Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy
Re: Telekom FTTH/GPON
Iste, je to len meranie, ale pre predstavu to staci, hlavne je nulove rusenie, kedze nik v dome nema 5ghz, zatial
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Zdravím,ak mám optiku a Magio TV,princíp je rovnaký ako na metalike? a to,že ak je pustená TV tak o to pomalší je net? alebo pri optike to je nezávislé?
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
To by sa nemalo diat ani na metalike....aj ked...ktovie. Klasicka metalika dnes je uz len DSL, ktore je pomalsie a rozdiely mozu byt viac viditelne.
Co mam optiku od orange, tak aj so zapnutym TV nameram +- rovnaku max rychlost. Telekom optika bude najskor podobna.
Co mam optiku od orange, tak aj so zapnutym TV nameram +- rovnaku max rychlost. Telekom optika bude najskor podobna.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
tak na metalike VDSL ak máš profil 40mbit a zapneš 2 HD programy tak nameráš asi 25 Mbit...a chcel som vedieť či aj na optike si to TV "odkusne"
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
ani na metalike to tak nieje, ak mas profil 40/4 pre net, celkovy profil pre tvoju domacnost akym je router chyteny je 60/6 pocitaju 2xtelka+jedno nahravanie paralelne, na optike pustaju lepsi stream pre telku
co sa tyka orange telky, tak spusta sa projekt kde okrem netu aj multicast pojde cez telekom, tj ak si clovek objedna tv+net od orange na optike napr. tak to bude mat v podstate od telekomu na ich sieti na ich gpone
co sa tyka orange telky, tak spusta sa projekt kde okrem netu aj multicast pojde cez telekom, tj ak si clovek objedna tv+net od orange na optike napr. tak to bude mat v podstate od telekomu na ich sieti na ich gpone
ale ak mám linku v stave,že dosiahnuteľná rýchlosť max 45 000kbps tak tých 60/6 chytiť nemôžem a preto mi TV odkusne z profilu pre netd3Xter napísal: ↑Pi 26. Jún, 2020, 17:16 ani na metalike to tak nieje, ak mas profil 40/4 pre net, celkovy profil pre tvoju domacnost akym je router chyteny je 60/6 pocitaju 2xtelka+jedno nahravanie paralelne, na optike pustaju lepsi stream pre telku
- d3Xter
- Používateľ
v tom pripade ano, zrejme si velmi daleko od msanu, alebo nahovno vedenie...ale by defalut to pocitaju a nasadzuju profily tak ako som pisal
čiže ak má niekto najnižšiu optiku + TV,vždy dosiahnem plných 30mbit?
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Ešte by ma zaujímalo aké zariadenie mi Telekom poskytne do nájmu? optik+TV ak som zaškrtol v objednávke štandardný router ?
Môžem ho vymeniť za vlastný?
Môžem ho vymeniť za vlastný?
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Router je zaroven konvertor optika-metalika. Co viem, tak ziadny z operatorov nepodporuje jeho akukolvek vymenu za iny. ma to zmysel, inac by si pustali do siete milion roznych zariadeni a poskytovat podporu na XY modelov by nebolo mozne. Ovsem za tento konvertoro-router si mozes zavesit co chces. Tiez byva mozne to prepnut do bridge modu, kedy sa to tvari len ako priechodzi konvertor, bez akehokolvek menezmentu.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Shiro zas pises o veciach ktorym nerozumies? Kde mas pri FTTH metaliku?
Telekom myslim dava Chrunavej HG8245H, ale neviem na 100%.
Telekom myslim dava Chrunavej HG8245H, ale neviem na 100%.
- d3Xter
- Používateľ
bez mngt by to asi tazko prepli do bridge modu a spat