Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy
Re: Telekom FTTH/GPON
Veď to,nikde nie je o ňom ani zmienka,ale v princípe asi to bude to isté ako HG8245H
A prechod prebehol úplne hladko,technik prevŕtal novú prípojku,aktivoval router,hotovo
A prechod prebehol úplne hladko,technik prevŕtal novú prípojku,aktivoval router,hotovo
Mal by som ešte na Vás otázku,všimol som si,že občas ak zadám do prehliadača stránku,tak ju nenačíta,ako keby nešiel net,musím ju aspoň 2-3 obnoviť.Čím to môže byť? Konkrétne toto
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
skus si v takej situacii nastavit vlastne DNS, telekomacke obcas blbnu... opendns alebo guglove
v routri alebo v notebooku?
Nastav ich priamo v routri. Odporucam primary 1.1.1.1 a secondary 1.0.0.1 https://1.1.1.1/dns/
Spoiler: ukázať
Neblokuje náhodou Telekom zmenu DNS ?
https://forum.telekom.sk/topic/19832-ne ... internetu/
Presne to isté sa to tu riešilo...nechápem prečo Telekom neumoží nastaviť ručne DNS,ak tie ich majú očividne problémy
Presne to isté sa to tu riešilo...nechápem prečo Telekom neumoží nastaviť ručne DNS,ak tie ich majú očividne problémy
Na tvojom mieste si to dam od nich nastavit do bridge modu a poriesim vlastny router.
asi to bude jediné riešenie,dík za ochotu
Skus este nastavit v notebooku, ale nastavenie v routri je pohodlnejsie kedze vsetky pripojene zariadenia by hned isli cez nastaveny DNS.
v Notebooku už som to nastavil,zdá sa že to to pomohlo...ale ako vravíš,zmena v routri by pomohla automaticky všetkým...na google je celkom dosť ako má telekom s touto chybou problém,nechápem
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
dnes som po par mesiacoch zapol magio box a zistil som ze nejde, lebo nevie ziskat ip adresu. totizto na magio routri som vypol dhcp. v magioboxe som nikde nenasiel ze by sa mu dala priradit staticka ip adresa (kym som nezapol dhcp nazad ani do ziadnych nastaveni som sa nedostal).
otazka ako pouzivat magiobox pri vypnutom dhcp? ten telekom ma nakoniec fakt prinuti dat si ten bridge mode
otazka ako pouzivat magiobox pri vypnutom dhcp? ten telekom ma nakoniec fakt prinuti dat si ten bridge mode
- Hexaris
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35
To sa mi nejak nezda, aky je to box ? Ved oni to maju v sekcii nastavenia a internetove pripojenie. Mozno to bude len nejaka prkotina.
Your value does not decrease because of someone's inability to see your worth.
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
nemoze ti router davat ip pre magio box, ten musi dostat ip z multicast dhcp, nemozes im tam strkat staciek IP - vyrabas duplicity, za predpokladu, ze nemaju IP podla mac, na prevodniku by mal byt iba bridge pre telku z uplinku na tv port