Podarilo sa mi toto najst na nete toto , skusim zajtra
Mletie pre prípravu espressa by malo byť jemnejšie. Na prípravu jednej porcie kávy si kávovar pomelie približne 7,5 g kávy. Gramáž jednej porcie si však môžete sami nastaviť spravidla od 6,5 – 10 g. Samotná extrakcia espressa s ideálnym objemom 30 +- 5 ml by mala trvať asi 20 sekúnd. Pokiaľ je extrakcia espressa rýchla (espresso je vodnaté, bez cremy) upravte nastavenie mlynčeka na jemnejšie mletie. Pokiaľ je extrakcia príliš dlhá (espresso je prepálené) upravte nastavenie mlynčeka na hrubšie mletie. Zmena mletia sa prejaví až po 3 až 4 šálkach kávy. Správne nastavené parametre espressa na automatickom kávovare zaručia dostatočne silnú a trvanlivú vrstvu cremy. Práve crema má podstatný vplyv na výslednú chuť a robí z espressa tak výnimočný nápoj.
newmi napísal: ↑Št 23. Júl, 2020, 22:10
EDIT: tak v navode mas "Přístroj byl nastaven tak, abyste zkávových zrn mohli připravit tu nejchutnější kávu. Protonedoporučujeme upravovat nastavení mlýnku, dokud nepřipravíte 100 až 150šálků (asi 1měsícpoužívání)."
... cital som, bohovske
CPU AMD Ryzen 5 3600 4,25 GHz Vcore 1,35VMB Asrock B450m Pro 4RAM ADATA XPG SPECTRIX D80 16GB DDR4 3200MHz CL16 GPU GIGABYTE RX 5700 XT GAMING OC 8G @ Core 2GHz + Mem 875MHz 1,08V + 50PL PSUFortron Hyper M 700HDD ADATA SX8200 Pro 512GBCASEFortron CMT 510Monitor LG 29UM68 UltrawideMouse Roccat KiroKeyboard Razer BlackWidow ultimate
Tak nejako. Nie som expert na espresso, ale sú určité všeobecne známe hodnoty a zvyšok doladíš už subjektívne podľa konkrétnej kávy a svojej chuti. Len sa potrebuješ na začiatok od nejakej hodnoty odraziť, lebo žiadny lajk nedokáže z brucha povedať, či je 75 sekúnd veľa, alebo 7 málo. Preto je najlepšie zobrať nejaký návod, alebo video z YouTube za základ.
espresso double shot (cca 14-18g) by sa malo extrahovat 20-30s a vytiect by ti malo okolo 60ml. Zalezi aku mas kavu, ako ju pomelies, aky mas stroj atd. Proste treba sa s tym pohrat. Neda sa vzdy ist podla nejakej tabulky. Treba skusat podla chuti
ešte mi viete vysvetliť ten čas extrakcie ? Začína sa počítať po pomletí kávy, keď začne tiecť do šálky ? Dnes som si zaobstaral 80ml espresso šálky, keď ano tak mi vyslo cca 40ml za 20sec
CPU AMD Ryzen 5 3600 4,25 GHz Vcore 1,35VMB Asrock B450m Pro 4RAM ADATA XPG SPECTRIX D80 16GB DDR4 3200MHz CL16 GPU GIGABYTE RX 5700 XT GAMING OC 8G @ Core 2GHz + Mem 875MHz 1,08V + 50PL PSUFortron Hyper M 700HDD ADATA SX8200 Pro 512GBCASEFortron CMT 510Monitor LG 29UM68 UltrawideMouse Roccat KiroKeyboard Razer BlackWidow ultimate
Tak som skusil kupit aeropress a super Meliem rucne zatial cele zrna - alza coffe ale teda nic moc (da sa to pit ale zeby som z toho skakal meter 20 to urcite nie ).
Ak mate momentalne tips na dake fajne ponuky kvalitneho zrna sem s nimi - nesledujem to a vyznam sa ze fakt vôbec Nehladam kyslu fruity kavu ale skor horku zemitu chut s vyraznou vônou.
Ja kupujem dlho uz iba Doubleshot. Jednoducho pomer / cena / konstantna kvalita prazenia u mna zvitazila. Vzdy maju sezonne v ponuke aj kysle, aj sladke. Myslim, ze sa da vybrat v pohode. Ked objednavas viac balikov naraz (ja bezne 4), tak to postovne 150 CZK je v pohode.
Do stroja zvyknem objednávať kávu z Green Plantation, prípadne z cerstvakava.cz. GP je pre mňa TOP, zato s cerstvakava.cz som v minulosti kvôli niečomu prestal objednávať, ale pred mesiacom som si od nich kávu objednal znova a je fajn. Objednávam si vždy minimálne kilo do stroja + niečo na filter.
Ideapad 3 14IIL05 - i3-1005G1 1.2Ghz | 12GB ram | 128GB ssd
Xbox Series S
Ahojte spravil som mensi upgrade https://photos.app.goo.gl/V7UqPdueGySaMRxv6
Prisiel som na to ze tchibo mlyncek nedokaze mliet dost jemne na espresso. Nie s bottomless filtrom. Skerton plus to dokaze namliet tak jemno ze to ten moj delonghi nepretlaci. Btw prisiel som na chut aj hariu a pijem pravidelne uz aj to. Jedine co je naprd je ze ked chcem doppio tak dobry vysledok dosiahnem iba ak mam plny basket, a to je 19g, v opacnom pripade sa mi tvoria kanaly vo filtry a tecie to rychlo a nerovnomerne. Bracho uz je taky maniak ze si dava taku malicku vahu co som kupil kvoli vazeniu kavy a dava si aj presne ml vody. Kazdopadne s tym 150€ hovnom viem spravit lepsiu kavu ako pijem v 80% beznych kaviarni. Idem objenat tu novu tchibo, tej pitalito ci jak sa volala sme vypili 3kg, musasa bola o dost lepsia, som zvedavy na tuto.
Project Fractal Define S Black & Whitehttp://zostavy.tichepc.sk/sk/#reference ... lack-white CASE: Fractal Desing Define S PSU: Superflower Leadex 80 Plus Platinum 850W GPU: Gigabyte GTX980Ti MB: Asus X99-A CPU: Intel i5820K @4,5GHz/1,25V
RAM: 2x8GB Crucial Ballistix Sport SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: Seagate 1TB SCREEN: Dell U2515H Ultrasharp MOUSE: Mionix Naos 3200
MOUSEPAD: Razer Goliathus Speed KEYBOARD:Hľadám novú vysnívanúSOUND: Schiit Modi 2 Uber + Magni 2 Uber SPEAKERS: Mackie CR4 HEADPHONES: Beyerdynamic DT-150/AKG 712 PRO/Hifiman HE-400i PHONE: Moto Z Play