Notebook do 400€
Re: Notebook do 400€
ja som narazal na ten prvy NB linkovany od dendroida
Mobo Asus PRIME B450 Plus CPU Ryzen 7 5800X3D (Noctua NH-U12S + dual fan Noctua NF-A12) GPU MSI GeForce RTX 3070 Ventus 3X RAM G.Skill Ripjaws V F4-4000C18D-32GVK SSD Silicon Power P34A80 CASE Lancool 205 PSU Corsair RM550x case cooling: exhaust 2x Noctua F12, in-take 2x Lian Li 120mm
NB: Dell E7470 Skylake Core i5 + 16GB RAM + FHD IPS Foun: Oppo Reno 5Z
Main server: Asus PRIME A320M-K + Ryzen 5 2600 + GTX 1660Ti + 32GB Ram
NAS: QNAP TS-128 - 2TB Seagate Iron Wolf + MikroTik RB952
Peripherals: Dual monas setup 27" Samsung Odyssey G5 and AOC I2470Sw + Steelseries Apex 5 + Steelseries Rival 3 + QcK + Logitech G435
Peripherals: Dual monas setup 27" Samsung Odyssey G5 and AOC I2470Sw + Steelseries Apex 5 + Steelseries Rival 3 + QcK + Logitech G435
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
HW ti moze odist aj na notasi za 5000€. To sa moze stat vzdy. Sanca ale ze nieco odine u biznis triede nie podstatne nizsia. A az ked sa aj nieco take stane, tak nemas problem zohnat nahradnu dosku, displej atd. A hlavne za rozumne ceny. ND na amazone alebo ebay pre tieto notebooky je plno.
Dalsia vec je ich moznost otvorenia, rozobrania. Lacny plastak, bez poskodenia skoro neotvoris. Minimalne polames nejake uchytenia. Biznis NB rozoberies do posledneho sroubu bez vacsej namahy a poskodenia, prinajhorsom si pozries navod na youtube, ked si nevies s niecim poradit.
kllr007: problem je v tom, ze ty vies ako sa mas k takemu NB spravat a vies si zhodnotit, ze co si snim cca mozes dovolit. Vela ludi to ale nevie. Na zaciatku ti povedia, ze v podstate nepotrebuju ziadny vykon, nebudu ho prenasat, budu si len na tom prezerat recepty a nejake prkotinky na webe. Po pol roku za tebou dojde, notebook zlomeny, panty vylamane, s otazkou, ci to ide nejako spravit, lebo reklamaciu nechceli uznat. Pri otazke co snim robili, ze toto sa nemohlo stat ak bol polozeny na stole, z nich dostates, ze ten notebook pouzivali aj pri robeni velkej potreby na zachode, mavali ho v posteli, vlacili ho kade tade atd. Ja to beriem, notebook je mobilne zariadenie a ma aj tak sluzit, ale tie plastove modely su na toto nie moc urcene, to je naozaj idealne nehat cely cas polozene na stole a pozerat si tie recepty na webe.
Ja v tejto cene nevydim zmysel ist do vykonu, ta i5 bude bohate stacit na web aj office pracu. Radsej zvolim kvalitnejsi notebook s moznostou jednoduchehu upgradu, pripadne jednoduchym servisom ked sa po 2 rokoch pokazi
Dalsia vec je ich moznost otvorenia, rozobrania. Lacny plastak, bez poskodenia skoro neotvoris. Minimalne polames nejake uchytenia. Biznis NB rozoberies do posledneho sroubu bez vacsej namahy a poskodenia, prinajhorsom si pozries navod na youtube, ked si nevies s niecim poradit.
kllr007: problem je v tom, ze ty vies ako sa mas k takemu NB spravat a vies si zhodnotit, ze co si snim cca mozes dovolit. Vela ludi to ale nevie. Na zaciatku ti povedia, ze v podstate nepotrebuju ziadny vykon, nebudu ho prenasat, budu si len na tom prezerat recepty a nejake prkotinky na webe. Po pol roku za tebou dojde, notebook zlomeny, panty vylamane, s otazkou, ci to ide nejako spravit, lebo reklamaciu nechceli uznat. Pri otazke co snim robili, ze toto sa nemohlo stat ak bol polozeny na stole, z nich dostates, ze ten notebook pouzivali aj pri robeni velkej potreby na zachode, mavali ho v posteli, vlacili ho kade tade atd. Ja to beriem, notebook je mobilne zariadenie a ma aj tak sluzit, ale tie plastove modely su na toto nie moc urcene, to je naozaj idealne nehat cely cas polozene na stole a pozerat si tie recepty na webe.
Ja v tejto cene nevydim zmysel ist do vykonu, ta i5 bude bohate stacit na web aj office pracu. Radsej zvolim kvalitnejsi notebook s moznostou jednoduchehu upgradu, pripadne jednoduchym servisom ked sa po 2 rokoch pokazi
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Toto ma zaujima, vies zistit, aky model? V podstate ani najlacnejsie Fujitsu nikdy neboli extra lacne, oni na tu hladinu 300-400 € vobec nemierili..
Ak nejake A-cko, je to mozne, tie boli spotrebitelske..
Inac LIFEBOOK-y (S/E/P/T) mam aj ja, od 2010 nic ine a ani jeden neodisiel.. Jedine moralne, technicky funguju vsetky..
Na SK je trochu problem zohnat tie zaujimavejsie modely, na nemeckom eBay-i som ich kupoval vela..
Spoiler: ukázať
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Cakat od ludi objektivitu v diskusii je asi privela, obzvlast v diskusii na nete. Plastakom uberiem par rockov, business notasom zasa par rockov pridame, aby mal argument vacsie grady. Snake, to vazne plastaky vydrzia max. 2 roky ? Teda vacsina este menej ? To sa im to oplati vyrabat, ked sa im vracaju spat, vacsina, podla tvojej logiky ? Cakal by som od akehokolvek produktu akosi sedliackou logikou, ze musi byt stavany, aby vydrzal pri beznom pouzivani aspon 3 roky, inac sa mi to ani neoplati vyrabat. A od teba, vzhladom na to, ze si senior IT clovek s nasobnym platom predavacky v LIDLI ze pouzijes aspon rozum pred argumentaciou. Bez urazky. Tie refurbished notasy maju cca 4 roky a kludne aj viac. Ze vydrzi business notebook dalsich 8 rokov hellangel, to si si zasa par rockov pridal. Ked uz nic ine, tak je ten stroj po 12 rokoch absolutne nepouzitelny na net ani na cokolvek ine. Hellangel, skus si zabrowsovat na notase z roku 2008 v dnesnej dobe. Strielate tu cisla z brucha, ako vam vyhovuje. A este jedna vec, ludia sa k firemnemu majetku spravaju ako hovada. Plus tie notasy bezia 8 hodin denne a spusta uz to ani pred odchodom z prace nevypina. Takze kludne 24/7.
Podtrzeno, secteno je na tom so zivotnostou noveho vs. refurbished +- rovnako si myslim.
Hellangel, k tomu, ze ludia nevedia zhodnotit, ako pouzivaju veci, to vazne ? To s akymi ludmi prichadzas do kontaktu Ak je to fakt tak, tak je to je jeho problem. Akosi by som od cloveka, co pouzival notas roky a ma aspon IQ ludoopa cakal, ze bude vediet, akym stylom notas pouziva. Narazam na zakladatela temy. Ja ti viem povedat, ze som posledne 3 roky pouzival notas iba na gauci na kolenach a neprenasal ho takmer nikdy. To vazne ludia nevedia si sadnut na rit a dat si dokopy, akym stylom pouzivali notas doteraz ?
Podtrzeno, secteno je na tom so zivotnostou noveho vs. refurbished +- rovnako si myslim.
Hellangel, k tomu, ze ludia nevedia zhodnotit, ako pouzivaju veci, to vazne ? To s akymi ludmi prichadzas do kontaktu Ak je to fakt tak, tak je to je jeho problem. Akosi by som od cloveka, co pouzival notas roky a ma aspon IQ ludoopa cakal, ze bude vediet, akym stylom notas pouziva. Narazam na zakladatela temy. Ja ti viem povedat, ze som posledne 3 roky pouzival notas iba na gauci na kolenach a neprenasal ho takmer nikdy. To vazne ludia nevedia si sadnut na rit a dat si dokopy, akym stylom pouzivali notas doteraz ?
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
ano predstav si ze taky biznis notebook ide aj 12 rokov. Povodna konfiguracia bola pra i5 , 2GB ram a 256GB 5200 otackovy HDD. Dnes, procesor je ten isty, ram tam je 8GB, disk vymeneny za 256GB SSD a sice len za sata, ale rozdiel v rychlosti je. Pravidelne je rozobrany, vycisteny, prepastovany a stale ide. To je len jeden priklad z niekolko desiatok co uz som pokupoval rodine a znamym. Tento je z nich asi najstarsi a dostaval a stale dostava aj zabrat.
Plastaky vzdrzia aj viacej ako 2 roky, ked ho budes mat zabaleny v krabici, tak aj kludne 10. Vies napriklad, ked ti praskne pant, alebo plast na šasi a ty to das na reklamaciu, tak sa stava, ze ti reklamaciu neuznaju a v servisnom liste mas napisane, ze za poskodenie si mozes zas, pretoze si snim nespravne narabal.
Osobne prichadzam s vela ludmi do styku. Pracujem v zariadeni, kde mame okolo 800 ubytovanych klientov a pravidelne riesim nejaky ich problem s notebookmi alebo telefonmi. A riesim rozne kuriozity. A predstav si, ze nie kedzdy je tak gramotny v IT, ako si predstavujes, ale som rad, ze ty sa stretavas len s ludmi co su a maju to IQ nad ludoopom.
Myslim si, ze sme k teme povedali co sme mali a dotycny ma na vyber.
Plastaky vzdrzia aj viacej ako 2 roky, ked ho budes mat zabaleny v krabici, tak aj kludne 10. Vies napriklad, ked ti praskne pant, alebo plast na šasi a ty to das na reklamaciu, tak sa stava, ze ti reklamaciu neuznaju a v servisnom liste mas napisane, ze za poskodenie si mozes zas, pretoze si snim nespravne narabal.
Osobne prichadzam s vela ludmi do styku. Pracujem v zariadeni, kde mame okolo 800 ubytovanych klientov a pravidelne riesim nejaky ich problem s notebookmi alebo telefonmi. A riesim rozne kuriozity. A predstav si, ze nie kedzdy je tak gramotny v IT, ako si predstavujes, ale som rad, ze ty sa stretavas len s ludmi co su a maju to IQ nad ludoopom.
Myslim si, ze sme k teme povedali co sme mali a dotycny ma na vyber.
Platí odtiaľ-potiaľ, do moc starých refurbished by som tiež nešiel (Sandy/Ivy Bridge či dokonca staršie), odolné síce ako tank ale aj také veľké a ťažké, shitný displej, pomalé... ale linkované boli už Skylake modely a to je dobá voľba. Problém nových 400€ notebookov je že sa tam šetrilo úplne na všetkom, už pri cenovke 600€ by som skôr uvažoval o novom. Mal som lacný plasťák v minulosti a tiež odišla doska a pánty boli už dlhšie na odpis a to som si naň dával pozor, kupoval som si ho za vlastné ťažko zarobené peniaze ako študent.
A kukol by som možno aj iných predajcov použitých notebookov či dokonca bežnú inzerciu, refurbished.sk sa mi zdajú dosť drahí, ale je pravda že netuším ako sú na tom ostatní s kvalitou ponúkaných notebookov a so spoľahlivosťou (uplatnenie záruky atď.). Inak ďalší problém pri použitých notebookoch je že väčšie uhlopriečky sú vzácne, všetko samé 14" a menšie.
A kukol by som možno aj iných predajcov použitých notebookov či dokonca bežnú inzerciu, refurbished.sk sa mi zdajú dosť drahí, ale je pravda že netuším ako sú na tom ostatní s kvalitou ponúkaných notebookov a so spoľahlivosťou (uplatnenie záruky atď.). Inak ďalší problém pri použitých notebookoch je že väčšie uhlopriečky sú vzácne, všetko samé 14" a menšie.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
600€ je uz hranica, kde by som uz isto pozeral po novom. V hladine 400€ su ale odpadove notebooky, kvalitovo na mizernej urovni.
Možno ho ukecam aj na tých 600€, skôr ako do refubrished.
Skúste niečo navrhnúť...
Ja sám mám bazarovy t430 a v práci t530, ale také niečo mu už nebudem odporúčať je to už moc staré. A tie novšie lenova už neboli tak kvalitné......
Skúste niečo navrhnúť...
Ja sám mám bazarovy t430 a v práci t530, ale také niečo mu už nebudem odporúčať je to už moc staré. A tie novšie lenova už neboli tak kvalitné......
moje projektore cca 100"
P1: http://www.ritzy.cz/phpBB2/viewtopic.php?t=916
P2: http://www.ritzy.cz/phpBB2/viewtopic.php?t=975
P3: Optoma hd 141
P4: Wiewsonic led 4k
P1: http://www.ritzy.cz/phpBB2/viewtopic.php?t=916
P2: http://www.ritzy.cz/phpBB2/viewtopic.php?t=975
P3: Optoma hd 141
P4: Wiewsonic led 4k
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Musi sa hlavne rozhodnut, ci chce striktne 15,6", alebo bude dobry aj 14-palec.. V tom pripade by mal ovela vacsie moznosti kupi nieco lacne a velmi dobre..
Ak do 600.... asi totok https://www.alza.sk/hp-probook-450-g7-d5796898.htm?o=63 alebo https://www.alza.sk/dell-latitude-3400-d5758878.htm?o=2
edit.. sakra som si uvedomil ze pozeram ceny bez DPH som ako firma prihlaseny, ale stoja za zvazenie...
edit.. sakra som si uvedomil ze pozeram ceny bez DPH som ako firma prihlaseny, ale stoja za zvazenie...
Mobo Asus PRIME B450 Plus CPU Ryzen 7 5800X3D (Noctua NH-U12S + dual fan Noctua NF-A12) GPU MSI GeForce RTX 3070 Ventus 3X RAM G.Skill Ripjaws V F4-4000C18D-32GVK SSD Silicon Power P34A80 CASE Lancool 205 PSU Corsair RM550x case cooling: exhaust 2x Noctua F12, in-take 2x Lian Li 120mm
- pepkopav
- Notebook expert
- Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 2000Gb,IPS 2560X1600,Windows 11...
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
4pepe: lenovo islo kvalitou dole, preto nikto nelinkoval lenovo tie starsie uz nema zmysel kupovat a novsie modely kvalitovo su slabe
https://www.alza.sk/hp-probook-450-g7-d5796895.htm?o=2
je to blizsie cenou. Je v nom osadena i3, aj ked len dvoj jadro, tak na beznu pracu (office, internet, filmy) staci. Ak by bola poziadavka vyzsi vykon, tak potom verziu s i5 ako linkol 16cmfan, ale to su dalsie peniaze na viac.
https://www.alza.sk/hp-probook-450-g7-d5796895.htm?o=2
je to blizsie cenou. Je v nom osadena i3, aj ked len dvoj jadro, tak na beznu pracu (office, internet, filmy) staci. Ak by bola poziadavka vyzsi vykon, tak potom verziu s i5 ako linkol 16cmfan, ale to su dalsie peniaze na viac.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Treba si zratat co a jak.
Chlapci v sklade maju hpcka 250 g5 (6000u i3 ci ako)
Cez 2 roky ozaj tazke zaobchadzanie a nic mu neje.
Kazdemu kto chodi do styku s notebookmi je jasne ze ta 250 je poriadna sracka. Ak to vydrzi tam 2roky a ide veselo dalej (dokonca aj baterka je fajn). Tak normalnemu uzivatelovi musi tiez vydrzat. A ak nie tak nech si priplati za toughbook ak je hovado.
Refurbished je premna take nijake v dnesnej dobe proste.
Mne sa videli ako dobry deal pokym neprisla 8th. gen jntel.
A mozno opet budu niekedy.
Chlapci v sklade maju hpcka 250 g5 (6000u i3 ci ako)
Cez 2 roky ozaj tazke zaobchadzanie a nic mu neje.
Kazdemu kto chodi do styku s notebookmi je jasne ze ta 250 je poriadna sracka. Ak to vydrzi tam 2roky a ide veselo dalej (dokonca aj baterka je fajn). Tak normalnemu uzivatelovi musi tiez vydrzat. A ak nie tak nech si priplati za toughbook ak je hovado.
Refurbished je premna take nijake v dnesnej dobe proste.
Mne sa videli ako dobry deal pokym neprisla 8th. gen jntel.
A mozno opet budu niekedy.