Dobrý deň, pozdravujem všetkých!
Plánujem si kúpiť nové dioptrické okuliare. Hľadám teda kvalitnú očnú optiku, kde predávajú okuliare za "rozumné peniaze". Mala by sa nachádzať v Košiciach. Bol som sa len tak priebežne pozrieť na hlavnej ulici v GrandOptical. Okuliare elegantné, štýlové (musím im to uznať) ale pýtali si za ne 600 eur. Keďže nekradnem ako Fico, tak som im slušne poďakoval a šiel som preč. Za okuliare som ochotný zaplatiť max. 300 eur. Nemusí byť na nich napísané DOLCE GABANA. Viete mi prosím poradiť?
Ďakujem
PS: teraz som si to všimol. Prosím admina o presun do "Debata o všetkom". Ďakujem!
Výber kvalitnej očnej optiky za rozumný peniaz
Výber kvalitnej očnej optiky za rozumný peniaz
Argumentum ad hominem (lat.) je argument, ktorým sa diskutujúci snaží vyvrátiť oponentovo tvrdenie poukazovaním na oponentove skutočné či domnelé nedostatky. Snaží sa previesť dialóg od diskusie o probléme samotnom k diskusii o mravnej či inej oponentovej integrite.
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Re: Výber kvalitnej očnej optiky za rozumný peniaz
Nie som z Košíc, ale trochu nechápem. Rámik si vyberáš sám podľa vkusu a peňaženky. Snáď ti neponúkli jediný, ale majú ich tam "namraky". Sú za 50 aj 500 EUR.
Sklá sú trochu iná vec. Ak potrebuješ jednoduchú korekciu bez špeciálneho materiálu a nevyžaduješ nič extra, tak je to pomerne lacná záležitosť (desiatky EUR). Snáď ti neponúkli len tie najdrahšie šošovky, ktoré existujú. Nakoľko už okuliare máš, predpokladám, že do toho trochu vidíš.
Ak máš špeciálne sklá (cilinder, stenšené, bifokálne, fotochromatické, antireflexné), tak tam už cena lezie nechutne hore. A ak danú úpravu potrebuješ, moc tam nenašpekuluješ.
Ja mám trebárs rám za 90 (žiadna extra značka, ale sedí mi), ale za 1 sklo som platil 145 EUR, lebo sú to sklá na zakázku, plus fotochromatické a stenšované. No len tam si nevyberiem.
Sklá sú trochu iná vec. Ak potrebuješ jednoduchú korekciu bez špeciálneho materiálu a nevyžaduješ nič extra, tak je to pomerne lacná záležitosť (desiatky EUR). Snáď ti neponúkli len tie najdrahšie šošovky, ktoré existujú. Nakoľko už okuliare máš, predpokladám, že do toho trochu vidíš.
Ak máš špeciálne sklá (cilinder, stenšené, bifokálne, fotochromatické, antireflexné), tak tam už cena lezie nechutne hore. A ak danú úpravu potrebuješ, moc tam nenašpekuluješ.
Ja mám trebárs rám za 90 (žiadna extra značka, ale sedí mi), ale za 1 sklo som platil 145 EUR, lebo sú to sklá na zakázku, plus fotochromatické a stenšované. No len tam si nevyberiem.
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Ako pise Odar. Pokial mas bezne skla plast antireflex, normalna dioptria je cena za skla dokopy asi 40E. To plati aj pre slnecne. Ked chces kdejake vychytane na PC, polarizovane atd. ides do trocifernych sum.
Ceny ramov su na tom asi ako ceny kabeliek. Dobry ram kupis aj za dvojcifernu sumu... ak chces nieco modne, trendy, od modnej znacky, priplatis si nezmyselnu sumu a pritom tie ramy ani nemusia byt velmi kvalitne.
Pre priklad eschenbach titanflex, co je ram za skoro 200E s titanom a spraskala farba na nosnej spojke. Cize treba to chytit do ruky, pozriet ake to ma klby, ako su zapustene, ci je to labilne uz v predajni. Vobec neplati, ze drahe okuliare su kvalitne.
Slnecne Armani - cez horsie skla som este nepozeral.
Optiku ti mozem odporucit len jednu v rodinnom domceku na Slovenskej jednoty https://www.google.com/maps/@48.7324697 ... 312!8i6656
Pani to robi cely zivot, nie je len predavacka. Vyber nie je velky ale stale ma par kusov velmi zaujimavych ramov. Najdrahsie asi za 350E ( ale to uz bolo fuknute 24K zlatom )
Ja som len jedny okuliare za zivot kupil inde....
Ceny ramov su na tom asi ako ceny kabeliek. Dobry ram kupis aj za dvojcifernu sumu... ak chces nieco modne, trendy, od modnej znacky, priplatis si nezmyselnu sumu a pritom tie ramy ani nemusia byt velmi kvalitne.
Pre priklad eschenbach titanflex, co je ram za skoro 200E s titanom a spraskala farba na nosnej spojke. Cize treba to chytit do ruky, pozriet ake to ma klby, ako su zapustene, ci je to labilne uz v predajni. Vobec neplati, ze drahe okuliare su kvalitne.
Slnecne Armani - cez horsie skla som este nepozeral.
Optiku ti mozem odporucit len jednu v rodinnom domceku na Slovenskej jednoty https://www.google.com/maps/@48.7324697 ... 312!8i6656
Pani to robi cely zivot, nie je len predavacka. Vyber nie je velky ale stale ma par kusov velmi zaujimavych ramov. Najdrahsie asi za 350E ( ale to uz bolo fuknute 24K zlatom )
Ja som len jedny okuliare za zivot kupil inde....
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
cital som svojho casu...neviem nakolko to je pravda
skla su vozene z madarska, velakrat prestarnute, bez nejakych certifikatov a pod....
skla su vozene z madarska, velakrat prestarnute, bez nejakych certifikatov a pod....
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
- Thunderbolt
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 02. Apr, 2009, 18:55
Ja môžem odporučiť "Vaša optika" na letnej 40. Mňa stáli okuliare do 200€ a manželku Ray Banky do 300€. Super personál a kvalitné vyšetrenie
CPU: AMD Ryzen 9 5900X CPU Cooler: Scythe Fuma 2 MB: MSI MPG B550 Gaming Edge WIFI GPU: SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 6900XT 16GB RAM: Crucial Ballistix 4x32GB 3200 Mhz Cl 16 SDD1: Samsung 980 Pro 1TB SSD2: Samsung 980 Pro 2TB PSU: Corsair RMx 750 CASE: Fractal Design Meshify S2 Dark TG LCD1: LG 34GN850 LCD2: EIZO EV2450-BK OS: Windows 10 Pro 64-bit DAC/Amp: Schiit Hel
Dakujem, presne taketo info hladam.
Argumentum ad hominem (lat.) je argument, ktorým sa diskutujúci snaží vyvrátiť oponentovo tvrdenie poukazovaním na oponentove skutočné či domnelé nedostatky. Snaží sa previesť dialóg od diskusie o probléme samotnom k diskusii o mravnej či inej oponentovej integrite.
Viete poradiť nejakú optiku aj v BA? Ideálne takú kde aj kvalitne merajú zrak.