Skola
nic v zlom, ale ked sa chces zaoberat informatikou, stredne (a vacsinou ani vysoke) skoly ti do toho moc nedaju. dobre, budes nuteny sa naucit robit v C/C++, asembler a neviem este v com, ale konec-koncom aj tak sa naucis vsetko potrebne sam od seba. aj fiit-karov ked beru do prace, maju kurz z toho, v com budu robit (napr. kamos chodil na kurzy z javy a to povinne z firmy este pred tym, nez u nich zacal robit...).
cize, ked mas rad elektrotechniku, tak potom neaka stredna skola elektrotechnicka. tam budes mat dost vela informatiky, ale zase menej teorie, co ti moze chybat na vyske (ale zase nemusi).
ked chces mat trosku sirsi prehlad o svete (biologia, chemia, geografia, ...), tak chod na neaky gympel. je to tiez dobra vec. pravda, ze budes tam mat vela veci, ktore ta teraz nezaujimaju, ale ver mi, ze ani informatika ta nebude bavit cely zivot. a tiez nie je na zahodenie, ked vies dake tie zaklady ostatnych vied, resp. 2 jazyky (eng, ger). ostatne veci z informatiky sa naucis sam. ved este na strednej clovek ma dost vela volneho casu na to...
btw: zamestnat sa v IT oblasti sa da aj bez VS, zalezi len od toho, o aku pracu ide. predavat pocitace, pocitacove komponenty zvladnu aj ludia zo zakladnymi matem. vedomostami...
cize, ked mas rad elektrotechniku, tak potom neaka stredna skola elektrotechnicka. tam budes mat dost vela informatiky, ale zase menej teorie, co ti moze chybat na vyske (ale zase nemusi).
ked chces mat trosku sirsi prehlad o svete (biologia, chemia, geografia, ...), tak chod na neaky gympel. je to tiez dobra vec. pravda, ze budes tam mat vela veci, ktore ta teraz nezaujimaju, ale ver mi, ze ani informatika ta nebude bavit cely zivot. a tiez nie je na zahodenie, ked vies dake tie zaklady ostatnych vied, resp. 2 jazyky (eng, ger). ostatne veci z informatiky sa naucis sam. ved este na strednej clovek ma dost vela volneho casu na to...
btw: zamestnat sa v IT oblasti sa da aj bez VS, zalezi len od toho, o aku pracu ide. predavat pocitace, pocitacove komponenty zvladnu aj ludia zo zakladnymi matem. vedomostami...
suhlasim s kami_sama, stredna skola ta "nenauci" vsetko, ona ta len mozno trochu nasmeruje, ak sa niecomu nebudes venovat sam, skola ti v tom nepomoze (vlastna skusenost). Este by som dodal vychodiskovu situaciu ak chces ist na vysku: gymnazisti vedia lepsie matiku ale technicke veci su im povacsine novinky (vo vseobecnosti) a priemyslovkari (moj pripad) zas nemaju az taky problem s technikou len tu matiku ich menej na strednej drvili (taktiez vo vseobecnosti-moze sa to lisit)
- KatjushaMan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 10. Nov, 2006, 02:00
hehe nasa SPSE PO je dost o zivot pretoze matika sa berie poriadne toho roku nam zmenily profacku taka pohocka ale ked clovek ide do Informatickej triedy musi ocakavat najtazsie podmienky na skole najtazsi profaci najtazsie skusanie proste vsetko naj :o ale da sa ked clovek ma super partiu tak sa to zmaknut
SolidSnake napísal:uz som pozeral Adlerovu v BA a celkom sa mi paci len sa pytam ci niekto nepozna nejaku inu zaujimavu
Na adlerku chodi jeden moj kamos mozem ti povedat ze je to fakt good skola s vysokym kreditom - maju niaku zmluvu so Siemensom ohaldne praxe alebo co... ale ak sa nemienis ucit tak nic pre teba
suhlasim tento odbor MPS je este aj v BANOVCIACH NAD BEBRAVOU kde mimochodom chodim som tretiak a 8 decembra mame den otvorenych dveri kde nasa trieda poriada aj LAN PARTY tak sa mozes dojst pozriet a potom nejaka vysoka ako to ti uz bolo spominaneMarek napísal:No pohladaj dake SOU s odborom MPS-Mechanik PC sieti. Viem ze tento odbor je urcite v Starej Turej, u nas v PB a Liptovsky Mikulas. Ale ako uz bolo pisane, v tejto dobe bez vysokej skoly to je velmi tazke sa niekde uplatnit a hlavne zarobit. Ja tento rok koncim strednu (mimochodom odbor MPS) a uz by som mal pomaly pozerat na ktoru vysku pojdem.