklad hodnota 40% to aj ide na 40 - mne to ide vtedy na 43%.
Taktiež, či pri krivke, keď je nastavená napríklad hodnota 40% to aj ide na 40 - mne to ide vtedy na 43%.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Boys... jeden technicky dotaz. Mám aquaero 5LT + nový zakúpený Quadro fan controler, ktoré chcem prepojiť. A teraz ten dotaz
Ako to bude s licenciou? Resp. ako docieliť, aby som mal možnosť upgradu na najnovšiu verziu softwaru? Tomu 5LT platnosť bezplatného upgradu vypršala už dávnejšie a ten Quadro, tým že je nový, má samozrejme možnosť novej licencie. Stačí ich teda len prepojiť a môžem upgradovať na najnovšiu verziu? Alebo to bude možne, len keď bude quadro samostatne zapojené?
Ako to bude s licenciou? Resp. ako docieliť, aby som mal možnosť upgradu na najnovšiu verziu softwaru? Tomu 5LT platnosť bezplatného upgradu vypršala už dávnejšie a ten Quadro, tým že je nový, má samozrejme možnosť novej licencie. Stačí ich teda len prepojiť a môžem upgradovať na najnovšiu verziu? Alebo to bude možne, len keď bude quadro samostatne zapojené?
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Sú niekde publikované staršie verzie Aquasuite? Prišla verzia X.30, písalo varovanie, že bude potrebný extend servicu (ja som bral, že service ako ich Windows service, že je tam nejaký update) a nenapadlo mi, že tým myslia licenciu, práve pred pár dňami mi skončilo tých úžasných 6 mesiacov dvoch stabilných verzií.
Edit: Stále som to nenašiel, na ich download stránke je len posledná verzia. Prípadne ak máte niekto inštalačku pre X.27, tak ak by ste ju vedeli zdieľať, bol by som vám vďačný.
Edit: Stále som to nenašiel, na ich download stránke je len posledná verzia. Prípadne ak máte niekto inštalačku pre X.27, tak ak by ste ju vedeli zdieľať, bol by som vám vďačný.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Skús spraviť reinštaláciu. Pri inštalovaní by ti malo poskytnúť možnosť nahodiť poslednú podporovanú licencovanú verziu.