Kuchynské nože (triezvo kvalitné na slovenské pomery ala kde začať)
- Diablo1st
- Sponzor fóra silver
- Príspevky: 3376
- Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
- Bydlisko: MY
Re: Kuchynské nože (triezvo kvalitné na slovenské pomery ala kde začať)
Skús pozrieť Wusthof, príp. troška lacnejšie ale stále dobré Victorinox.
Alebo zobrať nižšiu radu od Japoncov, napr. Shun Sora.
Alebo zobrať nižšiu radu od Japoncov, napr. Shun Sora.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
Re: Kuchynské nože (triezvo kvalitné na slovenské pomery ala kde začať)
nerozmýšľal si, že si dáš vyrobiť nôž na "mieru" a ku tomu nejaký wetstone objednať? respektíve, ti chcem priblížiť aj takýto variant
Ach tie slovenské mamičky
shiro napísal:blba mamicka s kocikom sa mi vdrbe do cesty a pre istotu kocikom napred, nech najprv zrazim dieta a mam o to vacsi trest....
Re: Kuchynské nože (triezvo kvalitné na slovenské pomery ala kde začať)
Hej, namiesto tej 7ks sady si objednas jeden noz na mieru
To znie ako plan
To znie ako plan
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Príspevky: 6312
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
- Bydlisko: Prešov
Re: Kuchynské nože (triezvo kvalitné na slovenské pomery ala kde začať)
Podobná kvalita a v podstate identicky zložená sada ako tie Zwilling /plus navyše podložka na krájanie/, aj keď o čosi drahšie, Wusthof Classic, mierne tvrdšia oceľ než Zwilling /58 vs. 57 HRC/, ale v podstate to isté https://www.kvalitnenoze.sk/sada-nozov- ... ic-9835-9/
Spoiler: ukázať
- Heatman
- Používateľ
- Príspevky: 833
- Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
- Bydlisko: Humenné okolie
Re: Kuchynské nože (triezvo kvalitné na slovenské pomery ala kde začať)
Tie noze co su aktualne na Slovnaftkach su tiez uplne v pohode.
Ak tam tankuejte a zbierate nalepky tam myslim ze je to bezkonkurecne.
Ak tam tankuejte a zbierate nalepky tam myslim ze je to bezkonkurecne.
Spoiler: ukázať
Re: Kuchynské nože (triezvo kvalitné na slovenské pomery ala kde začať)
90% času používam jeden nôž.
Keby ideme po hcr, tak "nôž na mieru" vie mať aj viac ako 60hcr.
Ja nehovorím, že to má spraviť. Len mu píšem o jednej z možností. Je dobré mať si z čoho vyberať
Neviem, či tie zo slovnaftky sú nejaké terno. Komplet sada stojí do 50€
Ach tie slovenské mamičky
shiro napísal:blba mamicka s kocikom sa mi vdrbe do cesty a pre istotu kocikom napred, nech najprv zrazim dieta a mam o to vacsi trest....
- Diablo1st
- Sponzor fóra silver
- Príspevky: 3376
- Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
- Bydlisko: MY
Re: Kuchynské nože (triezvo kvalitné na slovenské pomery ala kde začať)
S jedným nožom fungovať si osobne neviem predstaviť. Ja používam 4: 16cm kuchársky na prípravu jedla, 12cm pilníkový na raňajky, 16cm porcovací na porcovanie napr. kuraťa a nôž na chlieb.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
Re: Kuchynské nože (triezvo kvalitné na slovenské pomery ala kde začať)
Tak ty si kludne kurca chleba aj jablko krajaj jednym nozom, kludne aj plastovym priborom
Len to prosim nerad niekomu cudziemu ako dobry napad
Len to prosim nerad niekomu cudziemu ako dobry napad
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Príspevky: 6312
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
- Bydlisko: Prešov
Re: Kuchynské nože (triezvo kvalitné na slovenské pomery ala kde začať)
Ešte sa trochu rozpíšem...
Ja by som poradil hlavne si na chvíľu sadnúť a zamyslieť sa aké nože reálne používaš doteraz a podľa toho nakúpiť aj nové. Lebo človek sa zapozerá do ponuky a už rieši sady také a hentaké a ktoré vychádzajú lepšie cenovo vzhľadom na počet nožov atď... ale môže pri tom zabudnúť na to čo vlastne z tých sád využije. Po cca roku používania moje skúsenosti...
Ja som pôvodne šiel kupovať 7-dielnu Wusthof https://www.kvalitnenoze.sk/sada-nozov- ... -9837-200/ a ešte k tomu po kusoch nejaký vykosťovák atď., až mi nakoniec ťuklo, že polovicu z tých nožov by som ani nevzal do ruky. Takže nakoniec namiesto sady som si sadol, premeral čepele na starých nožoch ktoré sa pravidelne používajú a podľa toho kúpil menej nožov po kusoch presne podľa potreby z drahšej Ikon rady /dostal ma dizajn/. Nevyšlo to lacnejšie než väčšia sada Classic nožov, ale pointa je, že namiesto toho aby som sa na polku tých nožov pozeral, tak tie čo mám aj reálne používam.
Ja viac-menej na väčšinu vecí beriem do ruky veľký 20 cm kuchársky nôž https://www.kvalitnenoze.sk/kucharsky-n ... ka-zdarma/ /btw. tá brúska je úplne o ničom, časom som prikúpil dva japonské brúsne kamene a zaúčam sa umeniu ručného brúsenia/ , plus pri spracovaní mäsa okolo kostí a kĺbov pravidelne vykosťovací https://www.kvalitnenoze.sk/vykostovaci ... n-4616-14/
Priateľka zas najradšej menší Surfer https://www.chefshop.sk/kuchynsky-noz-k ... hof-12-cm/ , neviem či sa ešte vyrába, lebo buď zmizol z ponuky, alebo je otázna dostupnosť, ale berie ho prakticky na všetko mimo veľkých kusov mäsa. Na tie používa skôr 16 cm čepeľ https://www.kvalitnenoze.sk/noz-na-sunk ... n-4506-16/ , lebo kuchársky 20 cm je na ňu priveľký a ťažký. Ja zas ten 16 cm používam sporadicky, maximálne na krájanie pečeného mäsa.
Nakoniec z toho čo sme nakúpili zostal bez využitia 12 cm špikovací https://www.kvalitnenoze.sk/spikovaci-n ... n-4086-12/, v podstate kompletne ho nahradil ten Surfer, čiže dnes by som už ten špikovací nebral.
Plus máme pár lacných raňajkových nožov zo Silverpoint rady a tie sú fakt skvelé a non-stop v nasdadení https://www.kvalitnenoze.sk/ranajkovy-n ... t-4103-12/ , či už na namazanie masla alebo krájanie zeleniny, salámy, syra na raňajky. A v princípe aj ako nôž na pečivo... žemle, rohlíky, bagety, aj koláče sporadicky /veľký nôž na chlieb nemáme, ten sa kupuje už nakrájaný/.
A z malých nožov na lúpanie zeleniny máme tiež Silverpoint
https://www.kvalitnenoze.sk/noz-na-zele ... nt-4013-8/
https://www.kvalitnenoze.sk/lupaci-noz- ... nt-4033-6/
Tie raňajkové a lúpacie na zelenino IMO nemá zmysel kupovať z drahších modelov, na to nasadenie sú to podľa mňa vyhodené peniaze
A ak by som kupoval veľký nôž na pečivo, tiež by som riešil maximálne Silverpoint alebo Victorinox
https://www.kvalitnenoze.sk/noz-na-chli ... t-4141-20/
https://www.kvalitnenoze.sk/noz-na-chli ... 5-2533-21/
Preto mi tie sady nožov nevoňajú, lebo tam väčšinou natlačia veľký kovaný nôž na chlieb, čo je z môjho pohľadu stratená cca 80-eurová investícia. Namiesto neho by som v tých sadách radšej videl napr. stredne veľký vykosťovací nôž. Ale to je len môj pohľad, každý má iné priority.
Každopádne ako som písal na začiatku, treba si sadnúť a porozmýšľať čo presne potrebujem a rozhodnúť sa či kúpiť síce cenovo lákavú vyskladanú sadu, alebo kusovky, hoci tam to vychádza drahšie na kus.
Ja by som poradil hlavne si na chvíľu sadnúť a zamyslieť sa aké nože reálne používaš doteraz a podľa toho nakúpiť aj nové. Lebo človek sa zapozerá do ponuky a už rieši sady také a hentaké a ktoré vychádzajú lepšie cenovo vzhľadom na počet nožov atď... ale môže pri tom zabudnúť na to čo vlastne z tých sád využije. Po cca roku používania moje skúsenosti...
Ja som pôvodne šiel kupovať 7-dielnu Wusthof https://www.kvalitnenoze.sk/sada-nozov- ... -9837-200/ a ešte k tomu po kusoch nejaký vykosťovák atď., až mi nakoniec ťuklo, že polovicu z tých nožov by som ani nevzal do ruky. Takže nakoniec namiesto sady som si sadol, premeral čepele na starých nožoch ktoré sa pravidelne používajú a podľa toho kúpil menej nožov po kusoch presne podľa potreby z drahšej Ikon rady /dostal ma dizajn/. Nevyšlo to lacnejšie než väčšia sada Classic nožov, ale pointa je, že namiesto toho aby som sa na polku tých nožov pozeral, tak tie čo mám aj reálne používam.
Ja viac-menej na väčšinu vecí beriem do ruky veľký 20 cm kuchársky nôž https://www.kvalitnenoze.sk/kucharsky-n ... ka-zdarma/ /btw. tá brúska je úplne o ničom, časom som prikúpil dva japonské brúsne kamene a zaúčam sa umeniu ručného brúsenia/ , plus pri spracovaní mäsa okolo kostí a kĺbov pravidelne vykosťovací https://www.kvalitnenoze.sk/vykostovaci ... n-4616-14/
Priateľka zas najradšej menší Surfer https://www.chefshop.sk/kuchynsky-noz-k ... hof-12-cm/ , neviem či sa ešte vyrába, lebo buď zmizol z ponuky, alebo je otázna dostupnosť, ale berie ho prakticky na všetko mimo veľkých kusov mäsa. Na tie používa skôr 16 cm čepeľ https://www.kvalitnenoze.sk/noz-na-sunk ... n-4506-16/ , lebo kuchársky 20 cm je na ňu priveľký a ťažký. Ja zas ten 16 cm používam sporadicky, maximálne na krájanie pečeného mäsa.
Nakoniec z toho čo sme nakúpili zostal bez využitia 12 cm špikovací https://www.kvalitnenoze.sk/spikovaci-n ... n-4086-12/, v podstate kompletne ho nahradil ten Surfer, čiže dnes by som už ten špikovací nebral.
Plus máme pár lacných raňajkových nožov zo Silverpoint rady a tie sú fakt skvelé a non-stop v nasdadení https://www.kvalitnenoze.sk/ranajkovy-n ... t-4103-12/ , či už na namazanie masla alebo krájanie zeleniny, salámy, syra na raňajky. A v princípe aj ako nôž na pečivo... žemle, rohlíky, bagety, aj koláče sporadicky /veľký nôž na chlieb nemáme, ten sa kupuje už nakrájaný/.
A z malých nožov na lúpanie zeleniny máme tiež Silverpoint
https://www.kvalitnenoze.sk/noz-na-zele ... nt-4013-8/
https://www.kvalitnenoze.sk/lupaci-noz- ... nt-4033-6/
Tie raňajkové a lúpacie na zelenino IMO nemá zmysel kupovať z drahších modelov, na to nasadenie sú to podľa mňa vyhodené peniaze
A ak by som kupoval veľký nôž na pečivo, tiež by som riešil maximálne Silverpoint alebo Victorinox
https://www.kvalitnenoze.sk/noz-na-chli ... t-4141-20/
https://www.kvalitnenoze.sk/noz-na-chli ... 5-2533-21/
Preto mi tie sady nožov nevoňajú, lebo tam väčšinou natlačia veľký kovaný nôž na chlieb, čo je z môjho pohľadu stratená cca 80-eurová investícia. Namiesto neho by som v tých sadách radšej videl napr. stredne veľký vykosťovací nôž. Ale to je len môj pohľad, každý má iné priority.
Každopádne ako som písal na začiatku, treba si sadnúť a porozmýšľať čo presne potrebujem a rozhodnúť sa či kúpiť síce cenovo lákavú vyskladanú sadu, alebo kusovky, hoci tam to vychádza drahšie na kus.
Spoiler: ukázať
- Diablo1st
- Sponzor fóra silver
- Príspevky: 3376
- Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
- Bydlisko: MY
Re: Kuchynské nože (triezvo kvalitné na slovenské pomery ala kde začať)
Jojo, ten zúbkový "raňajkový" nôž môžem vrelo odporučiť. Ja som síce kúpil od Victorinox, ale to je detail
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
Re: Kuchynské nože (triezvo kvalitné na slovenské pomery ala kde začať)
Tych victorinox mam asi 10 zo vsetkych farieb a pouzivaju sa nonstop, hadzem ich do umyvadla, do umyvacky...
.
Re: Kuchynské nože (triezvo kvalitné na slovenské pomery ala kde začať)
Kúpil som Zwilling Professional S troj-set z Amazonu, že za tých 60€ ich vyskúšam. Máme jeden Máte s nimi niekto osobné skúsenosti? Stávalo sa, že doterajšie nože z umývačky riadu vyšli s akousi povrchovou hrdzou, stačilo ich síce prebehnúť hubkou, a hrdza zmizla, avšak zaujíma ma, či podobným neduhom netrpia aj tieto nože? Prípadne nejaké postrehy k nim?
Re: Kuchynské nože (triezvo kvalitné na slovenské pomery ala kde začať)
stevo891 napísal: ↑Po 14. Jan, 2019, 13:00 ja uz som kupil 2 sady tych zwillingov pre brata a rodicov. Nevedia si ich vynachvalit. Stiv ma pravdu ten 20cm je dost tazky ale perfektne vyvazeny takze sa snim robi fajn. Ono ked si to porovnam s nejakymi dalsimi tak ta vaha nieje o nic vyssia.
Na jednu vec si ale treba davat pozor a nedavat tie noze do umyvacky riadu! Tie plastove casti blednu, krehnu a casom popraskaju.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Spoiler: ukázať
Re: Kuchynské nože (triezvo kvalitné na slovenské pomery ala kde začať)
Stevo, vďaka za spätnú väzbu, tento koment som úplne prehliadol pri prezeraní témy. Mal by som ešte jednu otázku. Doma používame dosku na krájanie vyrobenú z dreva alebo bambusu. Máme jeden Zwilling dlhý, tak 20cm nôž, kupovaný ešte roku pána v Tescu za nejaké tie ich body. Pri krájaní týmto nožom na doske občas cítim, ťažko je to popísať, ako keby sa chcela čepeľ vyštiepiť, vylomiť...Ostatné nože máme nejaké noname, prípadne nejaká nie úplne top tescoma, tak ma zaujíma, či ste nezaznamenali niečo podobné aj vy? Robí mi to len na jednej konkrétnej doske. Vďaka.
Re: Kuchynské nože (triezvo kvalitné na slovenské pomery ala kde začať)
žiadne nože nepatria do umývačky riadu
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)