dik za odpoved. Pouzivam prave asus vdsl 150€ router, zo zaciatku bolo vsetko super. Rozumiem ze snr kolise v priebehu dna. pri zatazi, ale mne prave v idle po kazdom 10s refreshi skocilo snr z 8 na 6 o 10s na 4 atd. co jednoznacne musi byt niekde problem.matuskorv napísal: ↑Pi 31. Júl, 2020, 10:30 pri záťaží sieti snr klesá.... aj mne doma padá snr aj o 2 - 3 db.... aj max rate skáče 92 mbit na 85 mbit... už u mňa menili kábel, menili pár, menili port v ústredni... trošku sa to zlepšilo, lebo predtým mi viac chybovala linka ale zrejme tam budeš mať nejaký problém... buď na vonkajšom kábli (ak ide) alebo v zemi... tie káble už dosluhujú bohužiaľ... teraz aj preto môžu skákať rýchlosti, lebo bola tá akcia s vyšším internetom ... dotklo sa to bohužiaľ tých čo mali najvyššie programy, že sa im zhoršili parametre..... kým nezaznamenávaš nejaké kolísanie rýchlosti, alebo veľkú chybovosť linky asi by som tom neriešil... ideálne je riešiť v telekome problém s viacerými na ulici... vtedy sa pohnú ľady a niečo aj riešia.. ak to riešiš sám väčšinou znižujú profily.... na telekom fóre som čítal a odporúčajú vlastné zariadenia od asusu najviac.. ale na vdsl internet slušný router vyjde 150 eur a viac
čo sa týka tých parametrov.. je to ok zatiaľ aj po tých 6 dňoch... ja mám po 35 dňoch konektu doma cca 15000 crc chýb...
no ale co sa nestalo dnes pridem z prace a pozeram ze linka dole, dsl len blika, kuknem logy o 23 spadla linka resp Failed to get IP for interface ppp0, po modem resete linku hned synchronizovalo a SNR drzalo 8,8 - 9,1 asi hodinu a max raty ktore mi posledny rok drzali 120 000 su nazad na 140 000. Po hodine SNR stuplo na 13 a max raty na 150 000.
Moznost 1 bud nieco v noci menili, moznost 2 ze znizovali profily ludom co mali v ramci akcie rychlejsi program takze sa linka odrusila.
Toto by tu mohol niekto potvrdit co mal v ramci akcie zvysene raty.