COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia
Mne vadí, že sa sľubovalo, koľko sa bude testovať a samozrejme zostalo len pri rečiach. Niekto zistil, že ktosi to musí aj zaplatiť
No uvidíme. Pozrieme čísla o nejaký ten mesiac.
No uvidíme. Pozrieme čísla o nejaký ten mesiac.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
Hell: ak sa nemylim, tak sa vychadza z poznatkov, ze deti to medzi sebou neprenasaju. Skusim najst aj zdroj k tomu.
FVE 12.45 kWp V/Z
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Ono ze sa slepe testovanie v podstate ukoncilo chapem. Pri takto uvolnenych opatreniach robit slepy test nema prakticky vyznam. Dnes som OK, po teste zajdem do obchodu, a uz som nakazeny. Testuje sa pri podpozreni a v moznych ohniskach. Mam jedneho znameho lekara, co robi pre farmaceuticku spolocnost, nieco ako obchodaka a povedal mi, ze cca v septembri dodaju na trch tie vylepsene rychlotesty. Tie budu podstatne presniejsie ako tie aktualne a ich cena je nizka. Lenze v septembri uz tu zrejme bude druha vlna. Aka velka, bude zalezat asi len od toho, kolko ludi pojde na dovelenku do zahranicia a kolki z nich podstupia dobrovolnu domacu karantenu
Maniak: ano deti su voci virusu velmi odolne ale ich rodicia a rodina nie. Su to aj takzvany "superprenasaci" Dokazu v sebe ten virus mat niekolko tyzdnov aktivny. A vies ako to je pri detoch. Furt sa na teba lepia, tulia a podobne. Neda sa vyhnut priamemu kontaktu s nimi Takze velmi lahko sa z nich prenasa virus na dospeleho. A oni tiez v skolkach nie su drzany v kojach 1x1m. Su v neustalom kontakte
Maniak: ano deti su voci virusu velmi odolne ale ich rodicia a rodina nie. Su to aj takzvany "superprenasaci" Dokazu v sebe ten virus mat niekolko tyzdnov aktivny. A vies ako to je pri detoch. Furt sa na teba lepia, tulia a podobne. Neda sa vyhnut priamemu kontaktu s nimi Takze velmi lahko sa z nich prenasa virus na dospeleho. A oni tiez v skolkach nie su drzany v kojach 1x1m. Su v neustalom kontakte
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Áno už vidím koľko slovákov pôjde z dovolenky domov, nahlási sa na úrade, podstúpi test, pôjde do domácej karantény, a o pár dní ďalší test.
Dovolím si povedať že nula celá nula nula nula jedna percenta.
Tu sa stále nájdu ľudia čo prídu do obchodu a nedajú si rúško, dezinfekcia je pre nich sci-fi atď. Lebo oni sú nesmrteľný oni nie sú chorí a iné srandy.
Dovolím si povedať že nula celá nula nula nula jedna percenta.
Tu sa stále nájdu ľudia čo prídu do obchodu a nedajú si rúško, dezinfekcia je pre nich sci-fi atď. Lebo oni sú nesmrteľný oni nie sú chorí a iné srandy.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
Takto?
Sorry za OT
MSI PRO B650M-P | AMD Ryzen 5 7600 | Patriot Viper Venom 32GB KIT DDR5 6000MHz | Endorfy Fera 5 | Montech AIR 1000 SILENT Black | Apacer AS2280Q4U 1 TB | ASUS TUF GAMING 750B
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Nechcem by cynik ale inak sa neda. Covid stats som prestal sledovat, ked to zacalo byt zle. Myslim, ze byt opatrny je na mieste, ak ma clovek nejake zdravotne problemy. To by som nosil respirator aj na prechadzku.
Death rate pre zdraveho cloveka nie je skarede cislo. Zastavit sa to proste neda, zit treba, uzivit sa tiez. Uz je priestor len na "regulacne" opatrenia ak to zacne byt ozaj zle aby sa dostalo plnohodnotnej zdravotnej starostlivosti kazdemu.
Drzim kazdemu palce aby to pripadne rozdychal ale je to tu vo velkom, bude to tu vo velkom a statisticky by to mala byt pre ludstvo len mala facka.
Death rate pre zdraveho cloveka nie je skarede cislo. Zastavit sa to proste neda, zit treba, uzivit sa tiez. Uz je priestor len na "regulacne" opatrenia ak to zacne byt ozaj zle aby sa dostalo plnohodnotnej zdravotnej starostlivosti kazdemu.
Drzim kazdemu palce aby to pripadne rozdychal ale je to tu vo velkom, bude to tu vo velkom a statisticky by to mala byt pre ludstvo len mala facka.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Cisla uz tiez nesledujem, ale na pozore treba byt. To zahranicie by sme si mali si tento rok slovaci zrejme odpustit. Respektive cestovanie riesit dopravou, kde nie je natlacenych dalsich XY ludi. A tiez po prichode, ist do domacej 2 tyzdnovej domacej karanteny. To sa da v pohode prezit. Hlavne to zasa nerozniest po slovensku vo velkom, aby sa nezatvarali firmy. To by bolo zle. Musime sa stym naucit zit a dodrziavat iste pravidla, kym nebude efektivna liecba
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
len sa spytam, ta domaca karantena funguje tak ze si zoberes dovolenku alebo dostanes papier od lekara a ides kvazi na PN?
Spoiler: ukázať
tak to sa ani necudujem, ze ludia nezostavaju doma a nenahlasuju sa, ked za PN dostanu almuznu.
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Tak nejako. Stratíš finančne a ešte máš okolo toho vybavovačky. Motivácia žiadna.
BTW príde mi až komické, ako sa zrazu rieši chorobnosť, teplota, hygiena v práci. Rok dozadu hocikto sedel v práci s chrípkou a 38'C, žral paralen a nikto nič.
To sa nám doba zmenila
BTW príde mi až komické, ako sa zrazu rieši chorobnosť, teplota, hygiena v práci. Rok dozadu hocikto sedel v práci s chrípkou a 38'C, žral paralen a nikto nič.
To sa nám doba zmenila
Ja som rád, aspoň niečo pozitívne. Koľkokrát prišiel dakto chorý a zbytočne nakazil x kolegov. Priznám sa sám som bol občas previnilec, ale ešte pred covidom mi doplo že to nie je dobré riešenie, a teraz to doplo aj ďalším. Aj keď ani zďaleka nie všetkým.
Čo sa PN týka, ľudia čo si platia všetko poctivo nemajú almužnu. Samozrejme ak vydrbávajú s odvodmi tak potom majú potrebu vydrbať aj s PN.
Čo sa PN týka, ľudia čo si platia všetko poctivo nemajú almužnu. Samozrejme ak vydrbávajú s odvodmi tak potom majú potrebu vydrbať aj s PN.
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Akoze ked dostanes 55% zo mzdy, tak to neni almuzna hej ? Bezna rodina ma naklady na byvanie okolo 500e ak namiesto 1000e dostanes 550, tak lizes rit. A to sa ozaj nebavime o praceneschopnosti. Schopny si ale..
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Ale v tej kqrantene není celý mesiac. Hovorili o 5 dní kedy sa robí druhy test a čaká sa či je negatív.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10