Pomalé sťahovanie s Orange optikou
Pomalé sťahovanie s Orange optikou
Čau,
mám optický internet Partner 600/60 od Orangu, na speedtest.net aj ďalších podobných službách meriam tak 550/50, ale aj tak trpím pomalých sťahovaním. Skúšal som Ulozto, Fastshare a drivery z nvidia.com, ale všade som mal len okolo 80 Mbit/s. Je to vyťaženosťou serverov a takáto rýchlosť je normálna? Alebo operátor škrtí rýchlosť sťahovania zámerne? Alebo mám niečo blbo nastavené v routri?
Díky za rady.
mám optický internet Partner 600/60 od Orangu, na speedtest.net aj ďalších podobných službách meriam tak 550/50, ale aj tak trpím pomalých sťahovaním. Skúšal som Ulozto, Fastshare a drivery z nvidia.com, ale všade som mal len okolo 80 Mbit/s. Je to vyťaženosťou serverov a takáto rýchlosť je normálna? Alebo operátor škrtí rýchlosť sťahovania zámerne? Alebo mám niečo blbo nastavené v routri?
Díky za rady.
Spoiler: ukázať
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Re: Pomalé sťahovanie s Orange optikou
Pravdepodobne servery. Používam kadečo iné a idem vždy plnou rýchlosťou. Router máš dúfam 1 Gbit, aj sieťovú kartu. Respektíve to isto máš OK, lebo inak by ti nešiel ten Speed test.
skor limity servrov, skus torrenty ..
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
ulozto a fastshare ani necakaj, že ti pôjde rychlo. Za tie si musis zaplatit inak máš obmedzenú rýchlosť ako každý. nvidia len možno niečo so serverami bolo, mne to teraz išlo 55 MB/s.
.
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
keby nemal zaplateny, tak by z fastshare nedal ani 80 mne to dava full co da router 98 moze byt, ze orange to nejak blokuje
Jasne, mám VIP všade. Písal som aj na podporu ulozto, ale nič konkrétne som sa nedozvedel. Iba že možno je to nejakým obmedzením linky pre zahraničné spojenia, a že to mám ešte pretestovať na https://rychlost.cz. Tam mi vyšli takéto výsledky https://rychlost.cz/vysledek/20202886553-44f0/
Dúfal som, že mi povedia, že je to kapacitou ich serverov, ale to sa práve nestalo.
Dúfal som, že mi povedia, že je to kapacitou ich serverov, ale to sa práve nestalo.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
ulozt, spolu s hellshare je maximalne nevyhodna somarina. nechapem, preco to ludia pouzivaju, ked je tolko minimalne rovnako rychlych (ak nie rychlejsich) a lacnejsich alternativ....
Mam 300/30 a nemam problem to vytazit na webshare, ci inde alebo na torrentoch.
Ved skus dat tahat z ulozta 10 veci naraz a tak si vytazis linku. Ked uz neposkytnu plnu rychlost na 1 subor.
Mam 300/30 a nemam problem to vytazit na webshare, ci inde alebo na torrentoch.
Ved skus dat tahat z ulozta 10 veci naraz a tak si vytazis linku. Ked uz neposkytnu plnu rychlost na 1 subor.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Orange to urcite nelimituje. Skus dat stahovat viac veci naraz. Ja stahujem vacsinou cez webshare a jedno stahovanie ma limit na 10 MB/s ale ked dam stahovat subezne viac veci tak mi to ide plnou rychlostou 600 Mbit/s.
Edit: shiro ma predbehol
Edit: shiro ma predbehol
Kks, máte asi pravdu. Teraz som sťahoval len tak cvične 5 súborov naraz, a všetky bežali okolo 10 MB/s KAŽDÝ.
No ja ulozto používam, lebo tam nájdem v podstate vždy všetko a to aj s už vloženými titulkami. Teda až na výnimky. Plus vidím technické parametre toho, čo sťahujem - rozlíšenie, bitrate, počet audiostôp atď.
No ja ulozto používam, lebo tam nájdem v podstate vždy všetko a to aj s už vloženými titulkami. Teda až na výnimky. Plus vidím technické parametre toho, čo sťahujem - rozlíšenie, bitrate, počet audiostôp atď.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
to je prave ten problem. hlupi ludia, nevediaci o lepsich moznostiach. preto hadzu vsetko na cenovo nevyhodne ulozto. o kvalitnych zdrojoch kvalitnych h265 ripov, ani nehovorim. film co ma 15gb v h264 ma 3-5gb v h265 a kvalita stejna....
a to tu mozno do 1-3r mame novy h266, ktory poziadavky na volne miesto zrazi o dalsich 30-50%
a to tu mozno do 1-3r mame novy h266, ktory poziadavky na volne miesto zrazi o dalsich 30-50%
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
pre mna najlepsia volba za posledne roky asi FS, da sa cez kodi pozerat bez stahovania, uz tam presli na neobmedze baliky a rocne sa oplati aj mi bolo divne zeby orange blokoval trafic, ale aj tak divne, ze ti to shapuje na 80mega per file niekde bude ten shaper aplikovany
- Hexaris
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35
Ved pusti si speedtest a zvol si jedno spojenie a potom viac a porovnaj to. Hned mas jasno. Jedno spojenie ti nikdy neukaze realnu linku. Najlepsie je si to zmerat napr. cez iperf. Len zas musis mat druhu stranu na normalnej linke. Na nete najdes public servere, ale obcas su vytazene a nedostanes z toho korektne udaje. Tuto https://iperf.fr/iperf-servers.php mas 10Gb/s, ale skus to niekedy v normalny cas ...
p.s. V tcp cez atlantik na jedno spojenie das cca 500kbps, bez algoritmu a kompresie. Proste svetlo je vo vlakne pomale a nemame radia ktore by dali taku zdialenost a mac rozhranie by akcepatovalo latenciu medzi bodama. Je to len pre priklad ... to uz sem hodne odbocil (:
p.s. V tcp cez atlantik na jedno spojenie das cca 500kbps, bez algoritmu a kompresie. Proste svetlo je vo vlakne pomale a nemame radia ktore by dali taku zdialenost a mac rozhranie by akcepatovalo latenciu medzi bodama. Je to len pre priklad ... to uz sem hodne odbocil (:
Your value does not decrease because of someone's inability to see your worth.
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
Tak som na to prišiel. Ako tu už padlo, Chrome, resp. asi každý prehliadač, vie sťahovať len jednou linkou. Ale dokáže to vyriešiť JDownloader 2, ktorý mi z ulozto ťahá okolo 65 MB/s, zatiaľ čo Chrome ten istý súbor len okolo 10 MB/s. Akurát som musel v JDownloaderovi nastaviť "Max. súčasných sťahovaní na hostiteľa" na 40 (viac nešlo).
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Aha. Tak to ma vobec nenapadlo, ze dnes niekto na stahovanie suborov pouziva priamo browser Myslim velke veci - par MB neriesim specialnym softom ani ja. Ale fajn, ze si vyriesil.
Ja JDownloader moc nemusím. Po funkčnej stránke je prakticky dokonalý, ale user friendly zrovna nie je. Ale tak teraz ho používam hojne, asi je to hlavne o zvyku.